SVT > Inrikes

Tuesday, 25 February, 03:32

SVT - 14 feb 20 kl. 11:31

SCB-chefen: Borde ha informerat lite tidigareEnligt SCB borde myndigheten ha informerat regeringen och allmänheten om problemen med underleverantören Evrys arbetslöshetssiffror tidigare. Enligt avdelningschefen Magnus Sjöström var det inte bra att det blev fel. – Det var väldigt, väldigt olyckligt. Men vi måste hushålla med skattemedel, säger han..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB, Evrys, Magnus Sjöström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCB-chefen, Bordeha , informerat, litetidigare
Helsingborgs Dagblad - 15 feb 20 kl. 01:04

Ministern kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar SVT Nyheter. Bakgrunden är att SVT rapporterat om brister hos bland annat underleverantörer till SCB, vilket kan påverka trovärdigheten i.

Sydsvenskan - 15 feb 20 kl. 01:04

Ministern kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar SVT Nyheter. Bakgrunden är att SVT rapporterat om brister hos bland annat underleverantörer till SCB, vilket kan påverka trovärdigheten i.

SVT - 14 feb 20 kl. 18:29

Efter statistikproblemen: Regeringen kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) är bekymrad över de fortsatta problemen med SCB:s statistik som SVT avslöjat. – Jag tycker det här är allvarligt och jag är förvånad över detta. Nu är det upp till myndigheten att gå till botten med det här och bringa klarhet i situationen, säger hon..

DI - 14 feb 20 kl. 21:14

Efter haveriet: Regeringen kallar till sig SCB-chefen

Civilminister Lena Micko är bekymrad över statistikmyndighen SCB:s fortsatta fel med leverantörer..

Aftonbladet - 15 feb 20 kl. 01:04

Ministern kallar upp SCB-chefen

▸ Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar SVT….

UNT - 15 feb 20 kl. 01:04

Ministern kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar SVT Nyheter..

DN - 15 feb 20 kl. 05:18

Civilministern kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 15 feb 20 kl. 01:04

Ministern kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) kallar upp Statistiska Centralbyråns (SCB) generaldirektör Joakim Stymne, rapporterar.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 01:00

SCB kan ge S pa­nik

Socialdemokraterna fick 28,3 pro­cent i SCB:s väl­jar­un­der­sök­ning som för­söker ge svar på hur väl­ja­rna skulle rösta om det var val i dag. Det är vis­ser­li­gen bättre än i de senaste opi­ni­ons­un­der­sök­ningarna, men efter­som SCB brukar ge S lite högre siff­ror än opi­ni­ons­in­sti­tuten är det ingen gläd­je­chock för S.
Tvärt­om, siff­ran är näs­tan den lägsta som nå­gon­sin re­do­visats (un­der Hå­kan Ju­holt och un­der flyk­ting­krisen hösten 2015 var den nå­got lägre) och det är den lägsta som SCB tagit fram så nära ett val.

BT - 13 maj 18 kl. 05:45

SCB vill vara lugnet i faktastormen

Mitt i den så kallade fake news-stormen vill SCB stå med stadiga ben. Med sina siffror kan Statistiska centralbyrån vara en garant för korrekta fakta i valdebatten. De felaktiga nyheterna sägs ta över allt mer.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Ulla Andersson (V) om välfärden: S prioriterar skattesänkningar

Var tredje kommun drar ner på budgeten inom välfärden i år jämfört med förra året, visar en kartläggning som SVT gjort. Enligt Fredrik Olovsson (S), ordförande för finansutskottet, finns det stora behov framöver. – Därför kommer vi i varje budgetförhandling att prioritera välfärden, säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 4 timmar sedan

Myndighetsrapport: God tillgång på vårdutrustning i Sverige

Med anledning av det rådande utbrottet av coronaviruset har Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten satt samman en nationell lägesrapport med information från Sveriges samtliga regioner. Enligt myndigheterna är risken för smittspridning i Sverige i nuläget låg och de anser att det finns god tillgång till personal och skyddsutrustning..

SVT - 4 timmar sedan

Oroas av coronaspridningen i Italien: Kunde lika gärna hända här

Ett coronautbrott som det i Italien skulle lika gärna kunna inträffa i Sverige. Det sade professor Björn Olsen i ett studiosamtal i måndagens Aktuellt. Statsepidemiolog Anders Tegnell tror dock att Sverige är bättre förberett..

SVT - 5 timmar sedan

Första svenskarna på väg från Kanarieöarna

Flera flygbolag skickar ner extra plan för att få hem strandade resenärer från Kanarieöarna, och de första svenska resenärerna fick på måndagskvällen påbörja sin hemresa. Men hundratals svenskar är fortfarande fast och förseningarna är stora..

SVT - 6 timmar sedan

Efter vårbeskedet – nu kommer kylan

Stora delar av södra Sverige fick i förra veckan meteorologisk vår, vilket på många håll var ovanligt tidigt. Men nu väntar ett rejält väderomslag. Under veckan som kommer drar kallare luft ner över landet samtidigt som det kommer att komma snö i landets södra delar.

SVT - 6 timmar sedan

De rättigheterna har du när flyget är försenat

Flygbolag och researrangörer har tydligt definierade skyldigheter gentemot passagerarna om flyget blir försenat. Vissa av dem gäller dock inte vid naturkatastrofer och andra ”extraordinära omständigheter”..

SVT - 12 timmar sedan

Henrik, 70, bloggar om sin demenssjukdom

Omkring 25 000 personer i Sverige får varje år veta att de kommer att utveckla en demenssjukdom. Många av dessa skulle behöva hjälp med att ”stanna i det friska”, menar Henrik Frenkel, som själv har diagnosen MCI, en lindrig minnesstörning..

SVT - 15 timmar sedan

Klass 3 varning i Halland – extremt höga flöden i vattendrag

Det är fortsatta höga vattenflöden i Nissan och Lagan. Klass 3-varningen kvarstår. Varning klass 3 innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år.

SVT - 17 timmar sedan

Amputerad fyra gånger – satsar på att bli världsmästare

För fem år sedan var golfaren och småbarnspappan Hempa Posse döende i blodförgiftning. Han förlorade händer, underben och näsa. Men livet var inte över, med en god portion jävlaanamma och rätt hjälp är Hempa tillbaka och satsar på att bli bäst i världen i handikappgolf..

SVT - 18 timmar sedan

Pressträff om coronaviruset med WHO och socialminister Lena Hallengren

Antalet nya coronafall sjunker i Kina men ökar i flera andra länder. Efter 150 nya bekräftade fall i Italien i helgen har smittan även fått ett ordentligt fäste i Europa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.