PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 26 February, 16:58

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 10:27

Train Alliance tecknades till 336 procent”Intresset för erbjudandet har varit mycket stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat från fler än 22.000 investerare”, skriver Train Alliance. Teckningskursen på 50 kr per aktie i nyemissionen värderade bolaget till 486 miljoner kr före kapitaltillskottet på en kvarts miljard kronor. Totalt uppgick anmälningarna till cirka 840 miljoner kr. Train Alliance ska besegra järnvägsmarknadens trögheter och tjäna pengar inom en långsiktigt växande bransch där de största aktörerna fortfarande är stora statliga aktörer, sade vd Joakim Weijmer i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Alliance, Train Alliance, Joakim Weijmer, Nyhetsbyrån Direkt, Hallsberg, Sverige, Wgcpa2r0_se Bild, Direkts, Johan Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Train, Alliance, tecknadestill , 336procent
PrivataAffärer - 20 feb 20 kl. 09:18

Train Alliance går som tåget i börsdebuten

Avslut gjordes inledningsvis mellan kurserna 58 och 65 kr per aktie, vilket innebar uppgångar på 16 till 30 procent jämfört med teckningskursen på 50 kr. Emissionen på 250 miljoner kr som Train Alliance gjorde inför noteringen tecknades till 336 procent. Totalt uppgick anmälningarna till 840 miljoner kr.

PrivataAffärer - 24 jan 20 kl. 10:25

Train Alliance mot First North

Teckningskursen i nyemissionen är 50 kronor per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på bolagets aktier om cirka 486 miljoner kronor före erbjudandet. Det finns även en övertilldelningsoption på 37,5 miljoner kronor. Inför erbjudandet har Investment AB Spiltan, Prior Nilsson Fonder, Polar Structure och ITG Ingenieur-Tief und Gleisbau åtagit sig att teckna aktier till ett värde om 185 miljoner kronor, vilket motsvarar 64 procent av erbjudandet.

Dalarnas tidningar - 22 mar 11 kl. 16:57

Train Alliance erbjuds att få köpa mark på Rågåker

[BORLÄNGE] Train Alliance har fått erbjudande om att köpa mark på Rågåker. Men företaget vill ha ett större område. - Vi har fått in nya kunder som ger nya jobb i Borlänge, säger Lars Blixt, etableringsansvarig..

Nerikes Allehanda - 13 aug 14 kl. 07:00

Asylboende i Train Alliance baracker

Barackerna skulle vara omklädningsrum åt arbetarna när Train alliance byggde tågverkstad. I stället öppnas nu ett boende för 85 asylsökande i modulerna ute på Ralagärdet i norra Hallsberg..

Nerikes Allehanda - 28 feb 15 kl. 06:26

Därfär står Train Alliance-bygget stilla

Bygget av Train Alliance verkstadscentrum står fortfarande stilla. Ingen bygglovsansökan har lämnats in och exploateringsavtalet är ännu inte skrivet..

Nerikes Allehanda - 12 apr 16 kl. 10:51

Train Alliance tar nya tag – nu med ny partner

Järnvägsspår mot Rala och en hjulverkstad. Det börjar röra sig så smått för Train Alliance AB.– Målet är att vara i gång med etapp 1 nästa år, säger Joakim Weijmer, teknisk chef och vice vd..

DI - 28 nov 18 kl. 08:15

Projektengagemang i ramavtal med Train Alliance

Projektengagemang har vunnit ett ramavtal med Train Alliance, vars expertisområde är inom utveckling av tågdepåer. .

DI - 20 feb 20 kl. 09:07

Rusning i nynoterade Train Alliance som Nordnets sparare snuvades på

Intresset för att investera i First North-bolaget Train Alliance börsintroduktion var högt och när första handelsdagen drog igång på….

Realtid - 24 jan 20 kl. 15:15

Train Alliance noteras på Nasdaq First North

Förhandsintresset vid Train Alliances notering uppgår redan till 85 procent av erbjudandet..

Nerikes Allehanda - 30 jan 17 kl. 16:00

Train Alliance har satt skopan i marken

Nu är arbetet i gång som i bästa fall kan ge hundratals nya arbetstillfällen. Det handlar om den stora serviceanläggningen för tåg på fälten norr om Hallsberg..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Viruset: Rusning i vaccinbolag

Novavax utvecklar vaccin mot infektionssjukdomar och har nu producerat ett flertal nanopartikelkandidater i djurförsök för att hitta en optimal kandidat för försök på människor i slutet av våren 2020, skriver bolaget i ett pressmeddelande. ”Vår tidigare erfarenhet av att arbeta med coronavirus, inklusive Mers och Sars, har möjliggjort för oss att mobilisera snabbt mot Covid-19 och framgångsrikt gå igenom de preliminära kliniska stegen för att komma fram med en vaccinkandidat”, säger Stanley Erck, Novavax vd. Novavax aktie var upp med 17 procent i den amerikanska börsöppningen på onsdagen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Handelsbankens tradingtips: Ett bolag som inte drabbas av coronaoron

Embracer är Handelsbankens favorit inom gamingsektorn. ”Bolaget har de senaste åren övertygat oss om att de är en tillväxtmaskin som både utvecklar intressanta spel och gör strategiskt viktiga förvärv. Idag har de en pipeline på 108 titlar”, skriver banken i ett ”trading case”.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Sparekonomerna: Därför ska du inte drabbas av panik

Marknadsfrossan breder ut sig mitt i Stockholms sportlovsvecka. Nedgångarna har varit kraftiga på världens börser. Men det är viktigt att inte drabbas av panik, och att inte heller agera kortsiktigt om du sparar långsiktigt.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Förväntningar ger bränslecellsbolag hög värdering

Den nuvarande optimismen inom branschen har lyft börskursen för det London-noterade bolaget Ceres Power med 57 procent bara i år. Kanadensiska Peers Ballard Power och amerikanska Plug Power har stigit med 300 procent sedan januari förra året. I Stockholm har Powercell stigit 354 procent det senaste året.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Africa Oil stiger brant efter ny prognos

”Guidningen för 2020 lyfter fram det väntat starka kassaflödet från de nyligen förvärvade nigerianska tillgångarna”, skriver Pareto Securities i en snabbkommentar. Africa Oil räknar med att oljeproduktionen från tillgångarna utanför Nigerias kust ska uppgå till i genomsnitt 30.000-33.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

DNB: Negativ kursreaktion motiverad

”Vi förväntar oss att konsensus för resultatet före skatt (EBT) kommer att komma ner med 5-10 procent och menar att en negativa kursreaktion är motiverad”, skriver DNB i sin kommentar. SAS har sedan tidigare en behåll-rekommendation på aktien med en riktkurs på 14,50 kr. Aktien backar med 8,4 procent till 11,08 kr på onsdagen och kursen har fallit med 23 procent den senaste månaden.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Livsmedel: Nya sektorvarningar i coronavirusets spår

Diageo spår att coronaviruset kommer dra ned försäljningen med mellan 225 och 325 miljoner pund i helåret 2020 och att den organiska vinsten kommer minska med 140-200 miljoner pund. Siffrorna kan ställas i relation till en fjolårsomsättning på 12,9 miljarder pund och en vinst på 4 miljarder pund. Störningarna i Kina beskrivs som signifikanta och pågående sedan slutet av januari.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 128 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Sämre än väntat för SAS

De jämförelsestörande posterna uppgick till -9 miljoner kr. Analytikerna hade inte räknat med några jämförelsestörande poster i sina prognoser. Rörelseresultat blev -767 miljoner kr.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Berenberg: Tre köpvärda verkstadsbolag efter börsraset

Berenberg stämplar Sandviks aktie med köp och ger riktkursen 220 kronor. Aktien stängde på 165:05 kronor på tisdagen. För Atlas Copcos rekommenderas köp och riktkursen landar på 415 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.