PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 05:39

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 11:06

Barclays spår fler vinstvarningar i spåren av coronavirusetAnalytikerna noterar att vinstvarningar hänvisade till Covid har börjat trilla in från ett flertal högprofilerade bolag. Tillväxten i börsbolagens vinster har varit bättre än väntat i det fjärde kvartalet. I Europa har vinsten per aktie av de rapporter som hittills lagts till handlingarna stigit med 1,5 procent i Europa och 4,7 procent i USA och fler än vanligt har överträffat analytikerkonsensus. Det har dock varit märkbart i såväl Europa som USA att de mer defensivt präglade bolagen, som inte är lika beroende av stark konjunktur som exempelvis verkstadsbolag, gått starkast i det avslutande kvartalet. En eventuell konjunkturinbromsning som en följd av virusutbrottet, som fått delar av Kina att sättas i karantän och hämmat viktiga logistikrutter för bolagen, kan s
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Covid, Europa, USA, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barclays, spår, fler, vinstvarningari , spårenav , coronaviruset
Realtid - 20 jul 15 kl. 09:39

Barclays kan sparka fler än 30.000 personer

Utökar besparingsprogrammet..

PrivataAffärer - 26 sep 19 kl. 13:00

Barclays: Varningslamporna lyser

Barclays analys utgår från att handelskrigen och makrodata förvärrats sedan slutet av juni, och pekar på ett antal varningslampor, enligt norska Dagens Næringsliv. Den första är att det i dag finns fler tullar mellan USA och Kina än för ett kvartal sedan. Den andra är att  alla stora ekonomier samtidigt drabbats av en kraftig inbromsning i industrin.

Affärsvärlden - 04 jul 12 kl. 08:35

Fler indragna i Barclays-härvan

Bank of Englands vice-chef Paul Tucker kan komma att kallas till parlamentets finansutskott för att ge sin version av ett telefonsamtal med Barclays vd Robert Diamond rörande bankens manipulation av interbankräntan, Libor..

Realtid - 22 feb 16 kl. 11:19

Fler chefsavhopp från Barclays

mån, 2016-02-22 11:19Fler chefsavhopp från BarclaysNyligen slutade Tom King. Nu lämnar även Patrick Kwan..

Dagensanalys.se - 21 mar 17 kl. 17:57

Allt fler lämnar YouTube och Google

Igår rapporterade vi om att Googles miss med annonsering tillsammans med extremistfilmer på YouTube lett till att flera stora annonsörer avslutat sitt samarbete. Idag meddelar detaljhandelsföretaget Marks & Spencer att de också lämnar annonsplatser som ägs av Google, och fler verkar vara på väg. Det var i slutet på förra veckan som det uppdagades att annonser syntes före extremistfilmer som förespråkar terrorism.

Realtid - 29 jan 14 kl. 15:16

Barclays bantar verksamheten

400 kontor stängs och fler nedskärningar väntar..

DI - 13 feb 20 kl. 17:56

Barclays backade på Jeffrey Epstein-uppgifter

Europabörserna vände nedåt på torsdagen då ny statistik från Kina visade att fler har smittats och dött av coronaviruset än tidigare….

Realtid - 07 dec 15 kl. 15:50

Fler kan sparkas från Barclays

Vd:n talar om ytterligare en 20 procenting minskning av personalstyrkan inom banking-verksamheten..

VA - 01 apr 11 kl. 07:00

Lägg ned forskningen

1 april Slakta forskningen och du får en snabb belöning av aktiemarknaden. Det är så det uppmärksammade utspelet från den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer häromveckan måste tolkas. ?

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 13:22

”Bra bottenfiske just nu”

Trots att New York-börserna vände uppåt på fredagen fortsätter Stockholmsbörsen sin resa söderut. Oron efter den senaste tidens börsfall med över 7 procent har nu sannolikt spridit sig så mycket i placerarkollektivet att nya säljbeslut fattats under helgen – och därför är det ännu inte dags för något rekylläge som kan uppstå när ”fyndköparna” strömmar till i tillräckligt antal. Vi hade ju faktiskt all-time-high för mindre än två veckor sedan, men redan då hade många tidigare populära aktier sjunkit kraftigt från sina tidigare toppnivåer – och nu har åtta, nio dagars börsfall bidragit till att sänka dessa aktier ytterligare.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pictet överviktar guld

Återhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Premiepensionens förvalsalternativ kan stöpas om rejält

Förslaget kommer ursprungligen från utredningen ”Förvalsalternativet inom premiepensionen” som utredaren Mats Langensjö lämnade till Finansdepartementet i somras. Grundtanken är att ”minimera risken för dåliga pensionsutfall och maximera förutsättningarna för bra pensionsutfall”. Dagens förvalsalternativ AP7 Såfa består av två byggstenar i form av AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Akobo Minerals påträffar mycket höga guldhalter

Fakta: Teckningstid: 27 januari 2020 – 21 februari 2020 (förlängd med en vecka) Emissionsbelopp: 8,3 miljoner kronor Teckningskurs: 0,20 kr per aktie Företräde: Befintliga aktieägare i Bolaget har företräde. Teckningsanmälan och mer information: https://eminova.se/uppdrag/akobo-minerals-ab/ eller http://www.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Återhämtning i Hudya efter katastrofstarten

Teckningskursen på 13,75 kr per aktie i nyemissionen värderade Hudya till 401 miljoner kr före kapitaltillskottet. Nyemissionen på 70 miljoner kr inför noteringen tecknades bara till cirka 18 procent av allmänheten medan emissionsgaranterna fick teckna återstående cirka 83 procent. När handeln med aktien inleddes i fredags blev det något av en kollaps.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Leo Vegas ett värdecase”

Det skriver Carnegie i en analys och höjer, som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen, riktkursen till 40 kr (36). ”En viktig fördel med Leo Vegas ligger i den geografiska exponeringen med låga intäkter från de oförutsägbara marknaderna i Norge och Nederländerna”, skriver Carnegie som vidare menar att den positiva trenden i den hårt konkurrensutsatta svenska marknaden bekräftar att bolaget har en konkurrenskraftig produkt. På måndagsmorgonen vid klockan 9.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Lägsta elpriset på över tio år

Myndigheten konstaterar att medelspotpriset för elområde SE3 sjönk med 34 procent under januari månad till 25 öre/kWh jämfört med månaden innan. Det är det lägsta elpriset januari har noterat sedan år 2007. ”En ovanligt mild januari bidrog till att vi använde mindre el vilket pressade elpriset nedåt.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Carnegie stuvar om i fondutbudet

CF Korträntefond fusioneras med Carnegie Likviditetsfond den 23 april 2020. Konsekvenserna för andelsägarna i CF Korträntefond bedöms som relativt begränsade. Samtidigt kommer CF Ryssland fusioneras med Carnegie Rysslandsfond.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av Addnode med rekommendation köp. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Tre heta köptips

Med höga ambitioner och en duktig ledning på plats ser värderingen i teknikkonsulten Rejlers attraktiv trots kursuppgången anser Börsveckan och upprepar sitt köpråd för aktien efter bokslutet. Fastighetsbolaget Nyfosa accelererade transaktionsnivån under 2019 och den höga takten ser ut att bestå i år. Tror man på vd Jens Engwalls förmåga att skapa aktieägarvärde har aktien mer att ge, skriver tidningen och behåller sitt köpråd för Nyfosa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.