SVT > Inrikes

Friday, 21 February, 18:50

SVT - 14 feb 20 kl. 09:57

Psykiatern om ungdomsbrottslingar: Svårt när det har gått långtBristande föräldraansvar lyfts ofta fram som en av anledningarna bakom ungdomsbrottslighet, men även aktiva föräldrar kan misslyckas att styra in sina barn som har hamnat på en brottslig bana. – Det blir svårare och svårare at hålla kontroll över en äldre tonåring, säger Niklas Långström, barn- och ungdomspsykiater..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Niklas Långström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Psykiaternom , ungdomsbrottslingar, Svårtnär det har , gått, långt
BT - 09 jan 13 kl. 16:14

Trandared pekas ut som område med flest ungdomsbrottslingar

Trandared pekas ut som det område i landet där flest ungdomsbrottslingar bor i en ny undersökning av SVT. Men polisen är skeptisk till resultatet. ?

Nyhetskanalen - 09 jul 11 kl. 15:57

Hårdare tag mot ungdomsbrottslingar

Under presskonferensen på lördagseftermiddagen berättade Göran Hägglund att hans tal på kvällen kommer handla om barn och ungdomars uppväxtvillkor. Att det ska bli hårdare tag mot ungdomsbrottslingar..

Expressen - 20 aug 12 kl. 07:27

Psykiatern dödade 13 - nu ställs han inför rätta

Våldsdådet på militärbasen Fort Hood i Texas 2009 krävde 13 personers liv. I dag ställs den misstänkte psykiatern Nidal Hasan inför rätta..

Expressen - 11 okt 13 kl. 19:55

Så säger psykiatern om tragedin i Norge

Norge är i chock efter det familjedrama som ledde till att en 3-årig pojke dödades i torsdags. Psykiatern Ulf Åsgård menar att det som inträffat är mycket ovanligt. ?

Expressen - 29 okt 13 kl. 09:08

Psykiatern: "Svenska barn är ouppfostrade"

Sverige har förlorat kontrollen över sina barn. Det hävdar den svenske psykiatern och överläkaren David Eberhard i en ny bok. ?

Världen Idag - 19 jan 19 kl. 12:56

Psykiatern som tar kampen mot genusteorierna

Genusteorier är kvacksalveri. Det menar psykiatern David Eberhard, som nyligen skrivit boken Det stora könsexperimentet. Han går också till hårt angrepp mot mediers okritiska rapportering om personer som vill ändra kön.

Expressen - 28 jan 20 kl. 23:46

Psykiatern: Omöjligt att förutse mordet på Monica

Psykvården skickade hem den paranoida skönhetsdirektören.Dagen därpå misstänks han ha knivmördat sin sambo Monica, 49.Men det var omöjligt att förutse, menar psykiatern Niklas Långström.

NSD - 20 apr 11 kl. 21:30

Ungdomsbrottslingar på rymmen

Två 17-åriga pojkar från ungdomsanstalten Johannisberg rymde vid 20-tiden på onsdagen då de befann sig på en bevakad permission i Luleå..

NSD - 09 jan 13 kl. 10:14

Här bor länets ungdomsbrottslingar

Ungdomsbrottsligheten av Norrbotten hör till den högsta i landet. Värst drabbade är vissa delar av Luleå. Närmare var femte ung person i Svartöstaden och på Örnäset har lagförts för brott.

Västerbottens Folkblad - 09 jan 13 kl. 12:29

Här bor flest ungdomsbrottslingar

Nästan var femte tonåring i området Böle i Umeå är dömd för brott. Det visar en unik undersökning. Sveriges Television har gjort en stor kartläggning [...

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Kritik mot riksgäldens direktör i ny rapport

I höstas avslöjades det att Riksgälden, som fungerar som ”statens bank”, tagit beslut som resulterade i förluster på miljontals skattekronor. Styrelsen bestämde sig då för att genomföra en extern kartläggning av ledarskapet inom myndigheten. Nu är slutrapporten med utvecklingsområden klar och överlämnad till riksgäldsdirektör Hans Lindblad.

SVT - 3 timmar sedan

Pensionsmyndigheten: ”Man kan fundera på om man ska rekommendera privatpersoner att spara i värdepappersfonder”

Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr ifrågasätter om det alls är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder framöver..

SVT - 3 timmar sedan

Fondbolagens vd: Oseriöst uttalande av Pensionsmyndighetens generaldirektör

Fondbolagens vd reagerar kraftigt på uttalandet av Pensionsmyndighetens generaldirektör Daniel Barr, som ifrågasätter om det är rimligt för privatpersoner att placera i värdepappersfonder efter den friande tingsrättsdomen som gäller Allra. – Jag tycker att det är ett oseriöst uttalande, säger Fondbolagens vd Fredrik Nordström till SVT..

SVT - 6 timmar sedan

Företag till virusmöte hos regeringen

Coronavirusets eventuella konsekvenser på svensk ekonomi får nu regeringen att agera. En rad svenska företag, bland annat Volvo och Scania, kallas till möte hos näringsminister Ibrahim Baylan (S)..

SVT - 6 timmar sedan

Egen snöfabrik ska rädda Vasaloppet

Snökanoner, konstsnö och värme. Vasaloppet hade med all sannolikhet fått ställas in i år – om det inte vore för konstsnön från en egen snöfabrik i Oxberg. På senare år är konstsnö i spåren snarare regel än undantag..

SVT - 18 timmar sedan

Mer än hälften av V:s partidistrikt stöttar Dadgostar

Storstockholms partidistrikt nominerade under torsdagskvällen Nooshi Dadgostar till att efterträda Jonas Sjöstedt som partiledare i Vänsterpartiet. Sammanlagt har nu minst 14 av V:s 25 partidistrikt ställt sig bakom Dadgostars kandidatur. Imorgon är sista dagen för nomineringar innan partiets kongress i maj..

SVT - 20 timmar sedan

Mats Svegfors (M): Stark markering mot public service

Under torsdagens sammanträde med riksdagens kulturutskott ville Sverigedemokraterna kalla cheferna för public service-bolagen, eftersom partiet anser att enskilda program brustit i frågan om opartiskhet. En ovanlig begäran, enligt Mats Svegfors (M), tidigare vd för Sveriges Radio. – Det har aldrig hänt förut.

SVT - 21 timmar sedan

Socialtjänsten ska kunna dela information om förberedelse av terror

Socialtjänsten ska få större möjligheter att dela sekretessbelagda uppgifter med polis och säkerhetspolis för att förhindra terrorbrott. Detta enligt en lagändring som regeringen skickade till Lagrådet i dag..

SVT - 22 timmar sedan

Här spelar patienten fiol mitt under pågående hjärnoperation

Dagmar Turner, 53, skulle opereras för en hjärntumör i London, men var rädd att hon inte skulle kunna spela fiol efter operationen. Turner beskriver fiolen som hennes passion. Då kom hennes läkare på ett annorlunda sätt att hålla koll på att hennes musikaliska förmåga inte skadades..

SVT - 23 timmar sedan

Säkerhetspolisen: Våldsbejakande högerextremism får allt större spridning och attraherar fler

Säkerhetspolisen ser en utveckling där den våldsbejakande högerextremismen riskerar att gå från något som uppfattas extremt till att uppfattas som normalt. – Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler, uppger Johanna Aschan vid Säkerhetspolisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.