Världen Idag > Nyheter

Friday, 21 February, 13:10

Världen Idag - 14 feb 20 kl. 11:30

Från utdöende till växande församlingFör några år sedan var Pingstkyrkan i Bottnaryd på tillbakagång, och medlemmarna Andreas och Lina Cucca ville flytta därifrån. Efter ett tilltal från Gud stannade de kvar, och är nu pastorspar i en växande församling där människor med olika bakgrund och etnicitet kommer till tro på Jesus..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Pingstkyrkan, Bottnaryd, Andreas, Lina Cucca, Gud, Jesus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från utdöendetill , växande, församling

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 1 timme sedan

Hos Anita kan livets tilltufsade få tröst och uppmuntran

Anita Tanttari levde många år i slaveri under tablettberoende. Misshandel, kriminalitet och beroende präglade tillvaron. När hon på sin balkongvägg såg ett strålande kors avteckna sig, blev det början till något helt nytt.

Världen Idag - 2 timmar sedan

Hoppets stjärna firar 50 år med konsertkvällar

Hoppets stjärna firar 50 år med givarfest på flera orter, i form av konsertkvällar med sångaren Frank Ådahl. Han har även skrivit organisationens jubileumslåt, Hoppet andas, som släpptes nyligen. Det är en duett mellan Ådahl och verksamhetschefen Ulrika Kallin Eriksson..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Höga förväntningar på ungdomskonferens i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik förbereds just nu en konferensvecka som avslutas med en helg för ungdomar, kallad Higher. Det blir möten med inspirerande gästtalare, lovsång och inslag av panelsamtal och aktivitet..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Vill ha kristet alternativ till mindfulness på skoltid

Inre bönen för barn är ett kristet alternativ till mindfulness och yoga. Modellen praktiseras på församlingen Arkens skola och förskola i Kungsängen, utanför schemalagd tid. Men pastor Linda Bergling vill använda modellen på lektionstid, på samma sätt som mindfulness nu införs i allt fler kommuner.

Världen Idag - Igår: 10:00

Miljarder på spel för Sverige på EU-toppmöte

Svenskarna betalar mer till EU än vad de får tillbaka i EU-stöd. Statsminister Stefan Löfven (S) ska i Bryssel försöka stoppa en kraftig höjning av EU-avgiften. Målet är att hålla nere EU:s utgifter och rädda vad som går av Sveriges avgiftsrabatt..

Världen Idag - 20 timmar sedan

Sektanklagad kyrka i Sydkorea drabbad av corona

Sydkorea ska ha fått sitt första dödsfall på grund av det nya coronaviruset. Samtidigt uppges många av de nyligen smittade ha koppling till en kontroversiell religiös rörelse i landets fjärde största stad Daegu..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Antisemitism i TV4-program upprör

Två deltagare har fått lämna den skandalomsusade realitysåpan Big Brother på TV4 efter att ha uttryckt sig nedsättande om judar. En tredje deltagare har naziinspirerade tatueringar och ett förflutet i högerextrema kretsar, men får vara kvar. Nyligen hoppade två av programledarna av i protest..

Världen Idag - Igår: 10:28

Historiskt judiskt besök i Saudiarabien

För första gången på nära 30 år har en specifikt judisk delegation besökt Saudiarabien, där de träffade regeringsföreträdare, skriver nyhetsbyrån Jewish News Syndicate. Mötet i huvudstaden Riyadh organiserades av den judisk-amerikanska paraplyorganisationen Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations..

Världen Idag - Igår: 00:20

”Gud leder våra steg när vi söker honom”

Jag har nu kommit tillbaka till huvudstaden efter att ha varit i en annan del av landet. Det var en fantastisk resa där Gud beskyddade oss och ledde våra steg till många som aldrig hört om Jesus innan, och som tog emot delar av Bibeln på sitt eget språk.  Jag kommer speciellt ihåg ett ställe vi gick till, där vi började med att vandra uppför ett berg.

Världen Idag - Igår: 00:00

Hur ska man se på månggifte?

Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en person som har flera fruar blir frälst, ska han då skilja sig från de nya fruarna?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.