Dagens Medicin > Nyheter

Saturday, 22 February, 10:08

Dagens Medicin - 14 feb 20 kl. 11:07

”Jag tror, och vill tro, att vi människor är inbyggt goda””Det fick ju ingen praktisk betydelse för de eländiga barnen, för vi gav ju dem inget mer än ett leende och det blev de inte mättare av”, skriver Annika Janson..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Annika Janson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag troroch vill , troatt vi människor , är inbyggt goda
Sydsvenskan - 31 mar 14 kl. 05:30

En pappa kommer aldrig hem igen

En solig vårdag, en fotbollens festdag. En allsvensk premiär och folkvandringar till allsvenska arenor.En pappa kommer aldrig hem till sina barn igen.

Sydsvenskan - 31 mar 14 kl. 05:30

”En pappa kommer aldrig hem igen”

En solig vårdag, en fotbollens festdag. En allsvensk premiär och folkvandringar till allsvenska arenor. En pappa kommer aldrig hem till sina barn igen.

Kristianstadsbladet - 06 feb 14 kl. 10:00

Skånska företag ska anställa färre

Foto: Sara Johari
2013 hade skånska företagare lägst framtidstro i hela landet. Nu verkar vinden ha vänt, åtminstone om man ska tro Svenskt Näringslivs företagarpanel.
Panelen, bestående av omkring 500 skånska företagare, svarade i december på en enkät om sin syn på investeringar, försäljning/tillverkning och antalet anställda de kommande sex månaderna.

Kristianstadsbladet - 21 jan 13 kl. 09:30

Bakslag för nytt bostadsområde

Ett av de största framtida bostadsområdena i Hässleholm har redan stött på patrull. Länsstyrelsen kan komma att häva en del av detaljplanen för Finjasjö park eftersom det är oklart hur kollektivtrafiken kommer att se ut. Stadsarkitekt Roger Larsson tillbakavisar kritiken.

Skånskan - 24 nov 15 kl. 10:30

Kyrkoråd oroat för hussvamp i kyrkan

Kävlinge Korsbackakyrkan riskerar att drabbas av röta och hussvamp om inget görs åt fuktproblemen i väggarna.
Men länsstyrelsen är skeptisk till att låta församlingen använda den metod deras konsulter menar är bäst – att impregnera ytterväggarna.– Metoden är väl använd.

Skånskan - 19 feb 16 kl. 14:00

Mannen som flyttade ånglok

Krönika I tioårsåldern var jag med om något jag uppfattade som mirakulöst. På en bangård i Simrishamn såg jag en man som utan skenbara besvär sköt en järnvägsvagn framför sig längs ett gott stycke räls. Det uppfattade jag som något starkt uppmuntrande: så mina älskade serietidningar var kanske dokumentärer trots allt?

YLE - 16 aug 17 kl. 05:00

THL-forskare: Inga tecken på ökat vaccinationsmotstånd på rådgivningarna

Hälsovårdare på landets rådgivningar förhåller sig överlag positivt till vaccinering och är inte problemet bakom vaccineringsfientligheten i landet. - Man ska komma ihåg att vaccinationstäckningen nog är god i medeltal i Finland och just tack vare det goda jobb man gör på rådgivningar och har gjort länge, säger Jonas Sivelä, specialforskare på Institutet för hälsa och välfärd, THL. Sivelä kommenterar den färska omsorgsministern Annika Saarikkos (C) uttalande i tisdagens Helsingin Sanomat om vaccineringsmotståndet i Finland.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Verksamhetschef tveksam till privat förlossning i Karlskoga

Region Örebro län vill rädda förlossningen vid Karlskoga lasarett genom att lägga ut verksamheten på en privat aktör. Gill Kullberg, verksamhetschef för Kvinnokliniken, är tveksam till om det kommer att fungera..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Vakna iva-patienter klarade sig lika bra som lätt sederade

I en skandinavisk studie inom intensivvården sågs ingen skillnad i mortalitet inom 90 dagar mellan patienter som var lätt sövda och patienter som hölls vakna. Rönen publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 19 timmar sedan

Astma-app får nej av NT-rådet

Regionerna uppmanas att avvakta med användning av den trådlösa spirometern Asthmatuner med tillhörande mobilapp. Det råder för stor osäkerhet kring informationshanteringen enligt NT-rådet..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

KI:s rektor: Vi riktar ingen ny kritik

Ole Petter Ottersen, som är rektor på Karolinska institutet, anser varken att någon ny kritik riktats mot medförfattarna i omprövningsbesluten i Macchiariniutredningen eller att ribban sätts lågt för vad som är klandervärd forskning..

Dagens Medicin - 20 timmar sedan

Beslut om medförfattare står fast – trots felaktighet

Trots att den mest generella kritiken mot medförfattarna var felaktig i den stora  oredlighetsutredningen om Paolo Macchiarinis struptransplantationer ändrar Karolinska institutet inget beslut att fälla eller klandra forskare. I omprövningsbesluten hittar rektor Ole Petter Ottersen nya skäl för kritik..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

De vill bedriva högspecialiserad vård vid ryggmärgsskada

Sex universitetssjukhus har ansökt om att få driva nationell högspecialiserad vård vid förvärvade ryggmärgsskador. Men bara fyra kommer att få uppdraget..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Ingen effekt av läkemedel vid ärftlig alzheimer

Två antikroppar mot ämnet beta-amyloid bromsade inte den kognitiva försämringen vid Alzheimers sjukdom hos patienter med mycket ovanliga sjukdomsframkallande mutationer..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Dagens Medicins chefredaktör slutar

Christina Kennedy byter stol och tar över rollen som chefredaktör för Dagens Samhälle..

Dagens Medicin - Igår: 10:00

”Alla upplevs som snyggare i den vita regionpyjamasen”

”Åker vi på kurs hittar vi en dammig kavaj längst in i garderoben som katten byggt bo i. När vi får på oss jobbkläderna ser det jämförelsevis fräscht ut för dem som känner oss”, skriver krönikör Susanna Sandberg..

Dagens Medicin - Igår: 07:00

”Privatisering är en dödsstöt för palliativ vård”

Valfriheten minskar när enheten Maria Regina tvingas att stänga, skriver Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.