News55 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 00:02

News55 - 14 feb 20 kl. 09:34

Här finns Sveriges bästa och sämsta vårdcentralerEn nationell patientenkät inom primärvården gjordes under slutet av 2019 av Sveriges kommuner och landsting, SKR.  Expressen har med hjälp av uppgifterna räknat ut snittbetyg och tagit fram vilka som är Sveriges bästa respektive sämsta hälso- och vårdcentraler. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sveriges, SKR, Stockholm, Strömsund, Varberg, NNV Hotings, Rågsved, Läkarhuset, Göteborg, Karlshamn, Vellinge, Helsa Vårdcentralen Vallentuna, Premium, Expressen, Här, News55

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här finns Sveriges bästa och sämsta, vårdcentraler
Helsingborgs Dagblad - 16 maj 17 kl. 06:30

Här är Skånes sämsta vårdcentraler

Flera kan tvinga stänga efter ond spiral av personalflykt och ekonomisk kris..

Sydsvenskan - 16 maj 17 kl. 06:30

Här är Skånes sämsta vårdcentraler

Flera kan tvinga stänga efter ond spiral av personalflykt och ekonomisk kris..

Trelleborgs Allehanda - 08 feb 20 kl. 11:00

Här är Trelleborgs bästa och sämsta vårdcentraler

Vårdcentralerna i Trelleborgs kommun hamnar på en sammanlagd åttonde plats i Region Skånes årliga patientundersökning. Men skillnaderna mellan vårdcentralerna i kommun är stora. .

Kristianstadsbladet - 26 mar 14 kl. 07:00

Vårdcentraler kan hotas med indragna pengar

Arkivfoto: Tommy Svensson
Region Skånes ansvariga politiker är inte nöjda med telefontiderna hos vissa vårdcentraler. Om de sämsta inte skärper sig kan det bli tal om att dra in pengar till dessa.
– Jag tycker det är rimligt att man som medborgare i Region Skåne kan komma fram till sin vårdcentral inom två timmar.

Kristianstadsbladet - 25 jan 14 kl. 09:30

Bättre svarstid på vårdcentral

Telefontillgängligheten har förbättrats på Hälsoringen Bromölla visar den senaste statistiken. Från och med januari gör Region Skåne via en konsultfirma dagliga stickprov på vårdcentralerna.
Regionens ackrediterade vårdcentraler ingår i tillgänglighetsmätningen, som pågått som ett pilotprojekt under hösten.

Sydsvenskan - 14 jun 15 kl. 00:01

Apoteken blir inte sämre på läkemedel bara för att kunden också kan köpa nagellack.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) har det motigt. Det blev bakläxa på försöken att avskaffa lagen om valfrihet, lov. Rätten att välja vårdcentral finns kvar och gäller fortfarande i hela landet.

Helsingborgs Dagblad - 14 jun 15 kl. 00:01

Apoteken blir inte sämre på läkemedel bara för att kunden också kan köpa nagellack.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) har det motigt. Det blev bakläxa på försöken att avskaffa lagen om valfrihet, lov. Rätten att välja vårdcentral finns kvar och gäller fortfarande i hela landet.

Skånskan - 30 aug 16 kl. 16:49

Läkarna ska slippa pappersexercis

Skåne Bristen på specialistläkare i primärvården är så omfattande att sjuksköterskor kan behöva gå in för att slippa anlita hyrföretag.Regionen har tittat på hur kompetensmixen ser ut i den somatiska slutenvården samt i primärvården.
Läkare och sjuksköterskor använder mycket tid till uppgifter, som kan skötas av andra yrkesgrupper.

Skånskan - 11 jan 19 kl. 05:00

Vårdcentral tar krafttag mot psykisk ohälsa

ESLÖV Det råder pionjäranda på vårdcentralen Tåbelund. Där ska man sjösätta ett nytt arbetssätt för att hjälpa patienter med psykiska besvär.
På andra håll har man sett att det nya arbetssättet lett till nästan en halvering av sjukskrivningar bland patienterna.

Cornucopia - 16 sep 15 kl. 16:39

Feltänk om kommunalt tvingande mottagande av flyktingar

Regeringen och Folkpartiet tänker fel om tvingande kommunalt mottagande av flyktingar (=asylsökande som fått uppehållstillstånd). Det är helt enkelt inte möjligt för många kommuner att ta emot flyktingar, då det inte finns bostäder till dessa och några tvingande lagar kommer inte trolla fram dessa bostäder, än mindre arbetsplatser.

Riksdagsmannen Hanif Bali (m) har tittat på siffrorna och menar att man bör justera ett eventuellt mottagande utifrån arbetande kommuninvånare och inte utifrån befolkningen.

Fler nyheter från News55

News55 - 9 timmar sedan

Här är svenska staden som är mest levnadsvänlig

Den mest levnadsvänliga staden i Europa är Köpenhamn enligt den årliga listan som ECA International släppt. Två viktiga saker för att komma med är att ha bra luft och en låg risk att utsättas för brott. Norra Europa hyllas över lag i rapporten.

News55 - 10 timmar sedan

Här dog 96-åring som inte fick hjälp i tid

En dement 96-årig kvinna i Kumla gick ut en vinternatt iförd pyjamas, tofflor och täckväst. Hennes dörrlarm utlöstes och när hemtjänsten hittade henne en halv kilometer bort hade hon ramlat och slagit sig. — De förstod nog inte hur pass allvarligt det var, att hon hade brutit nacken helt enkelt, säger hennes dotter i “Kalla fakta” skriver Expressen.

News55 - Igår: 14:33

Här är barnskådespelaren som bara blev 15 år

Nikita Pearl Waligwa som spelade Gloria i Disneyfilmen “Queen of Katwe” har dött bara 15 år gammal. Det var 2016 som hon diagnostiserades med en hjärntumör och läget förvärrades när ytterligare en tumör upptäcktes.  Medier i Uganda rapporterar att hon dog i lördags kväll på ett sjukhus i Kampala.

News55 - Igår: 12:20

Här är folkkära idrottsstjärnans kamp mot smärtan

Magdalena Forsberg hämmades av svåra ryggproblem redan under sin karriär som skidskytt. -Det var riktigt tufft bitvis, säger hon till Expressen och berättar att det inte blev bättre när hon avslutade sin karriär för 18 år sedan. Med hjälp av ett nytt träningsprogram har det blivit en dramatisk förbättring det senaste halvåret.

News55 - I förrgår: 09:01

GW Persson: Det här borde Löfven gjort

Statsminister Stefan Löfven kommenterade nyligen rapporterna om grova ungdomsrån runt om i Sverige. Rånen är riktade mot unga pojkar eller män och det förekommer förnedrande inslag för brottsoffren. Statsministern uppgav att rånen hängde samman med de skattesänkningar och neddragningar som den tidigare borgerliga regeringen genomförde.

News55 - 15 feb 20 kl. 09:37

Här är nya kritiken mot svenska plastpåseskatten

Den omdiskuterade lagen om skatt på plastpåsar stöter nu på patrull. EU-kommissionen som är kritiska och har bett regeringskansliet att specificera vad en plastpåse är. EU-kommissionens kommentar är skickad till utrikesminister Ann Linde.

News55 - 15 feb 20 kl. 08:19

S-politikern: Då avgår Stefan Löfven

Malmös kommunalråd Anders Rubin har nu uttalat sig om framtiden för hans partiledare. “Han kommer att avgå under mandatperioden. Han kommer välja att ersättas, för sin egen del och för partiets”, säger Anders Rubin till Aftonbladet.

News55 - 14 feb 20 kl. 14:23

Ett år med nya spellagen, detta tar vi med oss

Fortfarande ingen stabilitet samt oklarheter kring spelreklam Efter en tumultartad inledning på det nya året verkar marknaden mycket fortfarande se väldigt oklart ut, med dystra siffror för de flesta spelbolagen. Spelreklamen har varit ett vida diskuterat ämne. Med nuvarande socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi som hårdför motståndare mot allt som inte, enligt kriterier som är svåra att definiera, kan klassas som måttfull marknadsföring.

News55 - 14 feb 20 kl. 09:59

Så håller den folkkära artisten kärleken vid liv

I dag den 14 februari är det alla hjärtans dag och många passar på att hylla kärleken. Hur gör man för att hålla kärleken vid liv? Lasse Berghagen och hans fru Eva som har varit gifta i över 40 år borde ju veta det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.