DI > Ekonomi

Monday, 24 February, 19:34

DI - 14 feb 20 kl. 10:48

FI vill slakta antalet pensionsfonder – nästan alla ska bortFinansinspektionen vill slakta antalet pensionsfonder. Ett tiotal fonder räcker enligt FI..
Läs mer på DI
Läs mer om:
FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI vill slaktaantalet , pensionsfondernästan alla ska , bort
Sydsvenskan - 14 okt 15 kl. 04:00

Du kan inte slakta ett djuroch samtidigt bry dig

Det brukar sägas att om våra slakthus hade haft glasväggar så hade vi aldrig låtit det fortsätta. Jag tror inte på det, men däremot är jag positiv till att folk får se den otroliga jävelskap som försiggår på slakterier runt om i Sverige.Det finns en djurskyddslag, visst, men den skyddar inte en enda individ från det ofrånkomliga öde som hela djurindustrin innebär: slakten.

Dagens PS - 15 aug 17 kl. 08:28

Expert: Facebook kan slakta Blocket

Slår ner pålarna i Sverige. Kan krossa Schibsteds vinstmaskin. Det här uppger Di Digital och berättar att Facebooks köp- och säljplattform Marketplace gör entré på den svenska marknaden och i 16 andra andra europeiska länder ”under de närmsta veckorna”.

Kristianstadsbladet - 13 sep 18 kl. 05:00

Efter torkan: Han tvingas slakta sina kor

Mer än hälften av spannmålsskörden har torkat bort i sommarhettan. Peter Nilsson på Nöbbelövs ekologiska tvingas nu slakta en fjärdedel av sina mjölkkor. .

Expressen - 03 apr 19 kl. 16:06

Strandhäll: Så väljer du bort oetiska fonder

Nu kan du välja bort pensionsfonder som investerar i vapen och pornografi.I dag inför Pensionsmyndigheten ett filter som underlättar hållbara och etiska fondval.– Det kommer innebära att en del fonder sorteras bort för vi vill inte ha skurkar på fondtorget, säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S..

YLE - 24 apr 16 kl. 11:10

Släng inte bort grishuvudet

I dag slängs grishuvudet för det mesta i soporna trots att det finns delikata delar som kunde bli till exempel sylta. En tysk slaktarmästare visade i Karis hur kött kan förädlas. Yrkeshögskolan Novia hoppas att detta skapar en ny yrkeskår.

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 11:02

MP vill få bort kolet till 2030


Miljöpartiet vill förbjuda all brytning och import av kol från 2030. Senast 2017 ska det vara förbjudet att investera i nya kolkraftverk.Det är ett av förslagen för ett kolfritt EU som MP presenterar inför EU-valet den 25 maj.

BT - 15 maj 14 kl. 11:06

MP vill få bort kolet till 2030

Miljöpartiet vill förbjuda all brytning och import av kol från 2030. Senast 2017 ska det vara förbjudet att investera i nya kolkraftverk. Det är ett av förslagen för ett kolfritt EU som MP presenterar inför EU-valet den 25 maj.

Nyan - 12 jul 16 kl. 09:45

Flera köttproducenter vill slakta i Sverige

Cirka 15 åländska köttproducenter förhandlar med en svensk aktör om att börja slakta i Sverige. Orsaken är att prisutvecklingen i Sverige på närproducerat kött är bättre än i Finland.

– Tendensen för närproducerat är god men vi producenter ser inte så mycket mer i plånboken, säger Ålands producentförbunds styrelseordförande Tage Eriksson.

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 17 kl. 10:39

Kvinnor lär sig slakta renar

En ny kurs har börjat i Porjus mellan Jokkmokk och Gällivare. Där ska kvinnor lära sig att slakta renar, rapporterar Sameradion. Kunskapen om att slakta renar går ofta i familjen.

BT - 01 feb 17 kl. 10:39

Kvinnor lär sig slakta renar

En ny kurs har börjat i Porjus mellan Jokkmokk och Gällivare. Där ska kvinnor lära sig att slakta renar, rapporterar Sameradion. Kunskapen om att slakta renar går ofta i familjen.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Tvåprocentsmålet är internationellt etablerat

Klas Eklund (Di 21/2) har rätt när han påpekar att starka globala krafter pressar tillbaka inflationen, men jag kan inte hålla med om….

DI - 4 minuter sedan

Slöjförbud kan bli kontraproduktivt

I december beslutade Skurups kommun att förbjuda både lärare och elever att använda slöja i skolan..

DI - 15 minuter sedan

Strategen: Corona det värsta sedan Lehman-kraschen – ”det blir smärtsamt”

Stockholmsbörsen föll på måndagen på utökad coronaoro. Virusutbrottet innebär den största ansträngningen för världsekonomin sedan Lehman….

DI - 30 minuter sedan

Virusoro raderar över 200 miljarder dollar i börsvärde hos techjättarna

Under måndagens branta börsfall tar det tekniktunga Nasdaq-indexet mest stryk av de tre amerikanska indexen och backar hela 3,8 procent..

DI - 1 timme sedan

Regeringen om virusets spridning: ”Sverige har god beredskap”

Spridningen av coronaviruset fortsätter och världen över rustar man nu för att begränsa smittan..

DI - 1 timme sedan

EU-länderna enas om sina krav i förhandlingarna med Storbritannien

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-länderna enades på måndagen preliminärt om mandatet till förhandlingarna med Storbritannien om den framtida….

DI - 1 timme sedan

Branta nedgångar på Europabörserna – Milano i botten

De europeiska börserna backade kraftigt på måndagen sedan ett stort antal nya fall av coronaviruset påträffats utanför Kina - bland annat i….

DI - 1 timme sedan

Riksgäldens Saab-aktier fortfarande försvunna

När Riksgälden stöttade Saab 2011 tog myndigheten aktier i pant – men upptäckte långt senare att inte alla lämnats över..

DI - 1 timme sedan

Klädförsäljningen i tyska butiker sjönk 6 procent under föregående vecka

Försäljningen i tyska klädbutiker sjönk med 6 procent under vecka 8 i år, i förhållande till motsvarande vecka året innan..

DI - 1 timme sedan

Nya rekommendationer om testning av coronaviruset i Sverige

I en ny rekommendation skriver Folkhälsomyndigheten att människor med symptom och som varit i Sydkorea, Iran och delar av Italien bör testa….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.