Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 February, 18:07

Expressen - 14 feb 20 kl. 11:48

Martin Holmgren ny GD för KriminalvårdenRegeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården. Han har sedan 2014 varit generaldirektör för Domstolsverket..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Holmgren, GD, Kriminalvården, Martin Holmgren, Domstolsverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Martin, Holmgrenny GD för , Kriminalvården
Helsingborgs Dagblad - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården. Han har sedan 2014 varit generaldirektör för Domstolsverket. – Jag är väldigt glad att ha fått regeringens förtroende i en tid då myndigheten står inför många besvärliga fr.

Aftonbladet - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

▸ Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården..

UNT - 14 feb 20 kl. 11:46

Martin Holmgren ny GD för Kriminalvården

Regeringen tillsätter Martin Holmgren som ny generaldirektör för Kriminalvården..

Kristianstadsbladet - 20 feb 14 kl. 11:36

Kriminalvården lägger ner behandling


Kriminalvården lägger ner ett av sina behandlingsprogram sedan det visat sig att behandlingen kan öka risken för återfall.Behandlingsprogrammet Prime for life har använts sedan 2004 för personer som begått alkoholrelaterade brott. En utvärdering visar dock att det kan öka risken för återfall bland rattfylleridömda.

BT - 20 feb 14 kl. 11:38

Kriminalvården lägger ner behandling

Kriminalvården lägger ner ett av sina behandlingsprogram sedan det visat sig att behandlingen kan öka risken för återfall. Behandlingsprogrammet Prime for life har använts sedan 2004 för personer som begått alkoholrelaterade brott. En utvärdering visar dock att det kan öka risken för återfall bland rattfylleridömda.

Cornucopia - 02 mar 19 kl. 08:49

Överfulla häkten - då drar Kriminalvården ner på transporter

Ekot rapporterar att häkten och fängelser är överfulla. Bloggen kan då berätta att som en del av neddragningarna Moderaternas och Kristdemokraternas budget innebär för den sista instansen i rättsväsendet i form av Kriminalvården, så kommer halva organisationen för transporter av fångar att sägas upp i besparingar och situationen kommer bli ännu värre.
Numera nedlagt fängelse, samtidigt som det saknas fängelseplatser.

SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Cornucopia - 30 sep 15 kl. 15:51

Kriminalvården erbjuder fängelser till asylsökande

Kriminalvården ställer nu de fd anstalterna Kirseberg (Malmö) och Smälteryd (Sätila) åt MSB:s samordning av tillfälliga boenden åt de akuta asylströmmarna. Det handlar om att anläggningar som tidigare hanterade 150 respektive 64 fångar ska beredas för 500 respektive 300 asylsökande. Man har även hypotetiskt öppnat för att evakuera aktiva fängelser för att inhysa asylsökande längre fram.

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Expressen - 06 dec 16 kl. 22:45

Kriminalvården vill att Saliba straffas i Libanon

Martin Saliba, som är dömd för ett trippelmord i Uddevalla, ska kunna avtjäna sitt livstidsstraff i Libanon.Det föreslår Kriminalvården till regeringen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Ladugård övertänd i brand

En ladugård är helt övertänd i en brand i Färgelanda.Eventuellt brinner det även i en verkstad.– Vi är precis framme, säger Johan Bäckström vid räddningstjänsten..

Expressen - 30 minuter sedan

Möllankrögaren slipper åtal för människohandel

Åklagarmyndigheten har lagt ner förundersökningen om misstänkt människohandel mot en av de kritiserade krögarna på Möllevången i Malmö.Bevisen är inte tillräckliga.– Jag måste kunna visa att en person har rekryterats i ett bestämt syfte och det har jag inte kunnat göra, säger kammaråklagare Anna Edebalk på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet..

Expressen - 30 minuter sedan

Lastbil och personbil i krock – vägen avstängd

En lastbil och en personbil har krockat på riksväg 44 i Uddevalla kommun.– Vägen är avstängd i riktning mot Uddevalla, säger Andreas Elfström, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.Han uppger att det är halt på platsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Sista dagarna innan Vasaloppet – det här ska du tänka på

Klä dig inte för varmt, ät socker och fokusera på känslan av att komma i mål. Skidåkaren Anna Jönsson Haag ger oss sina bästa tips på hur man kan förbereda sig dagarna inför Vasaloppet..

Expressen - 45 minuter sedan

Man döms till sju år för mordförsök på hotell

En kvinna blev svårt misshandlad på ett hotellrum i Karlstad i december.Nu döms en 30-årig man till sju års fängelse för mordförsök..

Expressen - 1 timme sedan

Tiktok raderar videoklipp efter livsfarliga trenden

Två personer uppges ha dött och många har skadats svårt av det populära skämtet som sprids på Tiktok och Youtube.Nu delar en mamma med sig bilder av sin skadade son som utsattes i skolan.”Han landade hårt på ryggen och huvudet”, skriver hon på Facebook..

Expressen - 1 timme sedan

Sjöstedts hot mot Annie Lööf: ”Vi har bara börjat”

Annie Lööf menar att varken V eller SD kommer få något inflytande i januariavtalet.Men enligt Jonas Sjöstedt vill V inte ha något inflytande i avtalet.”Vi vill skjuta ned stora delar av avtalet, och vi har bara börjat”, skriver Sjöstedt som svar till Lööf på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Familjefader tog tillbaka morderkännande – frias

Familjefadern erkände att han dödat sin fru med ”sina händer” – han greps och häktades för mord hemma i villan norr om Stockholm.Efter 395 dagar släpptes han – nu frias han helt för mord.– Det som inträffat är en tragedi som den omfattande utredningen inte ger någon entydig förklaring till, säger rättens ordförande Richard Berlin i en kommentar..

Expressen - 1 timme sedan

De misstänks ha mördat tonåringen på T-centralen

17-åringen mördades på T-centralen med ett hugg i hjärtat.Nu sitter fyra personer – mellan 17 och 21 år gamla – anhållna misstänkta för mordet.Samtliga är dömda för brott och en av dem har huggit med kniv förut..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen utreder mordförsök i Gävle

Polisen utreder ett grovt brott i stadsdelen Andersberg i Gävle. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt grov misshandel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.