Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 25 February, 18:48

Världen Idag - 14 feb 20 kl. 11:20

Familj från Kongo fann andligt hem i BottnarydNyligen fick Bottnaryds pingstkyrka välkomna en stor familj från Kongo till församlingen. Grace Mugisha var en av dem som välkomnades, och hennes son Musa Bahati lät döpa sig samma dag..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Kongo, Bottnaryd, Bottnaryds, Mugisha, Musa Bahati

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjfrån , Kongo, fann, andligt, hemi , Bottnaryd
Sydsvenskan - 27 maj 13 kl. 06:30

Fick ett andligt hem inom sufismen

Tord Olsson, 71 år, Lund, har, som tidigare meddelats, avlidit. Hans närmaste är barnen Jesper, My och Lisa med familjer.Jag har mött få sanningssökare som Tord Olsson.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 20:30

Han fann karaten vid 71

AKTIV. Julio Frejeiro började träna karate när han var 71 år. Nu, fem år senare, har han uppnått blått bälte.

Kristianstadsbladet - 24 jun 14 kl. 12:03

Från Kongo till Sverige

Foto: Bosse Nilsson
Han flydde i panik när hans lilla hemby i Kongo invaderades av soldater. Han förlorade allt. Efter ett år i Sverige har han lärt sig svenska, tagit körkort och skaffat sig ett jobb.

Dagens PS - 24 jul 17 kl. 12:40

Svenskpar fann okänd konstskatt i slottsvägg

”De tidigare ägarna hade ärvt stället och verkade inte bry sig om det nämnvärt mycket. Vi hittade flera oväntade fynd.” Det säger Roland Nilsson – som tillsammans med hustrun Marie Nilsson d’Aubigné har bott i slottet Château du Grand Val i Frankrike sedan 25 år tillbaka – till Kvällsposten när tidningen träffar svenskparet på plats i franska Bertagne där de bor på heltid sedan åtta år.

Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

Så kan andligt ledarskap stärkas i Svenska kyrkan


Konflikten i familjen mellan ledarskap och demokrati aktualiseras ständigt. De flesta föräldrar vill gärna vara schyssta och bjuda in barnen i besluten - bara för att upptäcka att ju mer de gör det, desto mer tar barnen för sig och desto svårare blir det att upprätthålla ett gott ledarskap. I rädslan för att vara auktoritära förlorar många föräldrar sin auktoritet.

Skånskan - 28 feb 17 kl. 05:00

Grönt ljus för andligt spa på Åkersberg

höör Ett andligt spa med behandlingar för både kropp och själ. Det vill Stiftsgården Åkersberg erbjuda sina gäster. Nu har man fått bygglov för mångmiljonsatsningen.

BT - 21 dec 14 kl. 07:46

Plågsamma minnen ? men hon fann livet

När katastrofen slår till är det ändå möjligt att överleva. Och inte bara överleva – det går att åter hitta vägen till ett rikt liv. Malin Sävstam förlorade sin man och två av sina tre barn i tsunamin i Thailand för tio år sedan.

Sydsvenskan - 16 maj 13 kl. 06:30

Omtänksam präst fann ett andra hemland i Italien

Kyrkoherden Ove Hegborn, Lund, har avlidit i en ålder av nästan 90 år. Hans närmaste är dottern Christina, hennes make Italo, barnbarnet Maria samt systern Margit. Hustrun Inga avled 1996.

SVT - 16 dec 14 kl. 12:03

De fann kärleken efter tsunamin

I slutet av 2005 skickade Arne Bivrin ett mejl till Brita von Polgar. Han skrev att de var några stycken som ville umgås med andra som också varit med om tsunamin. Arne och Brita fann kärleken i varandra och i februari fyller deras gemensamma dotter, Svea, åtta.

Dagen - 24 nov 15 kl. 03:05

Han sökte Allah men fann Jesus

”Gud, jag vet att det är sant, men ge mig först en tid att sörja.”Muslimen Nabeel Qureshi sökte Allah och fann Jesus. Men han fick ge upp sin familj och sin identitet för sin nya tro..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Skådespelare: Pedofili är Hollywoods största problem

Sexuella övergrepp mot barn är ett stort problemet i Hollywood. Det menar den före detta barnskådespelaren Corey Feldman som snart släpper en dokumentär som, enligt honom själv, kommer avslöja en pedofilring inom amerikansk filmindustri. – Rättvisa ska skipas, säger han..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Pengar att spara på rätt bredband

Bredbandspriserna sjönk marginellt förra året. Men det finns pengar att spara. Prisskillnaderna mellan operatörerna är fortfarande stora..

Världen Idag - 8 timmar sedan

De startar Wetwo-upprop för ett hållbart äktenskap

Ett upprop för livslångt äktenskap mellan man och kvinna har startats av Eva och Hans Marklund genom ett inlägg på Facebook. Med hjälp av hashtaggen Wetwo hoppas makarna att många positiva exempel ska lyftas fram..

Världen Idag - 10 timmar sedan

Flydde från tvångsgiftet – fann Jesus

När Sekine vägrade bli bortgift till sin äldre kusin berättade hon för Ramin att hon bara såg två alternativ: antingen skulle de gifta sig och leva tillsammans, trots föräldrarnas motstånd – eller så skulle hon inte leva vidare..

Världen Idag - 12 timmar sedan

Skolverket om att unga kristna kränks: Allvarligt

”Lärare och rektorer försöker tysta ner troende elever”. Den utvecklingen säger den kristna skolgruppsorganisationen Ny generation att deras medlemmar märker av allt oftare i skolan. Efter undersökningen om att många kristna elever kränks, påminner nu Skolverket om att skolor har en skyldighet att vidta åtgärder vid trakasserier..

Världen Idag - 18 timmar sedan

I kemisalen bad vi tillsammans under tårar och samtal.

Jag är ute på andliga mässor ett par gånger varje år och möter sökare. De allra flesta man frågar söker efter frid och kraft. Sedan sista mässan har jag kontakt med fyra kvinnor som jag följer upp med sms och fikastunder.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Korset under attack i västvärldens kyrka

Att korsfästa en person var det värsta formen av dödsstraff som den romerska makten förfogade över. Det var denna död som vår herre och frälsare Jesus Kristus fick utstå. I Nya testamentet målas korset ut som avgörande för vår frälsning.

Världen Idag - 18 timmar sedan

Hälsa för hela människan

Vem annan än Jesus Kristus kan vara vår stora förebild som kristna? Vi är lärjungar till honom och så som Jesus levde och lärde ska vi leva och lära. Vi är hans efterföljare och imitatörer.

Världen Idag - Igår: 17:00

Kristen Idol-artist fick leda stjärnjury i bön

En av de tävlande i det amerikanska tv-programmet American Idol fick be med juryn efter sin känslosamma audition nyligen. I ett klipp på Youtube ser man hur gatuartisten Just Sam tar jurymedlemmarnas händer och hur alla ber efter henne i en form av överlåtelsebön..

Världen Idag - Igår: 17:00

Kristen Idol-artist fick leda stjärnjury i bön om nytt liv

En av de tävlande i det amerikanska tv-programmet American Idol fick be med juryn efter sin känslosamma audition nyligen. I ett klipp på Youtube ser man hur gatuartisten Just Sam tar jurymedlemmarnas händer och hur alla ber efter henne i en form av överlåtelsebön..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.