Skånskan > Nyheter

Thursday, 20 February, 03:38

Skånskan - 14 feb 20 kl. 11:01

Gamla ridhuset stängs på grund av rasriskBurlöv Det gamla ridhuset i Burlöv stängs akut, beslöt kommunen under torsdagen.
Orsaken är att man vid en inspektion bedömt att taket riskerar att falla ner.Detta innebär att Burlövs ryttarförening inte längre har några lokaler att utöva sin verksamhet i. Ryttarföreningen tog över anläggningen för bara några sedan. Kommunen och föreningen ska nu utreda förutsättningarna för verksamhetens framtid.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Burlöv, Burlövs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gamla, ridhuset, stängs, grundav , rasrisk
Skånskan - 06 aug 19 kl. 20:23

Parkeringshus vid Gamla IP stängs i slutet av augusti

MALMÖ Parkeringshuset vid gamla idrottsplatsen stänger i slutet av månaden. 250 p-platser inne i huset och ytterligare drygt 100 stycken utanför försvinner därmed från det här centrala läget.Eftersom det ska byggas på platsen ska parkeringshuset monteras ner.

Dalarnas tidningar - 08 okt 15 kl. 08:45

Gamla postenparkeringen stängs av i tre veckor

Hela ytan för allmänna parkeringsplatser stängs av, medan ytan där de reserverade platserna finns inte berörs alls..

Skånskan - 15 jan 16 kl. 06:00

Hotellet i gamla konserthuset stängs

Malmö Nästan samtidigt som Petter Stordalens hotellkoncern Nordic Choice öppnar ett nytt storhotell i Hyllie, Quality Hotel View, avvecklas ett annat i city.
Quality Hotel Konserthuset med 155 rum stängs den siste januari.– Standarden på lokalerna behövde höjas, med nuvarande nivå anser vi inte riktigt att det hänger med, säger Gerth Karlsson, hotelldirektör såväl för View i Hyllie som för konserthushotellet.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 14 kl. 12:33

Gamla fasader längs gågatan snyggas till

Foto: Tomas Nyberg
Två gamla fastigheter i centrum kommer att få sina fasader renoverade under hösten.
På torsdagsmorgonen rullade lastbilarna med plankor och järnrör in på CB Friisgatan, och på fredagen var hela huset i korsningen med Algatan klädd med byggnadsställningar.– På vissa delar har färgen börjat ramla av så vi ska måla om och göra fasaden fin igen, säger Mattias Dahlström, förvaltare på fastighetsägaren Hyresbostäder, som tror att arbetet kommer att ta en dryg månad.

Barometern - 04 maj 14 kl. 16:25

Spännande vandring längs anrik gata

Det har aldrig brunnit i stadsdelen Besväret, och därför är nästan alla husen över 100 år gamla. Minst. Detta och mycket annat berättade besväretbon Bengt Ahlsén när han tog med ett 60-tal intresserade på stadsvandring kring de gamla husen längs den vackra gatan på Oskarshamns högsta punkt i lördags.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 14 kl. 11:02

Pilarna längs Rönne å kapas

De gamla pilarna längs Rönne å for illa i stormarna Simone och Sven..

SVT - 26 feb 19 kl. 03:13

Här sprängs Escobars ökända ”Monaco-byggnad”

– Jag blev skjuten av Pablo Escobars frus livvakt, i hörnet där borta säger Ivan Dunque, ett av Escobars offer. Han står och ser på när Escobars gamla hem sprängs i luften av colombianska myndigheter..

Skånskan - 28 jul 14 kl. 18:23

Gamla kajer ska renoveras


De gamla kajerna längs Östra och Västra Älvgatan är i dåligt skick och ska repareras..

Länstidningen i Jämtland - 17 jan 17 kl. 20:54

Länsstyrelsen säger nej till rivning av gamla pubhuset

Krogfastigheten Jane Doe och det gamla Handskmakarhuset längs Prästgatan i Östersund får inte rivas. Det anser länsstyrelsen i ett yttrande..

GöteborgsPosten - 05 aug 17 kl. 06:01

Nyförvärvet skadad – missar mötet med gamla klubben

Anton Wede kom till Gais under sommaren från Helsingborg. Efter att ha startat de två första matcherna i sin nya klubb finns nu inte mittfältaren med i truppen i mötet med hans gamla klubb Falkenberg på grund av en ljumskskada. – Det är klart att det känns lite tungt, säger Wede..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 timmar sedan

Skräll av Nomin

BORDTENNIS De från Eslövs AI-tjejerna Rebecca Muskantor och Nomin Baasan var de två enda svenska spelarna som överlevde den första dagen i ITTF:s juniorklass i Safir i Örebro.Rebecca Muskantor gick tack vare sin sjätteseedning direkt in i slutspelets andra omgång och vann där en högdramatisk sjusetsrysare över Alina Vydruchenko, Ukraina.
Nomin Baasan började dagen med gruppspel och tog sig vidare till slutspelet tack vare två 3-1-segrar.

Skånskan - 5 timmar sedan

EHF knäckte serieledaren

HANDBOLL Efter två nederlag i rad reste sig Eslövs HF och slog serieledaren Fjärås.
– En riktig urladdning, säger Henrik Hurtig, Eslövs spelande tränaren, efter 29-20 på hemmaplan.På kuppen återtog EHF tredjeplatsen, den sista kvalplatsen uppåt, i division 2 södra.

Skånskan - 6 timmar sedan

Parkeringsoro på Limhamn

Limhamn Redan första dagen med betalparkeringar utbröt kaos i Limhamns centrum.
Det menar flera av handlarna som liksom de boende oroas av utvecklingen.– Vi vill ha kvar vår stad i staden och fortsätta handla och ta del av andra tjänster här i centrum, men nu är stadsdelskärnan hotad, menar Camilla Marinus, som tog initiativ till en rundvandring med politikerna i tekniska nämnden för att visa på effekterna av beslutet att införa betalparkering dygnet runt.

Skånskan - 7 timmar sedan

Stort bortafölje stöttar MFF

FOTBOLL
Inget tävlingsspel på ett par månader. Och strul för nyckelspelare med skador och känningar.
Malmö FF har onekligen en mycket tuff uppgift framför sig i dubbelmötet med Wolfsburg.

Skånskan - 9 timmar sedan

Särskilt boende i privat regi på gång

SVEDALA Veidekke vill vid Järnvägsgatan på Segestrand bygga ett särskilt boende med 40 lägenheter och till det 28 trygghetslägenheter.
I dag torsdag får bygg- och miljöpolitikerna deras ansökan om bygglov på sitt bord.15 personer med biståndsbeslut står just nu i kö för en plats på något av Svedalas särskilda boenden.

Skånskan - 9 timmar sedan

145 kvadratmeter stort hus i Sjöbo sålt till ny ägare

Sjöbo Nu är det klart vem som köpt huset på adressen Norregatan 25 i Sjöbo av Bernt Åke Allan Jönsson. Ny ägare är Renate Maria Leni Löfvenhamn, 79. Priset blev 2 100 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i december 2019.

Skånskan - 10 timmar sedan

Nämnd tillåter ölproduktion

BJÄRSJÖLAGÅRD Politikerna var eniga – en ny detaljplan ska fram, en plan som gör det möjligt att odla humle, brygga öl och producera honung på gamla idrottsplatsen i Bjärsjölagård.
Lyckas inte det finns en ny intressent som vill bygga solcellspark på marken.Nej, politikerna hade inga invändningar mot odlingsplanerna för idrottsplatsområdet i Bjärsjölagård.

Skånskan - 10 timmar sedan

Max hade flera brister

Lund. Laboratoriet MAX IV på Lunds universitet brast i två punkter när Strålsäkerhetsmyndigheten gjorde sin inspektion den 15 november i fjol.Syftet med inspektionen var att få information om verksamheten som använder sig av joniserande strålning samt undersöka om laboratoriet uppfyller samtliga krav.

Skånskan - 10 timmar sedan

Hotade misshandla ungdomar

Lund Två gärningsmän klädda i helsvarta kläder rånade en pojke i 13-års åldern på Örnvägen i Lund. Händelsen inträffade klockan 18.30.

Skånskan - 10 timmar sedan

Fyra män rånade 17-åring

Lund Ett rån skedde på St:peters kyrkogata i Lund, i närheten av stadsbiblioteket. Fyra gärningsmän gick på en 17-åring som gick vid biblioteket. De fyra männen hotade 17-åringen med att knivhugga personer om han inte gav dem hans jacka.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.