Realtid > Ekonomi

Thursday, 27 February, 16:15

Realtid - 14 feb 20 kl. 11:00

FI vill ha max 15 fonder på fondtorgetFinansinspektionen vill att premiepensionssystemet enbart ska bestå av 10-15 fonder för att erbjuda bättre skydd till pensionsspararna..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI vill ha max15 , fonder, fondtorget
PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 09:30

FI: Behåll max 15 premiepensionsfonder

Utredningen presenterades i november i fjol och slutsatsen var bland annat att statliga Sjunde AP-fonden bör få uppdrag att upphandla fondtorget i premiepensionssystemet.  Efter en upphandling väntas mellan 150 och 200 fonder bli valbara. I sitt remissvar välkomnar förvisso FI utredningens förslag i stort som ”viktiga steg i rätt riktning”.

PrivataAffärer - 04 nov 19 kl. 12:22

PPM-utredare: Mindre än 200 fonder kan bli kvar på upphandlat fondtorg

Med bakgrund av uppdagade skandaler inom premiepensionssystemet presenterade Mikael Westberg på måndagen sin utredning om hur det nya fondtorget ska se ut till regeringen. Antalet fonder i det nya premiepensionssystemet tror Mikael Westberg kan komma att landa på mellan 150 och 200 fonder, att jämföra med de knappt 500 fonderna som finns i dag på fondtorget. Exakt hur många fonder som kommer finnas tillgängliga är upp till den nya myndigheten, påpekar han.

Västerbottens Folkblad - 24 apr 18 kl. 16:28

Pensionsmyndigheten avregistrerar Solidar från fondtorget

Pensionsmyndigheten säger upp avtalet med fondbolaget Solidar Fonder och avregistrerar fonder kopplade till bolaget från premiepensionens fondtorg. Detta då Pensionsmyndigheten funnit att Solidar inte följer det avtal som finns för fondtorget. Solidar Fonders åtta fonder samt den externt förvaltade fonden Solidar Sicav Global Fokus köpstoppades i december 2017.

Realtid - 04 mar 19 kl. 11:32

AMF Fonder in på nya fondtorget

 Pensionsmyndigheten har nu gett AMF Fonder klartecken om medverkan på det nya fondtorget, efter regeländringarna som infördes den 1 november förra året..

Realtid - 29 okt 19 kl. 15:01

Aberdeens fonder är åter valbara på fondtorget

Efter kompletteringar till Pensionsmyndigheten är Aberdeen Standard Investments Luxembourgs fonder åter valbara på fondtorget..

Dagens PS - 19 jun 17 kl. 08:31

FI-toppen vill slakta PPM-fonder

”Tio alternativ låter ganska rimligt. Då skulle man uppnå att valsituationen, alltså syftet, blir lättare att nå”, säger Erik Thedéen till Dagens Industri. Finansinspektionens generaldirektör anser att det inte finns något annat alternativ än att antingen skära ner brutalt på antalet fonder, eller skrota systemet helt.

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 08:44

Skagen Fonder ska inte lämna premiepensionssystemet

I tidigare versioner av Pensionsmyndighetens listor kunde man få uppfattningen att Skagen dragit tillbaka sina ansökningar om att även fortsättningsvis vara med i premiepensionssystemet. Men efter att Privata Affärer ställt en fråga till Pensionsmyndigheten om inte Skagen borde vara med har Pensionsmyndigheten nu uppdaterat listorna över de fonder som hittills fått godkänt att vara med. Lista: här är listan på de fonder som hittills fått godkänt att vara med på fondtorget i enlighet med det nya regelverket (senast uppdaterad 28/8).

DI - 19 dec 17 kl. 14:33

Pensionsmyndigheten stoppar Solidars PPM-fonder

Pensionsmyndigheten köpstoppar fondbolaget Solidars nio premiepensionsfonder från fondtorget. Skälet är att myndigheten utreder om Solidar följer det samarbetsavtal som gäller för fondtorget. Det uppger Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande..

SR - 22 dec 17 kl. 07:00

Skärpta regler för fonder för PPM-val lätta att kringgå

I samband med att planerade skärpta regler införs för vilka fonder som ska få finnas som PPM-val på Fondtorget kommer sannolikt en rad fond- och bolagsfusioner. Det säger Jonas Lindmark som är analyschef på företaget Morningstar som betygsätter fonder..

DI - 10 sep 18 kl. 20:00

Nu rensas fondtorget – så påverkas spararna

Närmare 200 miljarder av pensionsspararnas pengar kan bollas mellan fonder när fondtorget i premiepensionens nu görs om.  Omfattande fusioner och konsolideringar inom fondbranschen ligger i korten. Flera bolag har redan agerat..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Anställda saknar förtroende för ledningens förändringsarbete

Få anställda i stora nordiska finansbolag känner tillit och förtroende till sin ledning i förändringsfrågorna – det visar en ny undersökning från konsultjätten Accenture..

Realtid - 3 timmar sedan

FI sanktionsprövar Oscar Properties

Oscar Properties sanktionsprövas av Finansinspektionen. Det rapporterar DI med hänvisning till källor..

Realtid - 3 timmar sedan

Rekord i avkastning för norska oljefonden

Norska oljefondens avkastning blev förra året den högsta någonsin, på 1 692 miljarder norska kronor, motsvarande 19,9 procent..

Realtid - 4 timmar sedan

“Svenska banker ligger efter i delningen av information”

Steve Payne, ansvarig för finansiella tjänster på Deloitte, menar att svenska banker behöver samarbeta mer med varandra för stävja ekonomisk brottslighet..

Realtid - 4 timmar sedan

230 blir av med jobbet på Danske Bank

Danske Bank-koncernen drar ned på 400 tjänster vilket gör att 230 anställda sägs upp. .

Realtid - 4 timmar sedan

EY plockar fastighetsexpert från Fabege

Alexander Byström blir ansvarig för fastighetsvärdering inom hospitality & construction, EY real estate..

Realtid - 5 timmar sedan

"En legaltech rockstar"

Legalworks rekryterar Joel Wickman till ny utvecklingsansvarig..

Realtid - 6 timmar sedan

KI: Tillverkningsindustrin vid gott mod

Konjunkturen i tillverkningsindustrin stärktes ytterligare något i februari, enligt Konjunkturinstitutets (KI)..

Realtid - 7 timmar sedan

Erik Selin: Årets besvikelse var Collector

Fastighetsbolaget Balder, med vd Erik Selin, redovisar ett förvaltningsresultat på 1 053 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2019, vilket är en ökning från 876 miljoner kronor under samma kvartal året före.  .

Realtid - 7 timmar sedan

Minus 241 Mkr för Collector Bank

Collector Bank redovisar ett rörelseresultat på minus 241 miljoner kronor - att jämföra med plus 648 miljoner kronor 2018..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.