Supermiljöbloggen > Nyheter

Thursday, 27 February, 05:37

Supermiljöbloggen - 14 feb 20 kl. 10:45

Rapport: Stora miljöfördelar med att odla linser i vetetJORDBRUKSOMSTÄLLNING: Att samodla spannmål och baljväxter leder både till större skördar, samt till ett minskat behov av kvävegödsel och kemiska bekämpningsmedel inom jordbruket..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
JordbruksomstÄllning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RapportStora , miljöfördelarmed att , odla, linseri , vetet
SmålandsPosten - 16 okt 13 kl. 06:23

Miljöpartiet vill odla mitt i Alvesta

Odla för integrationens skull och för att locka fler till kommunen. Miljöpartiet vill se en stadsodling i Alvesta. I kommunen finns mycket kommunal mark i form av grönområden.

SVT Debatt - 18 nov 13 kl. 15:56

Sluta marknadsföra päls som något miljövänligt

PÄLSINDUSTRIN Pälsindustrin har börjat marknadsföra sina produkter som naturliga och miljövänliga, för att skydda sig mot djurhållningskritiken. Men det bygger på desinformation. Ett kilo minkpäls har fem gånger så stor klimatpåverkan som ull.

SmålandsPosten - 03 okt 14 kl. 00:31

Ansvarsfullt av Miljöpartiet

Det var i någon mening en symbolisk plats som den nybildade femklövern i Växjö samlades på för att hålla i sin första gemensamma presskonferens: kommunhusets entré. När den uppfördes kallade Miljöpartiet tillbyggnaden för en miljöskandal. Budskapet var att besökarna i kommunhuset redan vid tröskeln möts av energislöseri och systemfel i miljöpolitiken.

Skånskan - 07 dec 19 kl. 15:30

Ger bättre gräs och miljö

LUND I Lund anläggs Sveriges första fotbollsplan med biokol.
Det ska gynna idrotten men också klimat och miljö.Här slås flera flugor i en smäll, konstaterar Markus Paulsson som är energistrateg på Lunds kommun och projektledare för det Vinnova-finansierade innovationsprojektet Rest till Bäst.

YLE - 17 jun 14 kl. 16:42

Finland ska odla mer fisk

Värdet på importerad fisk växer samtidigt som finländska fiskodlare flyttar till Sverige. Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet försöker nu skapa bättre förutsättningar för fiskodling. En ny rapport från Jord- och skogsbruksministeriet och Miljöministeriet reder ut var det ur miljösynvinkel är önskvärt att odla fisk i Finland.

Trelleborgs Allehanda - 14 maj 16 kl. 03:00

Miljövänligt sätt att odla på

Täckodling har många fördelar - det ger fin jord och spar både tid och pengar. Dessutom är det ett väldigt miljövänligt sätt att odla. Sara Bäckmo ger sina bästa tips..

Cornucopia - 13 dec 16 kl. 13:19

Ny rapport: Sveriges jordbruk kan hållbart föda en befolkning på 13.5 miljoner

En ny rapport från SLU konstaterar att svenskt jordbruk kan föda en befolkning på hela 13.5 miljoner invånare, inklusive egen produktion av drivmedel och gödsel till jordbruket. Enda importen handlar om en viss mängd frukt vi ej kan odla på våra breddgraden.

Supermiljöbloggen - 26 sep 18 kl. 09:29

OECD-rapport föreslår plastskatt

Skatt på nyproducerad plast och begränsning av farliga tillsatser ska minska plastens miljöpåverkan. I en ny rapport föreslår den internationella organisationen OECD att G7-länderna ska införa skatt på nyproducerad plast. G7-länderna är världens idag sju största ekonomier; Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Storbritannien, Tyskland och USA.

YLE - 21 jan 15 kl. 16:45

Rapport: Grundvattnet påverkas mest av Rudus planer i Joddböle i Ingå

Miljökonsekvensbeskrivningen för företaget Rudus planer på att utvidga sin bergsbrytning i Joddböle i Ingå är nu klar. I det stora hela visar bedömingen på rätt liten miljöinverkan, men till vissa delar kan grundvattennivån påverkas betydligt. Det är konsultföretaget Pöyry som har undersökt hur en utvidgning av bergsbrytningen påverkar miljön.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 17:22

G20 tar upp klimatet – kör över USA

VIKTIGT:: Trots USA:s invändningar finns till slut en formulering med från G20-länderna som innebär att klimatförändringarnas påverkan på den finansiella stabiliteten ska granskas..

Supermiljöbloggen - I förrgår: 13:55

Den politiska skogen

MÅNGFALD OCH ENFALD: Ekonomi mot ekologi i het riksdagsdebatt om den svenska skogen..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 18:06

Höjda krav på kommande FN-avtal om biologisk mångfald

CBD:: FN-konventionen CBD, som brukar liknas vid ett Parisavtal för biodiversitet, beskrivs som helt avgörande för att förhindra den pågående sjätte massutrotningen. Nu går flera före detta utrikesministrar ut och kräver att världens länder skyddar planeten..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 15:53

Brittiskt företag får bidrag för gruvprojekt i Skåne

JAKT PÅ METALLER:: Det skånska landskapet har blivit eftertraktat för annat än god lantbruksjord. Nu ger myndigheten Vinnova företaget Scandivanadium en halv miljon kronor för att utreda möjligheten till gruvbrytning i Skåne..

Supermiljöbloggen - 23 feb 20 kl. 13:58

Tips på klimatsmart vintermat

SÄSONGSMAT:: Att äta säsongsbundet är lika möjligt på vintern som på sommaren. Ett kallt klimat hindrar inte att äta lokalt! Här är några tips på säsongsgrösaker i februari-mars..

Supermiljöbloggen - 22 feb 20 kl. 13:21

Storbritannien bygger världens kraftigaste klimatdator

KLIMATTEKNIK:: Den brittiska regeringen satsar motsvarande 15 miljarder kronor i en superdator som ska användas för att förutse stormar, föreslå klimatåtgärder och modellera framtidens klimat..

Supermiljöbloggen - 21 feb 20 kl. 17:23

Snöbrist hotar grundvattennivåer

SNÖBRIST:: Bristen på snö riskerar att ge låga grundvattennivåer i östra delarna av Sverige. Om det inte kommer rikligt med regn under våren kan det leda till stora problem resten av året..

Supermiljöbloggen - 20 feb 20 kl. 13:32

EU sponsrar köttreklam med tiotals miljoner

KÖTT-FNATT:: Trots köttets klimatpåverkan fortsätter subventionerna rulla in till animalieindustrin. Bland en rad exempel märks kampanjen "Älska fläsk" som fått 2,5 miljoner euro för att locka unga svenskar till köttdisken..

Supermiljöbloggen - 20 feb 20 kl. 09:33

Dagens energisystem klarar inte framtidens extremväder

ENERGI:: Mer intensiva stormar och värmeböljor innebär problem för vår energiförsörjning. Ett internationellt forskarlag har nu tagit fram en ny metod för att beräkna hur extremväder påverkar energisystemen..

Supermiljöbloggen - 18 feb 20 kl. 13:56

Skogsbränder kan leda till mångåriga hälsoproblem

FORSKNING:: Röken från skogsbränder kan ha långvariga effekter på vår hälsa. Dessutom riskerar hälsoproblemen att föras vidare till kommande generationer. Det visar ny amerikansk forskning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.