PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 22 February, 10:55

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 11:51

UBS tror på extrautdelning från BolidenPå torsdagen sjönk aktien drygt 7 procent till botten av Stockholms storbolagsindex efter ett bokslut som utöver ett svagare resultat än väntat innehöll ett utdelningsförslag på 7 kronor per aktie. Det var i kontrast till en förväntan om en total utdelning, inklusive vissa förväntningar om en extrautdelning, om 11 kronor per aktie. UBS analytiker ser dock skäl att tro på högre direktavkastning under det nu inledda året. ”Vi förväntar oss att en lägre investeringstakt kommer att driva robusta kassaflöden och vi tror att Boliden kommer betala en extra utdelning under 2020 som renderar i en attraktiv avkastning på omkring 5 procent”, skriver UBS. Uppsida för råvaruslagen Den senaste tidens svaghet på prissidan i koppar och zink ser ut att ha lugnat ner sig och nu f
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
UBS, Boliden, Stockholms, Den, Bolidens, Avseende, Nyhetsbyrån Direkt, OMXS30, Gruvor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UBS, tror, extrautdelningfrån , Boliden
DI - 14 feb 20 kl. 11:37

Boliden rekylerar upp – UBS tror på extrautdelning 2020

UBS tror på extra utdelning från Boliden under 2020, efter att gruvbolaget i torsdagens delår inte gett något sådant besked för 2019, på….

DI - 12 apr 19 kl. 10:09

UBS sänker Boliden till neutral men upprepar riktkursen

UBS sänker gruvjätten Boliden från tidigare köp till neutral. Tidigare under morgonen har flera analyshus höjt sina riktkurser för aktien. Boliden fortsätter gå starkare än index i den tidiga fredagshandeln..

DI - 13 feb 18 kl. 07:09

UBS sänker Boliden

UBS sänker sin rekommendation för gruvbolaget Boliden till sälj från tidigare neutral. Det skriver Bloomberg First Word..

DI - 17 jan 20 kl. 11:01

UBS graderar upp Boliden till netutral

UBS har uppgraderat rekommendationen för Boliden till neutral från sälj..

PrivataAffärer - 07 jun 18 kl. 11:17

UBS tror inte Volvo kan nå marginalmål

UBS varnar för att cykeln i lastbilsmarknaden närmar sig sin topp och banken tror inte att Volvo kan nå sitt marginalmål....

DI - 04 jul 14 kl. 10:42

Storbanken tror på Boliden

Credit Suisse ser positiva valutaeffekter för Boliden efter Riksbankens oväntade räntesänkning och upprepar bedömningen outperform för Boliden med en riktkurs på 114 kronor. Det skriver banken i en analys daterad den 4 juli..

DI - 20 jul 17 kl. 10:28

UBS tror på ABB

Investmentbanken UBS räknar med att det kommer att ske små nedgraderingar av prognoserna för verkstadsjätten ABB efter dagens rapport. Det skriver banken i en kommentar efter rapporten. .

DI - 24 jul 17 kl. 16:54

UBS tror verkstad står inför nedgång

Investmentbanken UBS bedömer att verkstadssektorn står inför en nedgång. Delårsrapporterna i sektorn har hittills visat oförändrad efterfrågan, resultatbesvikelser och ökande negativa valutavindar under andra halvåret i år och nästa år. .

DI - 07 maj 14 kl. 08:25

SEB tror på Boliden

SEB Equity Research höjer rekommendationen för Boliden till köp, från tidigare behåll. Riktkursen dras samtidigt upp till 100 kronor, från tidigare 95 kronor..

Dalarnas tidningar - 26 aug 15 kl. 15:47

Kommunalrådet tror på Boliden

_ Jätteroligt om vi kan få igång gruvdrift i Smedjebacckens kommun igen. Jag var med på samrådsmötret när Boliden i vintras presenterade projektet och hörde reaktionerna från deltagarna. Allmänheten här är intresserade av stål och gruvdrift, konstaterar Rönning som tycker att en rad faktorer talar för en relativt enkel tillstånsdsprojekt då det inte finna boende eller riksintressen i det aktuella området..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Arnhult köper drygt 8 procent av Sportamore

Det motsvarar 8,3 procent av kapital och röster i bolaget. Footway lade den 17 februari ett bud på Sportamore på 45,28 kr per aktie.  .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Trading Direkt: Om Powercell och coronavirus

Tobbe Rosén har tagit tittarönskemål och svarar även på en nybörjarfråga. Teknisk analys i fredagens avsnitt: OMXS30, S&P500, DAX, Koppar, Guld, Olja, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Atrium Ljungberg, Minesto, Scandi Standard, Oasmia, Cell Impact, Genovis, Ratos, Castellum, Elekta, SAAB, Beyond Meat, Catena Media, ICA, Axfood.  .

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Hernhag: Fyra tillväxtaktier som levererar 2020

Ruben: Fyra tillväxtaktier som kommer att leverera 2020?
Marcus: Vostok Emerging Finance med fintech i tillväxtmarknadsländer är en kandidat. Sinch och Embracer har redan levererat ordentligt i år.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Flest fel vid reseavdrag och bostadsförsäljning

De allra flesta felen, hela 86 procent, handlar om reseavdrag och försäljningar av bostäder. Totalt uppgår felen till ungefär 6,5 miljarder kr per år De vanligaste felen, 86 procent, avser reseavdrag och försäljning av bostad. Tillsammans med andra fel i deklarationen uppgår felbeloppen till cirka 6,5 miljarder kronor per år.

PrivataAffärer - Igår: 09:51

Riksbanken: Går inte utesluta negativ ränta i framtiden

Den ovanligt milda vintern och lägre oljepriser håller nere inflationen 2020. Flera ledamöter ansåg att det finns goda skäl att betrakta nedgången i energipriser som tillfällig. Ledamöterna konstaterade vidare att givet det låga ränteläget globalt och den osäkerhet som finns kring konjunktur- och inflationsutvecklingen är det lämpligt att ha en fortsatt låg styrränta även i Sverige.

PrivataAffärer - Igår: 09:11

Boozt bättre på alla punkter

Bruttoresultatet blev 454 miljoner kr (368) vilket gav en bruttomarginal på 43,2 procent (41,2). Rörelseresultatet blev 105 miljoner kr (69,1) och rörelsemarginalen var 10,0 procent (7,7). Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - Igår: 09:19

Här är fredagens färska analyser

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Catena Media till 69 kr från tidigare 77 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - Igår: 08:16

Sämre än väntat för Alimak

Resultatet per aktie uppgick till 1,62 kr, mot analytikersnittet på 1,85 kr. Justerat ebita för kvartalet låg på 151 miljoner kr, med en justerad ebita-marginal på 13,2 procent. Här var 159 miljoner kr respektive 14,2 procent väntat.

PrivataAffärer - Igår: 07:17

Kursen 159 kr i Storytels emission

Storytel-aktien stängde på 162,60 kr på torsdagen och rabatten i emission blev därmed 2,3 procent. ”Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare i den riktade emissionen utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - Igår: 04:00

Coronaviruset driver upp guldpriset till sjuårshögsta

Cirka 75 000 personer har drabbats av coronasmittan världen över, men tidigare har börsen reagerat med små rörelser. – Marknaderna verkade skaka på axlarna åt eventuella viruseffekter. Det gällde ända fram till tisdagseftermiddagen, när Apple rapporterade att intäkterna påverkas negativt av coronaviruset, som slår hårt mot Apples leveranskedjor, säger Nitesh Shah, chef för kapitalförvaltaren Wisdomtrees researchteam.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.