UNT > Inrikes

Sunday, 23 February, 11:55

UNT - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för KriminalvårdenRegeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Holmgren, GD, Kriminalvården, Martin Holmgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Holmgrenny GD för , Kriminalvården
Expressen - 14 feb 20 kl. 11:48

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården. Han har sedan 2014 varit generaldirektör för Domstolsverket..

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården. Han har sedan 2014 varit generaldirektör för Domstolsverket. – Jag är väldigt glad att ha fått regeringens förtroende i en tid då myndigheten står inför många besvärliga fr.

Aftonbladet - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

▸ Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården..

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 11:36

Kriminalvården lägger ner behandling


Kriminalvården lägger ner ett av sina behandlingsprogram sedan det visat sig att behandlingen kan öka risken för återfall.Behandlingsprogrammet Prime for life har använts sedan 2004 för personer som begått alkoholrelaterade brott. En utvärdering visar dock att det kan öka risken för återfall bland rattfylleridömda.

BT - 20 feb 14 kl. 11:38

Kriminalvården lägger ner behandling

Kriminalvården lägger ner ett av sina behandlingsprogram sedan det visat sig att behandlingen kan öka risken för återfall. Behandlingsprogrammet Prime for life har använts sedan 2004 för personer som begått alkoholrelaterade brott. En utvärdering visar dock att det kan öka risken för återfall bland rattfylleridömda.

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 08:49

Överfulla häkten - då drar Kriminalvården ner på transporter

Ekot rapporterar att häkten och fängelser är överfulla. Bloggen kan då berätta att som en del av neddragningarna Moderaternas och Kristdemokraternas budget innebär för den sista instansen i rättsväsendet i form av Kriminalvården, så kommer halva organisationen för transporter av fångar att sägas upp i besparingar och situationen kommer bli ännu värre.
Numera nedlagt fängelse, samtidigt som det saknas fängelseplatser.

SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Expressen - 06 dec 16 kl. 22:45

Kriminalvården vill att Saliba straffas i Libanon

Martin Saliba, som är dömd för ett trippelmord i Uddevalla, ska kunna avtjäna sitt livstidsstraff i Libanon.Det föreslår Kriminalvården till regeringen..

Fler nyheter från UNT

UNT - 15 minuter sedan

SMHI höjer varningsnivåer

Busvädret fortsätter att härja i stora delar av södra Sverige..

UNT - 30 minuter sedan

Experiment i tunnelbanan stoppade brott

Fyra kvartslånga polisronder varje dag minskade brottsligheten markant på Londons tunnelbaneperronger..

UNT - 1 timme sedan

Vädret orsakar tågstopp

Det väntas fortsatt busväder i stora delar av södra Sverige under söndagen, något som får konsekvenser för bland annat tågtrafiken..

UNT - 2 timmar sedan

Komposteras efter döden – metod på frammarsch

Komposteras när du dör?.

UNT - 2 timmar sedan

Så blir begravningen mer miljövänlig

I Sverige finns två alternativ för begravning – kremering eller jordbegravning..

UNT - 3 timmar sedan

Strandade semestersvenskar snart på väg hem

Hundratals svenska semesterfirare sitter fortfarande fast på Gran Canaria efter det att en sandstorm lamslagit flygtrafiken..

UNT - 3 timmar sedan

Misstänkt mord i Örebro

En person har hittats död i Örebro på söndagsmorgonen, skriver polisen på sin hemsida..

UNT - 3 timmar sedan

Expert: SD:s begäran om mediechefer unik

Riksdagsledamöter har länge haft åsikter om enskilda tv-program..

UNT - 3 timmar sedan

Man överföll och våldtog flicka i skog

En flicka under 15 år blev under lördagskvällen överfallen och våldtagen utomhus i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida..

UNT - 4 timmar sedan

Landets väktare gör 800 ingripanden per dag

Varje dag gör landets väktare och ordningsvakter i snitt 800 insatser vid misstänkt brott eller ordningsstörning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.