SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 20 February, 00:38

SmålandsPosten - 14 feb 20 kl. 11:19

Kraftfull satsning på utbildning behövsSverige behöver en kraftfull satsning på högre utbildning, forskning och innovation. Andra länder satsar målmedvetet både offentliga och privata medel för att bygga den viktigaste basen för kunskapsnationen, det framtida välståndet och en hållbar värld. Europeisk forskning visar att varje satsad krona ger fem tillbaka genom sina effekter..
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftfull, satsning, utbildning, behövs
BT - 20 maj 13 kl. 13:07

En kraftfull satsning på äldreomsorgen

En värdig äldreomsorg är något som angår alla. Vi i Vänsterpartiet arbetar för ett samhälle där vi tar hand om varandra, istället för ett samhälle där var och en sköter sig själv. Därför föreslår vi en kraftfull satsning på äldreomsorgen.

UNT - 16 mar 15 kl. 11:00

"Mer utbildning behövs"

Tydligare rättsnöre och utbildning behövs för att hjälpa chaufförer att göra rätt bedömning menar Roger Norman, chef för Nobina i Uppland..

SmålandsPosten - 28 jan 14 kl. 06:09

Utbildning behövs för att använda hjärtstartare

Många är hjärtsjuka och hjärtstartare är viktiga att ha till hands, men det behövs utbildning för att använda den, anser Bertil Andersson, ordförande i Hjärt- och lungsjukas förening i Alvesta. Hjärt- och lungsjukas förening, HLF, erbjuder utbildning i hjärt- och lungräddning, HLR, och har utbildat personal på flera företag i Alvesta.
– Den första minuten är den viktigaste för att rädda ett liv, säger Waltraud Knobloch, en av föreningens utbildningsansvariga i HLR.

YLE - 14 dec 12 kl. 05:26

Bättre utbildning behövs inom psykvården

Skötarna vid de rättspsykiatriska avdelningarna för unga är kompetenta men ändå behövs det bättre utbildning på området. Dels redan under yrkesutbildningen samt genom ännu bättre fortbildning på arbetsplatsen.
Det visar en doktorsavhandling vid Åbo universitet.

Barometern - 31 mar 14 kl. 07:36

Utbildning behövs för gode män

Thore Berggren, Kalmar, har i replik 20 mars utvecklat sina tankar i detta ämne.
I långa stycken delar vi varandras uppfattning beträffande det sätt på vilket omskrivna godman har handhaft sin huvudmans ekonomiska tillgångar. Berggren går till och med ännu längre och menar att den godman som saknar kunskap och omdöme beträffande placering/handhavande av huvudmannens tillgångar är olämplig för uppdraget.

YLE - 04 apr 14 kl. 14:22

Tammenmaa: "Permanent utbildning behövs i huvudstadsregionen"

Allt tyder på att det ska gå vägen för en svenskspråkig lärarutbildning i Helsingfors säger Corinna Tammenmaa, förbundsordförande för Hem och Skola. Hon anser att en utbildning i Helsingfors är ett måste, om man inte annars får behöriga lärare till huvudstadsregionen. Dan Johansson som leder Finlands svenska lärarförbund är av annan åsikt.

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 14 kl. 10:16

"Utbildning behöver inte kosta en förmögenhet"

Fattiga länder kan agera snabbt för att utöka möjligheterna till utbildning och förbättra framtidsutsikterna för unga, skriver Kamal Ahmad, VD för stiftelsen Asian University for Women Support, och Joel E Cohen, professor i befolkningslära vid Columbia och Rockefeller University..

Sydsvenskan - 02 mar 16 kl. 23:55

Utbildning behåller examenstillstånd

Ett stort antal utbildningar för blivande specialistsjuksköterskor som tidigare haft sina examenstillstånd hotade har fått klartecken av Universitetskanslersämbetet (UKÄ).Sammanlagt rör det sig om 18 olika utbildningar som fick omdömet bristande kvalitet när de utvärderades. Lärosätena fick ett år på sig att genomföra förbättringar.

Dagens Medicin - 19 maj 16 kl. 07:00

”Nationell utbildning behövs mot astma”

Bristen på rätt utbildning innebär att vården av patienter med astma, allergi och kol riskerar att försämras, skriver debattörerna..

Kristianstadsbladet - 07 sep 17 kl. 00:01

Utbildning behöver högre nivå inte fler studenter

Replik till debattartikeln "Kvalitet i utbildning skapas inte av storlek", Kb 31/8..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 45 minuter sedan

Flera ihjälskjutna i Tyskland

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Hateboers dubbel bakom Atalantas seger

Hans Hateboer gjorde första och sista målet. Däremellan hann Atalanta göra ytterligare två – och vann Champions League-åttondelsfinalen hemma mot Valencia med 4–1. Leipzig fick 1–0 borta mot Tottenham..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Pojke till sjukhus efter knivrån i Skåne

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Hockey: Troja avslutade med vinst – klart för playoff 1

Troja avslutade allettan södra med seger 4-2 borta mot Visby/Roma. När tabellen summeras återfinns laget på fjärde plats och får därmed gå in i playoff 1 för att nå spel i kvalserien till hockeyallsvenskan..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Avslöjade tortyr i hemliga fängelser – prisas

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

"Biomutant"-utvecklaren lugnar fansen

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Owesson: ”Specialskyddet räddade mig i dag”

Massor av powerplay, men även massor av boxplay. Det blev en äkta Filip Owesson-match till slut när Tingsryd tog ett steg mot playoff. – Jätteskönt att vi håller tätt i alla boxplay, sa Owesson..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Taifs supertalang blev matchvinnare

Ta 90 procent målvakt. Lägg till tio procent utespelare. Du får 100 procent matchvinnare.

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Taifs seger: Claesson gjorde mål – och blev utvisad

Ludvig Claesson var på alla sätt och vis i rampljuset i övertidssegern mot Mora. Han lyckades dessutom med bragden att göra mål och bli utvisad, samtidigt. – Det var den nivån domarna höll i dag, säger han..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Duplantis missade nytt världsrekord

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.