Skånskan > Nyheter

Thursday, 27 February, 07:43

Skånskan - 14 feb 20 kl. 11:34

Gård såld i KågerödKågeröd Nu är det klart vem som köpt lantbruksfastigheten på Magleröd 2632 i Kågeröd av Hystera AB. Nya ägare är Viktor Ranggren, 30, och Lisa Bergman, 31. Priset blev 3 700 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i februari 2020. Gården omfattar ett hus med boyta på 70 kvadratmeter, 11 hektar skogsmark och 7 hektar åkermarker. Dessutom står en ekonomibyggnad på 260 kvadratmeter på fastigheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Kågeröd, Nu, Magleröd, Hystera AB, Viktor Ranggren, Lisa Bergman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gård, såldi , Kågeröd
Politologerna - 20 jan 20 kl. 13:11

GAL-TAN: Utmanare – eller en del av höger-vänsterskalan?

Detta är ett gästinlägg författat av Jesper Lindqvist,  doktorand vid University College Dublin i statsvetenskap. *** Det har varit vanligt förekommande i svensk media under de senaste åren att beskriva höger-vänsterskalan som död eller irrelevant (Nordfors 2016; Gahrton 2019). Denna idé är inte bara vanlig i Sverige, och inte heller ny.

Politologerna - 01 dec 17 kl. 07:45

Lucka #1: Om varför du inte ska sätta höger före vänster

Välkommen till Politologernas traditionsenliga julkalender! I den första adventsluckan hittar du en text som handlar om vänster-högerdimensionens ursprung, historik, styrka och osedvanliga förmåga att absorbera nya samhällskonflikter. Lägg därtill en argumentation om varför du bör säga vänster-höger och inte höger-vänster när du talar om den i särklass viktigaste strukturerande kraften för Sveriges politiska liv!

YLE - 03 jun 16 kl. 06:36

Svensk miljardär äger tusentals bostäder i Helsingforsregionen

Miljardären Erik Selin äger så stor del av bolaget Sato att det motsvarar 3 600 bostäder i huvudstadsregionen. Bostadsbolaget Sato är i dag till största delen i utländska händer. - Göteborg och Helsingfors är ganska lika varandra.

YLE - 25 jan 17 kl. 16:15

Häger jagar den nationella eliten med Umeå som bas

Med rötterna i Nykarleby och med idrottsgymnasieåren i Vörå som vägkost siktar 20-åriga Julia Häger på att steg för steg närma sig den nationella skideliten, och hon gör det med Umeå som bas. När Yle Sporten ringer upp Häger är hon på svenska sidan, där hon studerar logopedi vid Umeå universitet. Hon är nyligen hemkommen från en odyssé till Äänekoski som gav henne ett FM-brons.

YLE - 15 mar 17 kl. 17:48

Förbundspennan: Är träningsläger ett svepskäl för att åka på solsemester?

Det flesta känner till att idrottare åker på träningsläger. I själva begreppet träningsläger ingår mycket träning och hård träning. Frågan är om man måste resa utomlands för att kunna träna?

YLE - 16 apr 17 kl. 09:01

Vi ger för mycket antibiotika till hundar

Hundar i Finland äter för mycket antibiotika och antalet hundar som bär superbakterier ökar snabbt. Det är nu vår sista chans att tackla problemet, säger forskare. När Eeva Österberg är ute med sin hund Paavo måste hon hålla honom i kort koppel, han får inte hälsa på andra hundar.

YLE - 19 aug 17 kl. 16:35

Julia Häger har lärt sig av sina misstag

Skidåkaren Julia Häger, 20, återvänder inom kort till Umeå för sitt andra studieår. Med sig i bagaget har hon en bra träningssommar och insikterna om att hon nu skall ge skidåkningen den hundraprocentiga satsning den förtjänar. När Yle Sporten möter upp med Julia Häger är det i samband med ett skidtalang-läger som ordnas i det finlandssvenska skidförbundet FSS regi.

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 15 dec 12 kl. 15:36

BT för ett år sedan: Lek ger föräldrar till autistiska barn hopp om bättring

Ute blåser storm, det regnar och det är snart mörkt. I hallen i villan på Svensgärde är Ellen, sju år, på väg ut. Hon trasslar på sig utekläder: regnbyxor, tjock jacka, vantar, mössa, byta vantar, stövlar?

BT - 17 feb 14 kl. 14:39

Nytt läger byggt efter vräkning

De rumänska EU-migranter som levt vid ett tältläger i Högdalen i södra Stockholm vräktes i morse. Men ett nytt läger har snabbt byggts upp i Flemingsberg i Huddinge och ett 60-tal migranter har sökt sig dit.Lägret i Högdalen var redan i helgen i stort sett utrymt.

YLE - 11 mar 14 kl. 15:01

Österbotten säger nej till färre räddningsverk

Det är fel tidpunkt att minska på antalet räddningsverk, anser de österbottniska kommunerna. Inrikesministeriet vill att Österbottens, Södra Österbottens och Mellersta Österbottens räddningsverk blir ett räddningsverk. I sitt förslag vill Inrikesministeriet minska på antalet räddningsverk, från 22 till 11.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 45 minuter sedan

Klimatfrågan tar ton

… till Sofia Thesaurus som på söndag släpper en skiva och bok under titeln Din bark min hud och firar med en
releasefest på Barnens scen i Malmö. Vad är det för projekt? – Din bark min hud är ett album och en bok med tio sånger om skogsträdgården, som på ett lekfullt sätt ger läsaren och lyssnaren kunskap om vad en skogsträdgård är och hur vi kan leva i harmoni med jorden.

Skånskan - 45 minuter sedan

Berättar tung historia med en lätt hand

Recension KONSERT
Queenie
Författare: Candice Carty-Williams
Översatt av: Klara Lindell Förlag: Albert BonniersEn Bridget Jones för 2020-talet är min första tanke när jag börjar läsa brittiska debutanten Candice Carty-Williams roman Queenie. Här möter vi bokens huvudperson Queenie i en gynstol där hon messar sin pojkvän, genomgår en smärtsam undersökning och hinner med att berätta för läkaren att hon arbetar på dagstidningen Daily Read med nöjessidorna.
I väntrummet sitter hennes moster Maggie och smörjer händerna med antibakteriell gel och spår att Queenies pojkvän Tom kommer att lämna henne eftersom han är född i tvillingarnas tecken.

Skånskan - 2 timmar sedan

Konst förevigar gamla Svalöv

Svalöv Under många år blommade Svalöv med sina pittoreska hus, lummiga trädgårdar och affärer utmed hela Svalegatan.
Under 50,60 och 70-talen genomfördes den stora rivningsboomen och en helt ny bild av samhället växte fram.– Svalöv var en välskött och mysig by och jag växte upp under den tiden.

Skånskan - 2 timmar sedan

En kandidat utsedd till rektor för Färsinga

Sjöbo Innan den här veckan är slut hoppas Sjöbo kommun ha skrivit på papper med den person som ska bli Färsingaskolans nya rektor.
– Vi befinner oss just nu i slutförhandlingarna med den kandidat som återstår av urvalet, berättar skolchefen Per-Olof Wigsén.Det är 17 personer som sökt rektorstjänsten på Färsingaskolan.

Skånskan - 2 timmar sedan

All­tid 30 in­förs mån­dag 2 mars

Käv­lin­ge Tra­fik­pla­ner­ingen i Käv­lin­ge har be­slutat att in­föra nya has­tig­hets­be­gräns­ningar i cen­trala Käv­lin­ge. De nya reglerna in­förs mån­dagen den 2 mars.I för­ra vec­kan be­rättade Skåns­kan att kommunen hade planer på att in­föra nya has­tig­hets­gränser i cen­trala Käv­lin­ge.

Skånskan - 9 timmar sedan

Dubbelriktad trafik i Öresundstunneln

Öresund Det blir mötande trafik i Öresundstunneln under natten mellan onsdag och torsdag och natten därpå.Från klockan 21 30 på onsdagen till och med 05 00 på torsdagen kommer trafiken genom tunneln på Öresundsbron att vara dubbelriktad. Detsamma gäller torsdag-fredag.

Skånskan - 11 timmar sedan

Nytt fall av corona i Sverige

Inrikes Sveriges andra bekräftade fall av det nya coronaviruset konstaterades under onsdagskvällen.
Den smittade är en man i 30-årsåldern som just nu vårdas på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.Detta uppger Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande på onsdagskvällen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Plan för översvämning synades i sömmarna

ESLÖV Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden har nu synat förslaget till en dagvatten- och översvämningsplan som kommunledningskontoret tagit fram tillsammans med VA Syd.– Vi hade vissa synpunkter, konstaterar Bengt Andersson (M) som är nämndens ordförande.
Han lyfter bland annat fram att nämnden tycker att skyfallsanalysen ska göras tillgänglig för allmänheten.

Skånskan - 12 timmar sedan

Boendeparkering underlättas

Malmö Framöver ska boendeparkerare kunna låta bilen stå på upp till sju dagar utan att bötfällas för att det är städdag.
Det är innebörden av ett beslut som politikerna i tekniska nämnden tog på onsdagen, efter ett förslag från oppositionen.– Goda idéer ska man alltid stödja, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, om förslaget som kom från Moderaterna och Centern.

Skånskan - 13 timmar sedan

Wolfsburg andas optimism

FOTBOLL Wolfsburg räds inte häxkitteln som väntar laget på stadion i Malmö.
– Vi är förberedda på den atmosfären, säger tränaren Oliver Glasner.Både han och den kroatiske mittfältaren Josip Brekalo utstrålade ett avslappnat och stoiskt lugn på presskonferensen inför torsdagens returmöte med MFF:
– Vi vet att Malmö är mycket hemmastarka, men vi kommer att gå för att göra mål som vanligt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.