Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 18 February, 02:43

Sydöstran - 14 feb 20 kl. 11:30

600 Volvomedarbetare på väg mot pensionDet fick teknikelever veta när de besökte Nordenbergsskolans informationsevent som ska locka till TE-4 utbildning. – Vi vill hitta och attrahera rätt kompetens, säger Sara Colleen, HR på Volvo cars..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Volvomedarbetare, Nordenbergsskolans, TE, Sara Colleen, Volvo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 600, Volvomedarbetare, vägmot , pension
Dagens PS - 08 mar 18 kl. 08:38

Många kvinnor klarar sig inte på pension

Mer än vad tredje kvinna tror att de kommer ha svårt att klara sig, eller inte alls klara sig, på sin pension. Kvinnor sparar mindre till sin pension än män, och kvinnor planerar också att gå i pension tidigare än män. Det visar en ny undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort tillsammans med Sifo.

Sydöstran - 11 maj 18 kl. 11:20

Pensionärerna får behålla hela pensionshöjningen

I förra veckan berättade statsminister Stefan Löfven att Socialdemokraterna lovar upp till 600 kronor mer i pension till sex av tio pensionärer. Efter skatt får den här gruppen 5 000 kronor mer på ett år. .

Sydsvenskan - 18 sep 12 kl. 06:30

Pensionärerna får en femtiolapp

Sonja Berglund får en femtiolapp i månaden i sänkt skatt.Det är hon knappast nöjd med.Kravet från Sveriges pensionärsorganisationer PRO och SPF lyder: Lika skatt på pension och arbete.?

News55 - 14 sep 17 kl. 16:02

Så tycker pensionärsförbunden om höjt bostadstillägg

News55 har tidigare rapporterat om att regeringen och Vänsterpartiet har beslutat att höja taket på bostadstillägget för Sveriges pensionärer. Beslutet är inte bara ett glädjebesked för de 290 000 äldre som från och med 1 januari 2018 kommer att få höjt bostadstillägg på upp till 470 kronor i månaden. Det är också en seger för SPF Seniorerna, PRO och SKPF Pensionärerna.

BT - 14 nov 12 kl. 14:33

Alliansen stärker pensionärernas ekonomi

Flera debattörer i BT har den senaste tiden hävdat att det finns en direkt koppling mellan de pengar som man arbetat in under sin yrkesverksamma tid och den pension man sedan får ut. Det är tyvärr fel. I det gamla pensionssystemet gick i stort sett allt som de yrkesverksamma betalade in till systemet åt till att betala ut pensionerna samma år till den tidens pensionärer.

HBL - 25 feb 15 kl. 04:42

Tiotusentals finländare ska få svensk pension

Över tjugotusen finländare kan ha rätt till pension från Sverige – utan att veta om det. Svenska Pensionsmyndigheten försöker nu nå dem som jobbat i landet och flyttat bort. Sammanlagt 4,7 miljarder euro söker mottagare.

News55 - 14 apr 16 kl. 06:54

SPF Seniorerna om vårbudgeten ”Vi undrar när regeringen ska infria sitt löfte om sänkt skatt för pensionärer”

Det var efter att regeringen presenterade sin vårbudget på onsdagen som det blev klart att de ändringar som bland annat SPF Seniorerna krävt, inte är någonting regeringen väljer att satsa på.       LÄS MER: Alliansen sågar löneskatten på pensionärer – ”Obegripligt dåligt” Bland annat ligger höjningen av taket i hemtjänsttaxan fast och kommunerna kan höja avgifterna från och med 1 juli, rapporterar Senioren. Ingen kompensation trots löfte Regeringen har infört en skattesänkning på pension som det senare har visat sig att 200 000 pensionärer med en pension mellan 17 600 och 20 000 kronor har gått miste om.

News55 - 05 jul 17 kl. 18:46

Här är pensionärsorganisationernas krav till politikerna

Äldreforum under Almedalsveckan är en arena för att lyfta frågor som berör äldre. Och under onsdagen satte förbunden hårt mot hårt när de presenterade en kravlista som politikerna nog gör klokt i att göra gemensam sak av. Kraven är: Rättvis beskattning!

News55 - 13 sep 17 kl. 14:28

Bostadstillägget höjs för 290 000 pensionärer

Från och med 1 januari 2018 kommer 290 000 av Sveriges pensionärer att omfattas av regeringen och Vänsterpartiets förslag om höjt bostadstillägg. I syfte att bättre täcka dagens boendekostnader föreslås att taket höjs från 5 000 till 5 600 kronor, det framgår i regeringens budgetproposition för 2018 . – Taket i bostadstillägget har inte höjts på hela tio år, därför är jag otroligt glad för att vi gör det, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till News55.

News55 - 05 jul 18 kl. 13:06

Här är pensionärsorganisationernas krav på politikerna

I Äldreforums tält i Almedalen diskuterade pensionärsorganisationerna pensionsfrågan med äldreminister Lena Hallengren. De presenterades också en kravlista på sex punkter där fokus ligger på pensionärers ekonomi. Man kräver att pensionssystemet ses över och att det ska bli lättare för den enskilde att förutse vad man kommer att få i pension.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Filmfestival drar ner på kändisarna

Johnny Depp, Salma Hayek och Sigourney Weaver till trots – de internationella stjärnorna lyser med sin frånvaro på årets filmfestival i Berlin..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Calgarys fem mål i tredje sänkte Anaheim

Anaheim tappade en 3–1-ledning i tredje perioden när hemmalaget Calgary gjorde fem mål i rad. Kanadensaren Andew Mangiapane blev matchhjälte med ett hattrick och en assist..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Läkare: Assange utsätts för tortyr

Sydöstran - 3 timmar sedan

Man i 90-årsåldern misshandlad på boende

Sydöstran - 3 timmar sedan

Portugisiskt flygbolag stoppas i Venezuela

Sydöstran - 3 timmar sedan

United nickade till – tillbaka i toppstriden

Manchester United är tillbaka i kampen om en topp fyra-placering i Premier League-fotbollen. Två snygga nickmål och två VAR-granskningar som gick lagets väg gav seger med 2–0 borta mot Chelsea..

Sydöstran - 3 timmar sedan

Virus hindrar Apple från att nå sina mål

Sydöstran - 3 timmar sedan

Rebic sköt segern till Milan – Zlatan mållös

Zlatan Ibrahimovic blev mållös, men kunde i alla fall fira att Milan tog tre nya Serie A-poäng. Torino besegrades pliktskyldigt med 1–0..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.