SR > Nyheter

Monday, 17 February, 20:48

SR - 14 feb 20 kl. 09:54

Passagerare får lämna Corona-fartyg i JapanEfter två veckor ombord får passagerare på kryssningsfartyget MS Westerdam fast mark under fötterna. Men för lyxskeppet Diamond Princess fortsätter karantänen, även om en del ömmande fall nu börjat släppas i land..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Corona, Japan, MS Westerdam, Diamond Princess

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Passagerarefår , lämna, Corona-fartygi , Japan
SVT - I förrgår: 09:14

Elva personer tillåts lämna isolerat fartyg – tillhör riskgruppen

Japanska myndigheter har tillåtit elva passagerare lämna kryssningsfartyget Diamond Princess som varit i karantän i nästan två veckor. Hittills har sjuka fått lämna skeppet men nu har hälsomyndigheten även prioriterat personer i riskgrupper, rapporterar nyhetsbyrån AP. .

Skånskan - 12 feb 20 kl. 08:04

Fler insjuknade på corona-fartyg

Utrikes Ytterligare 39 personer har diagnostiserats med det nya coronaviruset på kryssningsfartyget Diamond Princess, som ligger förtöjt i Japan.Sedan den 2 februari har de över 3 000 personerna ombord hållits kvar på fartyget, som ligger förtöjt vid kajen i Yokohama söder om Tokyo. Sedan det blev känt att en passagerare ombord smittats av coronaviruset sattes hela fartyget i karantän och tilläts inte anlägga den japanska hamnen.

Expressen - 05 feb 20 kl. 18:46

Dramatiska bilderna – inifrån corona-fartyget

Två fartyg med över 5 000 passagerare ombord är fast i Japan och i Hongkong.Bilder inifrån Diamond Princess utanför Yokohama och World Dream i Hongkong visar tomma barer – och personer som försöker kommunicera med omvärlden via lappar från däck..

HBL - 12 feb 13 kl. 13:28

Miljöcentralen låter RG1 lämna Vasa

Färjan RG 1 har sålts till Fornaes shipbreaking i Danmark.Finlands miljöcentral låter färjan RG1 lämna Vasa efter nya besked från den danska köparen. Konkursboet efter RG Line har sålt fartyget till det danska skeppsskrotningsföretaget Fornaes Shipbreaking, men miljöcentralen ställde sig först på tvären på grund av uteblivna garantier för att fartyget inte säljs vidare för skrotning i Indien eller Pakistan.

BT - 28 dec 14 kl. 14:26

Svensk fast på brinnande fartyg

Fortfarande väntar över 200 passagerare på den brinnande Norman Atlantic i Medelhavet på att räddas. En av dem är svensk, enligt tyska Der Spiegel. Der Spiegel rapporterar också på nätet att 18 av passagerarna är tyskar.

BT - 28 dec 14 kl. 13:33

Över 200 kvar på brinnande fartyg

Fortfarande väntar över 200 passagerare på den brinnande Norman Atlantic i Medelhavet på att räddas. En av dem är svensk, enligt tyska Der Spiegel. Der Spiegel rapporterar också på nätet på nätet att 18 av passagerarna är tyskar.

YLE - 05 dec 15 kl. 21:04

Finländare fast på fartyg i S:t Petersburg

Ett tjugotal finländare satt på lördag kväll fast på fartyget Princess Anastasia i S:t Petersburg efter att myndigheterna stängde en damm som ska skydda staden från översvämning. Rederiet försöker ordna visum åt passagerarna. Det är endast tillåtet att vistas i S:t Petersburg i 72 timmar utan visum, om man åker på en kryssning.

YLE - 03 aug 17 kl. 10:27

Helsingfors hamn på väg att bli störst i världen

Helsingfors hamn kan bli världens största vad gäller passagerartrafik redan i år, alternativt nästa år. Bara hamnen i Dover i Storbritannien tävlar med Helsingfors om första platsen. - Under flera års tid låg vi flera miljoner passagerare efter Dover, men i fjol var skillnaden bara några procentenheter, säger Kimmo Mäki, vd för Helsingfors hamn, till Yle Uutiset.

Expressen - 05 feb 20 kl. 10:31

Forskare har nått genombrott – vaccin kan snart testas på djur

1 800 passagerare hålls i karantän på ett fartyg i Hongkong efter att tidigare resenärer testat positivt för coronaviruset. I Kina har polisen nu anhållit flera personer som trotsat karantänsinstruktionerna eller som ljugit om att de rest till områden som drabbats av corona. Forskare har nu nått ett genombrott och vaccin ska kunna testas på djur kommande vecka, skriver Sky News.

YLE - 15 aug 13 kl. 08:38

Viking Graces landgång bågnade


När kryssningsfartygets passagerare var på väg ombord vid terminalen i Åbo gav plötsligt landgången vika. Det här ska inte få hända vid ett så nytt fartyg säger Viking Lines informatör Johanna Boijer-Svahnström. På onsdag bångnade kryssningsfartyget Viking Graces landgång.

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Stjärnglans över svenska restauranger

Stockholmskrogen Etoile får sin första stjärna i Guide Michelin, och restaurang Aloë får sin andra. Beskedet kom under en storslagen ceremoni i norska Trondheim när årets restaurangguide offentliggjordes..

SR - 1 timme sedan

Ann Linde: ”Det är en humanitär katastrof”

I nordvästra Syrien flyttar regimens styrkor fram sina positioner efter hårda strider i provinserna Aleppo och Idlib. Sedan december månad är 900 000 människor på flykt i området..

SR - 2 timmar sedan

Planen: EU vill skrota militär insats i Medelhavet

Ett överraskande besked kom idag från EU:s utrikesministrar. De vill skrota Operation Sophia, EU:s militära insats på Medelhavet, och ersätta den med en helt ny insats med fokus på att bevaka vapenembargot mot Libyen..

SR - 2 timmar sedan

UD avråder från resor till hela Kina

Utrikesdepartementet (UD) skärper reserekommendationerna till Kina och avråder, från så kallad, icke nödvändiga resor i hela landet, med undantag för Hongkong och Macao..

SR - 3 timmar sedan

Full man filmades på toaletten – ny lag prövas av HD

Spridning av en film från en dödsolycka har aktualiserat den drygt två gamla lagen om olaga integritetsintrång. Lagen prövas nu även av Högsta domstolen efter att en en berusad man filmats på toaletten..

SR - 3 timmar sedan

Bolsonaro utnämner fler militärer till höga befattningar

I Brasilien har president Jair Bolsonaro utnämnt ytterligare två militärer till höga befattningar. Det ökar militärens inflytande i regeringen, vilket oroar både lagstiftare och det civila samhället..

SR - 3 timmar sedan

Ministern: IVO:s beslut måste följas

Den rapporterade situationen med icke-legitimerade läkare på akutmottagningar måste upphöra säger ansvariga ministern..

SR - 3 timmar sedan

Borås värst drabbad i busvädret

Vattennivåerna i många åar i södra Sverige är på en mycket hög nivå, efter den senaste tidens ihärdiga regnande. I Värnamo i Småland har Lagans nivå stigit till nära två meter högre än vanligt..

SR - 3 timmar sedan

Regeringsstyrkor har tagit kontroll över 30 byar

I norra Syrien fortsätter striderna i provinserna Aleppo och Idlib. Idag håller Turkiet och Ryssland samtal om konflikten i Moskva, men utsikterna att nå en vapenvila bedöms som små..

SR - 6 timmar sedan

Ett 40-tal jobbar för fullt för att rädda spåren

På fredag inleds årets Vasaloppsvecka och arrangörerna av Vasaloppet kämpar nu mot vädergudarna. Ett 40-tal funktionärer jobbar för fullt för att rädda spåren, en av dem är Jennie Hedh från IFK Mora..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.