DI > Ekonomi

Thursday, 27 February, 15:24

DI - 14 feb 20 kl. 10:09

Starkt första år för finanskändisarnas gruvaKaunis Iron gör ett starkt resultat sitt första verksamhetsår. Järnmalmsgruvan slog sitt produktionsmål och gjorde en vinst på 389 miljoner. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Iron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starktförsta , årför , finanskändisarnas, gruva
Expressen - 22 jan 16 kl. 15:47

Finanskändisarnas skräckstart på börsåret

Börsraset i början av året har slagit hårt mot finanskändisarnas portföljer. Värst drabbad är klädkungen Stefan Persson, som fått se värden på 5,6 miljarder gå upp i rök..

SvD - 04 jun 13 kl. 14:08

Finanskändisarnas första jobb

Så startade höjdarna sina karriärer..

Realtid - 22 okt 13 kl. 11:31

Strid i finanskändisarnas jordbruksbolag

Utmanade styrelsen lanserar kostnadsbesparingar på 150 miljoner i Agrokultura..

DI - 01 nov 18 kl. 17:42

Finanskändisarnas uppstickare rivstartar med klimatsmart affär

En fotbollsklubb i Portugal är bland de första kunderna när Bright Sunday har fått ett genombrott. Bakom finans- och miljöteknikbolaget står en rad kända näringslivsnamn och målet är att skapa en global jätte som ska tjäna pengar på att skapa maximal klimatnytta..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Starkt kvartal för Garpenbergs gruva

Gruvan i Garpenberg pekas av Boliden ut som ett glädjeämne. Detta på grund av det starka resultat gruvan gjort under det tredje kvartalet.

.

DI - 22 nov 17 kl. 07:32

Finanskändisar bakom omstart för Northlands gruva

Konkursade Northland Resources gruva öppnar på nytt. En lång rad finanskändisar står bakom det nya bolaget och ordförande är Anders Sundström, rapporterar TV4..

Expressen - 23 nov 17 kl. 11:08

Finanskändisarna som räddar gruvan i Pajala

Nu gror hoppet i orten som rankas som Sveriges sämsta för företagskommun.De sista avtalen för ett övertagande av Northlands gruva i Pajala är klart och bakom döljer sig privata investeringar från en rad finanskändisar.– Jag går själv in och investerar fyra miljoner kronor i det här, säger Anders Sundström, tidigare minister och styrelseproffs..

DI - 19 jun 18 kl. 16:17

Klart: Då startar finanskändisarna gruvproduktionen i Pajala

Då är datumet satt. Den 18 juli startar arbetet för Kaunis Iron, tidigare Northlands gruva i Pajala. "Siktet är inställt på en årsproduktion motsvarande två miljoner ton färdig produkt", säger vd Per-Erik Lindvall i ett pressmeddelande..

YLE - 18 aug 17 kl. 05:17

Lantanider vid Korsnäs Gruva - Projektet som kom av sig

För fem år sedan fanns det stora hopp om att kunna börja utvinna lantanider vid gruvan i Korsnäs. Men priset rasade och lantaniderna lämnades kvar under marken. I dag växer det stora tallar ovanpå lantaniderna och ingen rusning för att bryta dem finns att se.

BT - 22 aug 13 kl. 10:18

Ja till omstridd gruva

Regeringen ger sitt godkännande till tre bearbetningskoncessioner för det omstridda gruvprojektet i Rönnbäcken utanför Tärnaby. "Den planerade gruvan väntas leda till minst 500 nya arbetstillfällen i och omkring orten och årligen generera cirka 115 miljoner kronor i skatteintäkter lokalt", skriver näringsdepartementet i ett pressmeddelande.Det är företaget Nickel Mountain som sökt tillstånd för att gå vidare i planerna på en gruva i det känsliga området nära Umeälven.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nedgången tilltar - OMXSPI ned över 4 procent

Torsdagen ser ut att bli ytterligare en tung dag på Stockholmsbörsen i spåren av en tilltagande oro kring coronaviruset och strax efter….

DI - 15 minuter sedan

Proffsen: Deppigt på börsen – så ska spararna agera nu

Aktiemarknaden fortsätter att deppa och traditionellt säkra hamnar som guld och dollar har åter hamnat i fokus..

DI - 15 minuter sedan

Ericsson stänger tre kontor – anställd bekräftas smittad

Telekomjätten Ericsson stänger tre lokalkontor i Europa sedan det visat sig att en lokalanställd i Zagreb i Kroatien har smittats av….

DI - 15 minuter sedan

Paypal tror coronaviruset tynger tillväxten för det första kvartalet i år

Den amerikanska betaljätten Paypal bedömer att bolagets intäktstillväxt i det första kvartalet 2020 kommer att tyngas med 1 procentenhet….

DI - 15 minuter sedan

40-tal kan ha exponerats för virus av göteborgaren

På Sahlgrenska universitetssjukhuset har man växlat upp arbetet mot coronaviruset sedan en person smittats i Göteborg, och man förväntar….

DI - 15 minuter sedan

Wallenstam redo för solceller på 90 fastigheter

Fastighetsbolaget Wallenstam har under många år arbetat med förnybar energi genom en vindkraftssatsning..

DI - 30 minuter sedan

Wall street-terminerna pekar mot negativ öppning

USA-börserna såg på torsdagen ut att börja handelsdagen med fallande index. Fokus fortsatte att ligga på coronavirussmittans utbredning och….

DI - 30 minuter sedan

Rederibjässen tvingas ställa in trafik – men inte till Sverige

Coronaviruset har tvingat danska Maersk att sänka prognosen och ställa in ett stort antal planerade turer, men Asientrafiken till och från….

DI - 30 minuter sedan

Ny kraftig nedgång i oljepriset

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan faller återigen brant under torsdagen. Sedan årsskiftet har priset nu backat med över 20 procent. .

DI - 45 minuter sedan

Hur presterar de svenska spelbolagen på börsen?

Nu har det gått över ett år sedan de nya spellagarna introducerades i Sverige, men hur har det egentligen gått för spelbolagen sedan dess?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.