SVT > Inrikes

Sunday, 23 February, 11:34

SVT - 14 feb 20 kl. 11:29

Tidigare statistiker på SCB: ”Herregud vad har vi gjort?”I höstas tvingades SCB ändra arbetslöshetsstatistiken efter felaktiga siffror från underleverantören Evry. Nu kan SVT avslöja att det även tidigare funnits frågetecken kring resultaten från Evrys telefonintervjuer..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB, Evry, SVT, Evrys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidigare statistiker, SCB, Herregudvad har vi gjort
Ekonomistas - 29 maj 17 kl. 06:05

Vem kan leda SCB in i framtiden?

En av Sveriges viktigaste generaldirektörstjänster är vakant: den för Statistiska Centralbyrån. I dagens kunskapssamhälle spelar statistiska fakta och analyser om ekonomi, politik och medborgarnas välfärd en central roll. SCB har sedan länge stått för en hög kvalitet i den statistik som produceras, men det finns trots det utrymme för ytterligare förbättring inom vissa områden.

BT - 18 jan 15 kl. 01:30

SCB larmar om statistikproblem

Svenskarna blir allt mer ovilliga att delta i enkätundersökningar. Statistiska centralbyrån (SCB) oroas nu över att grunden för politiska beslut kan bli mer svajiga, skriver Dagens Nyheter. Exempelvis bygger beslut om arbetslösheten bland annat på arbetskraftsundersökningen (AKU).

SVT - 29 jun 18 kl. 00:55

SCB: Kvinnor tjänar fortfarande mindre än män

Kvinnor har högre utbildningsnivå än män, men tjänar ändå mindre i lön, har lägre årsinkomst och i förlängningen lägre pension. Detta enligt en ny rapport från Statistiska Centralbyrån, SCB. – Skillnaderna har minskat, men det går långsamt, säger Lena Bernhardtz, statistiker på SCB..

Nyteknik - 20 jan 17 kl. 13:18

Så räknar SCB ut hur många vi är

Fredag 20 januari blev Sveriges befolkning tio miljoner. Kanske, i alla fall. Tomas Johansson, statistiker på SCB berättar om arbetet med att räkna ut hur många vi är..

Ekonomistas - 08 maj 15 kl. 06:24

Vad vill SCB göra med sina historiska samlingar?

De senaste dagarna har ett rykte cirkulerat i forskarkretsar om att SCB tänker göra sig av med hela sin unika samling av svensk och internationell historisk statistik, inalles två hyllkilometer. Den internationella samlingen skulle troligtvis hamna utomlands, kanske i en depå i Nordnorge eller i Madrid, och därmed utom räckhåll för svenska bibliotekstjänster. Den svenska samlingen, som inte utgiven av SCB, skulle i värsta fall slängas.

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

Cornucopia - 22 okt 19 kl. 12:44

Evry eller SCB bakom felaktig arbetslöshetsstatistik?

Det framkommer nu att det är bolaget Evry som levererat av SCB ifrågasatta siffror till arbetskraftsundersökningen (AKU). Frågan blir dock om det är SCB eller Evry som är fel ute?
Generisk bild.

Dagens PS - 18 okt 19 kl. 09:00

Fatalt SCB-fel öppnar för räntehöjning

”Det skadar trovärdigheten”, säger Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar om SCB-tabben, till SvD. SCB har räknat fel på arbetslösheten. Det kan i sin tur leda till att Riksbanken höjer räntan redan vid årsskiftet, skriver Svenska Dagbladet Näringsliv.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

Expressen - 17 feb 11 kl. 09:47

Flickvännen skrek: "Herregud, båten sjunker"

Den 23-årige amerikanen vaknade av att flickvännen skrek "Herregud, båten sjunker. Vi måste ta oss ut". 23-åringen tog sig ut genom en hyttventil.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Driftstörningar hos Nordea

Nordea har drabbats av driftstörningar under söndagsmorgonen. Det går inte att logga in på internetbanken eller via mobilappen..

SVT - 3 timmar sedan

Chattgrupper på Whatsapp kan spridas på nätet

Meddelandeappen Whatsapp kan inte garantera att användarna får ha sina konversationer för sig själva. Det är nämligen möjligt att komma åt privata gruppchattar via Google, som lagrar länkadresserna..

SVT - Igår: 08:34

Fortsatt hårt väder – SMHI utökar varningar

Nerblåsta träd har skapat stora problem på många mindre vägar i hela södra Sverige under dagen. Under kvällen minskar blåsten och SMHI har börjat trappa ner sina vindvarningar..

SVT - 16 timmar sedan

SKR: Saknas utbildad personal

Sveriges kommuner och regioner (SKR) ser allvarligt på bristerna i landets socialtjänster. Enligt SKR är orsakerna många – bland annat att antalet anmälningar om barn som far illa ökat kraftigt under senare år..

SVT - 18 timmar sedan

Återvändaren som blev hela Sveriges hymn

I veckans mellominne tar Christer Björkman oss med till 1988. Efter ett antal år av glada schlagers klev Tommy Körberg in i tävlingen och levererade en låt som kommit att bli en självklar del i den svenska musikskatten..

SVT - 18 timmar sedan

Hack i maskineriet för regeringens hack-satsning – står still sedan i höstas

De har arrangerat hackertävlingar och hyllats av ministrar. Men sedan i höstas står regeringens it-satsning Hack for Sweden i praktiken still. Ingen myndighet har velat ta över ansvaret..

SVT - Igår: 09:10

Stora brister i kommunernas hantering av utsatta barn

Utsatta barn och ungdomar riskerar att inte få den hjälp och det stöd som de har rätt till från sin kommun. Det visar en rapport från IVO. – När det rör brister i omedelbara skyddsbedömningar, förhandsbedömningar och i socialtjänstens utredningar kan det i värsta fall leda till att barnet avlider, säger Annelie Andersson inspektör på IVO..

SVT - Igår: 06:04

Rapparen 1.Cuz möter Lars El Hayek (S): “Jag kan inte prata på ett annat sätt”

1.Cuz musik handlar om droger, våld och skjutningar och har miljontals lyssningar. Lars El Hayek (S) tycker att han borde ta ett större samhällsansvar.

SVT - Igår: 23:02

C-kritik mot SD:s förslag att kalla SVT-chefer till riksdagen

Sverigedemokraternas förslag om att kalla in chefer för public service-bolagen till kulturutskottet röstades ner under torsdagen. Partiet ville att cheferna skulle svara på kritik om bristande opartiskhet i SVT:s program Morgonstudion samt SR:s P3 med Rebecca och Fiona. I Aktuellt debatterade Aron Emilsson (SD) och Per Lodenius (C)..

SVT - Igår: 19:45

Efter år av kritik: Nu ser AF över kritiserade it-satsningarna

Arbetsförmedlingen ser nu över framtiden för alla sina it-satsningar inför den stora reformeringen av myndigheten. – Vi vänder alla stenar, säger generaldirektören Maria Mindhammar till SVT. Bland tjänsterna finns den kritiserade mångmiljonsatsningen Jobtech..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.