Världen Idag > Nyheter

Thursday, 27 February, 06:11

Världen Idag - 14 feb 20 kl. 11:34

Linde fick svara om svensk passivitet i Wallenberg-fallet– När jag för två år sedan ställde frågan om ”Fånge nr 7” till din företrädare undvek hon att svara. Varför har detta undvikits? undrade Mikael Oscarsson i interpellationsdebatten med utrikesminister Ann Linde (S) om Raoul Wallenberg..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Wallenberg, Fånge, Mikael Oscarsson, Ann Linde, Raoul Wallenberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lindefick , svaraom svensk , passiviteti , Wallenberg-fallet
Världen Idag - 19 jan 20 kl. 16:00

”Wallenberg-fallet kan så gott som säkert lösas”

Uppgifter i UD:s nyöppnade arkiv visar att Raoul Wallenberg förhördes sex dagar efter det officiella dödsdatumet. Sverige informerades om uppgifterna redan i oktober 2011 – utan att informera Raoul Wallenbergs anhöriga eller vidta några ytterligare åtgärder..

Kristianstadsbladet - 26 nov 12 kl. 21:05

I fokus: Rosenberg och Wallenberg

Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
?Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz? är boken som Göran Rosenberg burit med sig hela sitt vuxna liv.

YLE - 18 sep 17 kl. 05:49

Morgonkollen: Fallet Raoul Wallenberg på tapeten, unga sjukpensionärer ökar, president Niinistö träffar Antonio Guterres

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Samtidigt som sjukpensionärerna blir färre i de övre åldersgrupperna har de unga sjukpensionärerna bara blivit fler. Åtgärderna finns, men resultaten låter vänta på sig; många unga pensionärer har aldrig hunnit in i arbetslivet och faller därmed helt utanför.

Sydsvenskan - 02 mar 11 kl. 01:30

Polischefen rasar över åklagarnas passivitet

Foto: Karl Melander
Lagen om människohandel är så tandlös att slavarbete i praktiken är tillåtet i Sverige. Det anser Leif Fransson, biträdande chef på gränspolisen som utreder fallet med Hong Yan.
I drygt tre månader har gränspolisen lagt resurser på att utreda om de kinesiska arbetarna Hong Yan och Chi Dong Li utsatts för människohandel.

Newsmill - 29 sep 11 kl. 07:28

Sverige borde inrätta en Raoul Wallenberg-dag

http://www.newsmill.se/trackback/39798Medan hedersbetygelserna strömmade in runt om i världen uppvisades under tiden ett genuint ointresse för Wallenbergs gärning och öde från Sverige, vilket bekräftats i den statliga utredningen "Ett diplomatiskt misslyckande: Fallet Raoul Wallenberg och den svenska utrikesledningen".

Newsmill - 30 apr 12 kl. 03:40

Raoul Wallenberg ses i postmodernt ljus

http://www.newsmill.se/trackback/44668Journalist: Historiker och journalister betraktar händelser genom olika prismor, och det är därför viktigt att förstå den filosofiska grunden till deras tolkningar.

Världen Idag - 27 sep 19 kl. 09:30

UD-besök satte nytt ljus på fallet Wallenberg

Det var en historisk dag när en av världens främsta Raoul Wallenberg-forskare samt två anhöriga på onsdagen besökte UD för att ta del av 40 000 tidigare hemliga dokument om den svenske diplomathjälten. – Det vi nu förväntar oss är att Sverige börjar göra verkliga påtryckningar på Ryssland, så att vi äntligen får svar, sade Wallenbergs brorsdotter Louise von Dardel när Världen idag mötte henne på väg in till UD..

Expressen Dina Pengar - 08 jan 20 kl. 21:26

Wallenberg i samtal om Gui Minhai med Kina

Fallet med den fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai togs upp i ett samtal Jacob Wallenberg hade med Kinas vice premiärminister. Detta slås fast i förhörsprotokoll med den åtalade före detta svenska ambassadören i Kina, Anna Lindstedt, skriver SvD..

Expressen - 08 jan 20 kl. 21:26

Wallenberg i samtal om Gui Minhai med Kina

Fallet med den fängslade svenske bokförläggaren Gui Minhai togs upp i ett samtal Jacob Wallenberg hade med Kinas vice premiärminister. Detta slås fast i förhörsprotokoll med den åtalade före detta svenska ambassadören i Kina, Anna Lindstedt, skriver SvD..

YLE - 10 nov 16 kl. 13:10

Baby föddes med hjärnskada vid Borgå bb – fallet utreds av Valvira

En baby föddes med en hjärnskada i samband med en förlossning vid Borgå sjukhus. Valvira utreder nu om avvikelser från den normala praxisen har inträffat. Enligt ett nyhetstips som Yle Östnyland har fått handlar fallet om att en ansvarig läkare i våras i samband med en förlossning gjorde en felbedömning och väntade för länge med att göra ett kejsarsnitt.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 15 minuter sedan

Kristna riskerar livet för att hjälpa isolerade kineser

Kristna i Kina riskerar sina egna liv genom att hjälpa familjer på platser som bedömts ha hög risk för spridning av coronaviruset, rapporterar tidningen Christian Post. De kristna delar exempelvis ut munskydd och mat till behövande..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Med musik till alla folk

På söndagkvällen klockan 23, efter läggdags för en trött småbarnsförälder, ringer telefonen. ”Vi kan spela in Paul Clement, en av Tanzanias största kristna artister i morgon. Kan du kolla med ledningen?

Världen Idag - 6 timmar sedan

Skapa utrymme och ge plats för den generation som kommer efter oss.

Ps.31:2–6 Under några härligt intensiva dagar har jag haft den stora förmånen att få vara i Hemsedal tillsammans med drygt femtio tonåringar. Vilken otrolig förmån att få leva några dagar tillsammans med den unga generationen och åka skidor, prata, dela tankar kring tron, dela andliga upplevelser, fira nattvard, be tillsammans, lyssna till synpunkter på hur kyrkan borde vara och mycket mer.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Gaza en utmaning som förföljer Israels ledare

”I morse landade en katyusha-raket nära Ashkelon. Som tur är skadades ingen, men vi kan inte förlita oss på tur. Det enda sättet att stoppa detta hot, är att störta Hamas-regimen i Gaza...

Världen Idag - 6 timmar sedan

Med Gud finns det hopp mitt i virusoron

För varje dag rapporteras just nu allt fler smittade och avlidna av Coronaviruset. Samtidigt är det fortlöpande allt fler gränser som stängs, allt fler platser som sätts i karantän. Stora delar av Kina och även övriga länder avbokar resor och ekonomier bromsar hastigt in.

Världen Idag - 6 timmar sedan

I landet lagom vill vi varken dansa eller gråta.

Den religiösa eliten på Jesu tid skakade på huvudet åt den oborstade Johannes Döparen. Den där högljudda ökenprofeten som med skarpa ord vågade utmana och provocera de respekterade och politiskt korrekta saddukeerna. Förstod han inte att dessa saddukeer var skickliga förhandlare, listiga bidragssökare, som med fingertoppskänslig balansgång lyckats få de styrande romarna att acceptera mycket av judarnas egenheter.

Världen Idag - 6 timmar sedan

Om en man har flera fruar och blir frälst – hur gör man då?

Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en person som har flera fruar blir frälst, ska han då skilja sig från de nya fruarna?

Världen Idag - 13 timmar sedan

”Fasta banar väg för under och helanden”

Om många av Sveriges kristna fastade skulle det göra stor skillnad i vårt samhälle. Det menar böneledaren Claes-Göran Bergstrand. – Fastan är inte bara en fromhetsaktivitet, utan har kraft i sig.

Världen Idag - 15 timmar sedan

Kristen jourlinje – nu på vårdguiden 1177

Den psykiska ohälsan ökar i samhället och behoven av stöd är stora. Sedan årsskiftet presenteras den kristna jourlinjen Lifeline som ett hjälpalternativ på region Stockholms sjukvårdsupplysning 1177.se..

Världen Idag - 15 timmar sedan

Talade om dåd mot kyrka – släpptes fri

En man i 20-årsåldern från Västerås har åtalats misstänkt för att ha utbildat sig med syftet att begå terroristbrott. Bland bevismaterialet finns ett filmklipp där mannen pratar om att bomba en religiös byggnad i Västerås. Trots att mannen släppts fri i väntan på rättegång ser åklagaren ingen anledning för troende Västeråsbor att oroa sig..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.