Världen Idag > Nyheter

Thursday, 27 February, 08:33

Världen Idag - 14 feb 20 kl. 10:20

Torebring och Skoglund lämnar böneinitiativI mars hålls en bönesamling för Norden i Solnahallen, något som Världen idag tidigare berättat om. Men två av de medverkande väljer nu att lämna ledningsgruppen och samarbetet med bönesatsning. Bakgrunden är att man anser att fokus hamnat på bland annat en diskussion om Sveriges kristna råd (SKR) och SD, istället för bönen..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Skoglund, Norden, Solnahallen, Världen, Sveriges, SKR, SD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Torebringoch , Skoglund, lämnar, böneinitiativ

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

Kristna riskerar livet för att hjälpa isolerade kineser

Kristna i Kina riskerar sina egna liv genom att hjälpa familjer på platser som bedömts ha hög risk för spridning av coronaviruset, rapporterar tidningen Christian Post. De kristna delar exempelvis ut munskydd och mat till behövande..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Med musik till alla folk

På söndagkvällen klockan 23, efter läggdags för en trött småbarnsförälder, ringer telefonen. ”Vi kan spela in Paul Clement, en av Tanzanias största kristna artister i morgon. Kan du kolla med ledningen?

Världen Idag - 8 timmar sedan

Skapa utrymme och ge plats för den generation som kommer efter oss.

Ps.31:2–6 Under några härligt intensiva dagar har jag haft den stora förmånen att få vara i Hemsedal tillsammans med drygt femtio tonåringar. Vilken otrolig förmån att få leva några dagar tillsammans med den unga generationen och åka skidor, prata, dela tankar kring tron, dela andliga upplevelser, fira nattvard, be tillsammans, lyssna till synpunkter på hur kyrkan borde vara och mycket mer.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Gaza en utmaning som förföljer Israels ledare

”I morse landade en katyusha-raket nära Ashkelon. Som tur är skadades ingen, men vi kan inte förlita oss på tur. Det enda sättet att stoppa detta hot, är att störta Hamas-regimen i Gaza...

Världen Idag - 8 timmar sedan

Med Gud finns det hopp mitt i virusoron

För varje dag rapporteras just nu allt fler smittade och avlidna av Coronaviruset. Samtidigt är det fortlöpande allt fler gränser som stängs, allt fler platser som sätts i karantän. Stora delar av Kina och även övriga länder avbokar resor och ekonomier bromsar hastigt in.

Världen Idag - 8 timmar sedan

I landet lagom vill vi varken dansa eller gråta.

Den religiösa eliten på Jesu tid skakade på huvudet åt den oborstade Johannes Döparen. Den där högljudda ökenprofeten som med skarpa ord vågade utmana och provocera de respekterade och politiskt korrekta saddukeerna. Förstod han inte att dessa saddukeer var skickliga förhandlare, listiga bidragssökare, som med fingertoppskänslig balansgång lyckats få de styrande romarna att acceptera mycket av judarnas egenheter.

Världen Idag - 8 timmar sedan

Om en man har flera fruar och blir frälst – hur gör man då?

Många personer i Gamla testamentet hade flera fruar, hur ska man se på det? Var det vanligt även på Nya testamentets tid? Och vad händer när en person som har flera fruar blir frälst, ska han då skilja sig från de nya fruarna?

Världen Idag - 15 timmar sedan

”Fasta banar väg för under och helanden”

Om många av Sveriges kristna fastade skulle det göra stor skillnad i vårt samhälle. Det menar böneledaren Claes-Göran Bergstrand. – Fastan är inte bara en fromhetsaktivitet, utan har kraft i sig.

Världen Idag - 17 timmar sedan

Kristen jourlinje – nu på vårdguiden 1177

Den psykiska ohälsan ökar i samhället och behoven av stöd är stora. Sedan årsskiftet presenteras den kristna jourlinjen Lifeline som ett hjälpalternativ på region Stockholms sjukvårdsupplysning 1177.se..

Världen Idag - 17 timmar sedan

Talade om dåd mot kyrka – släpptes fri

En man i 20-årsåldern från Västerås har åtalats misstänkt för att ha utbildat sig med syftet att begå terroristbrott. Bland bevismaterialet finns ett filmklipp där mannen pratar om att bomba en religiös byggnad i Västerås. Trots att mannen släppts fri i väntan på rättegång ser åklagaren ingen anledning för troende Västeråsbor att oroa sig..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.