PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 27 February, 16:05

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 11:20

Hernhag: Börsens bästa tillväxtbolagAnita : Hej! Jag försöker igen för fjärde gången. Vågar man köpa Evolution Gaming? De hade en bra rapport men har stigit mycket! Hälsningar Anita
Marcus: Hej!
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Evolution Gaming, AnitaMarcus, Gaming, Sinch, Marcus, tony, Alliance, Mycronic, KöpBehållSälj, Mackan, ISK, SBF Bostad, Estea KAP3, SEB, USA, Netent, Kindred, Skägget, EQT, Millicom, Brighter, Investor, Bure, Vostok, ISIN, KF, Kinnevik, Latour, Lundberg, Industrivärden, MVH MattiasMarcus, Spiltan Aktiefond Investmentbolag, Holmen, SCA, Tobias FMarcus, Nobinas, Nobina, Fortum, PEG, Pensionär, VP, EVO, Terraform Power, Brookfield RenewableMarcus, Nordic Entertainment, Viaplay, Lundin Petroleum, Lysa, Nyfosa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hernhag, Börsensbästa , tillväxtbolag
PrivataAffärer - 13 jan 17 kl. 11:02

Hernhag avslöjar två tillväxtbolag han skulle välja att satsa hela livsbesparingen på

I säsongens första aktiechatt avslöjade Marcus Hernhag vilka två tillväxtbolag han skulle investera i om han var tvungen att placera hela sin livsbesparing – och utan att ha möjligheten att sälja. Han berättade också vilken småbolagsfond han....

PrivataAffärer - 16 apr 19 kl. 23:06

Hernhag: Ett riktigt bra tillväxtbolag med miljöprägel

Rapporten för första kvartalet visade på 32 procents tillväxt varav 8 procent helt av egen växtkraft och inte förvärv. Alla regioner och produktområden som koncernen har växer och rörelsemarginalen steg trots lägre priser på köldmedier. Vinsten per aktie senaste fyra kvartalen ökade till 6,07 kr och aktiekursen ligger nu på 31 gånger det.

PrivataAffärer - 11 sep 15 kl. 11:25

Tips från chatten: Komplettera portföljen med tillväxtbolag

I chatten med läsarna berättade Privata Affärers aktiereporter Marcus Hernhag om sin strategi att i första hand satsa på utdelningshöjare och högavkastare. Han gav också tips på tillväxtbolag som komplement i portföljem....

PrivataAffärer - 13 feb 17 kl. 06:57

Fem tillväxtbolag som borde slå storbolagsindex

Att spara i indexfonder är i grunden en bra idé. Men problemet är att de ibland ligger steget efter. Därför är det bra att komplettera en indexfond med några av de bästa medelstora bolagen, skriver Marcus Hernhag som tipsar om fem tillväxtbolag....

PrivataAffärer - 26 apr 19 kl. 11:11

Hernhag: Aktierna du ska ha i portföljen resten av året

V: Hej! Tre aktier att ha i portföljen under resten av 2019?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 11:33

Hernhag: Tre köpvärda aktier för långsiktiga

Boktips: I boken "Den enkla vägen att lyckas med aktier" guidar Marcus Hernhag dig till smart och lyckade aktieaffärer. Köp den här! Micke: Tre aktier som är köpvärda nu och för att spara långsiktigt?

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 11:15

Hernhag: Så placerar du en miljon på börsen

Missa inte Marcus böcker: Tre av Marcus böcker går just nu att köpa i vår bokhandel.  Klicka här för att beställa. Mats: Ska placera 1 miljon på börsen.

PrivataAffärer - 09 aug 19 kl. 11:07

Hernhag: Fem utländska utdelningsfavoriter

Därför ska du satsa på utdelningsaktier: Att satsa på utdelningsaktier är en del av Marcus Hernhags privata placeringsstrategi.  I höst lanserar Privata Affärer ett analysbrev med fokus på just utdelningsaktier. Och det är utdelningskungen själv som är redaktör.

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 11:09

Hernhag: Tre favoritaktier för långsiktiga

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat att Marcus kommit ut med ännu en ny bok. "Bli rik och fri med aktier" är skriven tillsammans med ett annat börsproffs, nämligen Arne "Kavastu" Talving. Klicka här för att köpa boken för specialpris.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

DI: Finansinspektionen sanktionsprövar Oscar Properties

Frågan gäller de bostadsrättsföreningar som byggarna använder sig av i bostadsprojekt. FI menar att föreningarna ska konsolideras in i byggbolagens koncernredovisning. Det är sedan tidigare känt att FI inlett sanktionsprövning mot Peab, JM och Besqab.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Healthcare Direkt om coronaviruset och forskningen

Bland bolagen som forskar inom området finns Gilead Sciences, men även Moderna Therapeutics där Astra Zeneca är en minoritetsägare. Medivir rörde sig kraftigt på torsdagen efter att bolagets simeprevir fått ett omnämnande på en lista bland möjliga strategier att undersöka vid behandling av corona-viruset. I nyhetsdelen av programmet lyfter vi upp WNT Research och projektet Box-5 vid behandling av psoriasis som avbryts.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Förvaltaren: Virusspridning i USA avgör börshumöret

För första gången är det fler som smittas as av Covid-19 utanför Kina än inuti Kina vilket ökar risken för en pandemi. Det som fram tills förra helgen sågs som ett regionalt problem har blivit ett globalt problem sedan viruset fått fäste i främst Sydkorea, Iran och Italien. Totalt har 48 länder smittade medborgare men av de totalt drygt 82 000 stycken bekräftade fallen är närmare 78 500 stycken av fallen i Kina.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Virusepidemin: Oljepriset faller för femte dagen i rad

Oron för att coronaviruset ska få världsekonomin att sakta har satt sina spår i oljepriset de senaste dagarna. Vid lunchtid på torsdagen kostade ett fat brentolja 52,54 dollar. Så sent som i början av januari kostade ett fat olja över 70 dollar och dagens pris är det lägsta sedan julen 2018.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Norwegians aktie har fallit över 40 procent i veckan

Det framgår av ett pressmeddelande som skickats ut som ett svar på ”marknadsspekulation”. Bolaget påminner om att den konvertibel bolaget gav ut i november 2019 är säkerställd via dotterbolaget Arctic Aviation Assets, AAA. Kopplat till konvertibeln finns vissa finansiella villkor, kovenanter, som AAA måste uppfylla, bland annat rörande aktiekapital och skuldkvot.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Medivir med på ”coronalista” – aktien rusar

På sociala medier och vissa aktieforum cirkulerar uppgifter om en studie som listar ett antal läkemedel som identifierats och bör övervägas vid framtagandet av en effektiv behandlingsstrategi för corona-viruset. I listan bland små molekyler återfinns bland flera andra Medivirs simeprevir. Studien ”Predicting commercially available antiviral drugs that may act on the novel coronavirus (2019-nCoV), Wuhan, China through a drug-target interaction deep learning model” återfinns på branschsajten Biorxiv.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Så har fondspararna agerat under börsdramatiken

– Börsen tycktes under flera veckor vara gjord av teflon – negativa nyheter fick knappt någon effekt alls. Det fick spararna att handla tillväxtmarknadsfonder – Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Index är exempelvis månadens näst mest nettoköpta fond. Att en tillväxtmarknadsfond hamnar så högt upp i toppen är en ovanlig syn, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är torsdagens aktierekar

Barclays Capital inleder bevakning av fastighetsbolaget Kungsleden med rekommendationen övervikt. Riktkursen sätts till 130 kr. Det skriver Bloomberg First Word.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Ökad förlust för kursraketen

Powercell redovisar ett resultat efter skatt på -41,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-11,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:84 kronor (-0:22). Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kronor (-11,1).

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här parkerar du pengarna i börsoron

Om du till exempel vill sätta in 50 000 kr på ett vanligt sparkonto utan uttagsrestriktioner och bindningstid så får du just nu högst ränta hos Rebilla som nyligen höjt till 1,0 procent. Tätt därefter hamnar Sevenday och Nordiska med 0,95 procent samt Avida och Instabank på 0,90 procent. Nordax och Qliro ger samtidigt 0,85 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.