Dagens Media > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 21:29

Dagens Media - 14 feb 20 kl. 09:21

Hur får jag ROI på influencer-investeringarna?EXPERTEN SVARAR. Influencer marketing kan inte jämföras med ett vanligt digitalt annonsköp, utan är betydligt mer komlext. Men rätt genomförd kan en influencer-kampanj ge fantastiska resultat, menar Screams Johanna Kägu..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
ROI, EXPERTEN SVARAR, Screams Johanna Kägu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur får jag ROI, influencer-investeringarna
Dagens PS - 25 okt 18 kl. 11:46

Influencer marketing – uppstickare i kraftig tillväxt

Idag förändras vårt köpmönster i rasande takt. Affärsidkare och andra gnuggar sina geniknölar för att hitta nya sätt att sprida ordet om sin verksamhet och sina produkter. En av de snabbast växande marknadsföringstrenderna idag är marknadsföring med influencers (influencer marketing).

Dagensanalys.se - 30 aug 18 kl. 13:23

Annonsörer planerar ökade investeringar på influencer-marknadsföring

Drygt sex av tio globala annonsörer planerar att öka sina investeringar när det kommer till influencer-marknadsföring under de närmaste 12 månaderna, visar en rapport från World Federation of Advertisers, WFA. Influencer-marknadsföring beräknas ha växt med 35 procent 2017, och omsatte i fjol runt 650 miljoner kronor i Sverige. Influencers har blivit en allt naturligare del i marknadsföringsmixen hos många annonsörer och har etablerats som en kanal.

Dagensanalys.se - 06 sep 17 kl. 11:13

Investeringarna i onlinevideo ökar kraftigt

Samtidigt som investeringarna i onlinevideo ökar (med hela 40 procent) kommer också nya krav på transparens, tydligare mätningar och brand safety. Det visas inte minst när Proctor & Gamle ryter till och hotar med att strypa sin annonsbudget för digitala kanaler. För att onlinevideo verkligen ska ta fart och på riktigt förflytta pengarna från de linjära kanalerna krävs det bättre mätningar, ökad transparens och högre kvalitet.

Dagensanalys.se - 07 mar 16 kl. 09:00

Video är kungen inom Influencer Marketing

Många användare spenderar mellan 20-30 minuter på onlinevideo per dag, bekräftar flera olika källor. Facebook ändrar just nu algoritmerna i sin News Feed för att möta just tittandet på live-video. Periscope har haft en otrolig tillväxt med sin live-video och Facebooks nya algoritmer är en respons på framgången.

YLE - 19 maj 14 kl. 05:00

Molnet ger nya möjligheter

I takt med att användningen av molntjänster ökar så växer också behovet av pålitligrea, effektivare och större datacenter. Finland har på grund av sitt svala klimat, stabila politiska situation och billig el blivit ett av världens mest attraktiva länder att bygga de här anläggningarna i. Under förra veckan klarnade det att Finland får ännu ett stort datacenter.

BT - 04 aug 19 kl. 10:51

Sjuhärads största influencers om sitt yrke: ”Vet inte vad det innebär”

I år beräknas investeringarna i influencer-marketing för första gången stiga över en miljard. Företag samarbetar med sociala medier-profiler i sin marknadsföring. BT har pratat med några av Sjuhärads största influencers om yrket.

Dagensanalys.se - 08 aug 16 kl. 15:00

Online Video – utmaningar och möjligheter

Experter förutspår att upp till 80 procent av den sammanlagda internettrafiken år 2020 kommer vara relaterad till digital video. En stor del av detta kommer desstutom att vara mobilbaserad. Men hur hanterar företag och varumärken denna stora förändring i hur vi använder internet?

Dagensanalys.se - 14 nov 16 kl. 15:23

Tänk smart när du annonserar digitalt

Digital annonsering omsätter numera stora miljardbelopp världen över, och investeringarna tycks bara öka. Orsaken ligger i att digital reklam faktiskt ger resultat, och kan driva upp försäljningssiffrorna ordentligt, skriver Liad Agmon. Men i takt med att de digitala annonsbudgetarna växer så måste man agera smart för att maximera avkastningen på de investerade pengarna.

Dagensanalys.se - 13 sep 17 kl. 09:59

Expressen eller Aftonbladet – vem är störst?

Jag satt med ena medieplaneraren och diskuterade frågan om transparens, vilket hen sa inte existerar längre i Sverige. Idag gäller det att hitta data från egna källor och uppskatta jämförbara siffror från egna system. Tredjepartsmätningarna är döda.

Dagensanalys.se - 07 sep 18 kl. 05:58

Annonsering i mobilappar fortsätter öka

PubMatic, en säljplattform (SSP) har presenterat årets andra rapport om trender inom mobilannonsering, Quarterly Mobile Index (QMI). Rapporten, som bland annat pekar på fortsatt ökad annonsering i mobilappar och inom mobil video och mer utbredd användning av privata marknadsplatser (PMPer) samt betalningslösningar i flera kanaler, ger marknadsförare och publicister insikter i hur de bäst kan dra nytta av programmatiska annonseringsmöjligheter inom mobilområdet. Undersökningen visar bland annat att investeringarna inom mobil annonsering ökade med 25 procent under andra kvartalet 2018, jämfört med motsvarande period förra året och intensifieras nu globalt.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 6 timmar sedan

Hall Media släpper ny digital tidning: ”Så vitt vi vet världsunik”

Värnamo Nyheter är först ut när Hall Media släpper en helt ny digital tidning..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Irena Pozar till Expressen

Irena Pozar blir ny kolumnist i Expressen. ”För mig är det viktigt att på en plats utanför Veckorevyn kunna nå ut med frågor och perspektiv som ofta saknas i mediebevakningen i dag”, säger hon..

Dagens Media - 10 timmar sedan

SVT säkrar skidskytterättigheter

SVT knyter till sig skidskytterättigheterna fram till 2026 för att säkra Vinterstudions framtid..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Bauer drar igång DAB-sändningar

Efter Sveriges Radio och Nent Group Radio drar även Bauer Media igång sändningar via DAB+..

Dagens Media - 13 timmar sedan

Därför kan Hall Media hamna i norska händer

Hall Media ser ut att få norska ägare. Amedia och Polaris är båda inne i affären, som försenats av säljarens höga prisförväntan. Och om två veckor lanseras länstidningarna, skriver Leif Holmkvist..

Dagens Media - Igår: 14:52

Reporter från Meter skriver Big Brother-artiklar i Aftonbladet

Aftonbladet låter en reporter anställd på produktionsbolaget Meter skriva artiklar om Big Brother för sajten..

Dagens Media - Igår: 14:31

TT byter vd och chefredaktör

TT Nyhetsbyrån får ny vd och chefredaktör i samband med en strategiförändring..

Dagens Media - Igår: 13:55

Snabbanalys: Inte ett ord om stödet till Stampen i Polaris rapport

Trots allt tal om effektiviseringar av distributionen är det stödet som svarar för den dominerande delen av Stampens resultatförbättring. Men stödet nämns inte i Polaris Medias årsredovisningar och syns inte heller i resultaträkningen, skriver Stefan Melesko, docent i medieekonomi..

Dagens Media - Igår: 13:44

Ocean Outdoor går in i Outdoor Impact

Efter att tidigare ha ställt sig utanför utomhusbranschens gemensamma valuta Outdoor Impact väljer nu Ocean Outdoor att gå med..

Dagens Media - Igår: 12:47

”Därför rullar inte ditt CRM som det ska”

Många marknadschefer känner att de ligger efter konkurrenterna när det gäller CRM. Curamandos John Eriksson ger därför sina bästa tips på insatser som ger resultat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.