Sydöstran > Nyheter

Monday, 24 February, 15:43

Sydöstran - 14 feb 20 kl. 09:16

Orosanmälningarna ökar – har fördubblats på sex årPå sex år har antalet orosanmälningar för barn i Sölvesborg nästan fördubblats, från 346 till 636 stycken. På samma tid har antalet utredningar som socialtjänsten gör ökat med runt 120 procent. – Vi har blivit mer medvetna om barns utsatthet, säger IFO-chefen Björn Petersson, som nu efterlyser mer resurser för IFO om ökningen fortsätter..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sölvesborg, IFO, Björn Petersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orosanmälningarna, ökarhar , fördubblats, sex, år
Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 06:30

Socialnämnden behöver sex extra miljoner

Anmälningarna om barn som far illa har ökat i Hässleholm. Situationen är ansträngd för socialsekreterarna som inte hinner med att öppna och genomföra alla utredningar. För att klara arbetsbelastningen och även bland annat möta de generella kostnadsökningar som väntas inom socialförvaltningen behöver nu socialnämnden sex miljoner kronor extra för nästa år.

Trelleborgs Allehanda - 01 maj 18 kl. 07:00

Anmälningar om att barn far illa ökar kraftigt i Trelleborg

Antalet så kallade orosanmälningar om barn och unga till socialtjänsten har mer än fördubblats på tio år. För socialförvaltningen blir det allt svårare att hinna handlägga ärendena inom den lagstadgade tiden..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Bil körde in i tysk parad – många skadade

Sydöstran - 5 minuter sedan

FN: Utkast till eldupphör i Libyen

Sydöstran - 15 minuter sedan

Ordförande nobbade ny protestlista

Under måndagen lämnade Lars Erik och Britt-Marie Jonsson in en ny protestlista, underskriven av 227 personer, mot Samstyrets nedläggning av demensboendet Falkalyckan. De ville lämna den direkt till omsorgsnämndens ordförande Robert Lindén (SD), men han hänvisade dem till medborgarkontoret. .

Sydöstran - 45 minuter sedan

Kört bil utan körkort – döms till dryga böter

26-årig man erkänner brott..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Äldreomsorgen ingen integrationsåtgärd

För en tid sedan publicerade fackförbundet Kommunal en rapport som visar att problemen med språkförbistringen inom äldreomsorgen i Sverige är stora. Det handlar bland annat om personal som inte förstår varandra, och brukare vars behov och önskemål inte blir tillgodosedda på grund av att de inte kan göra sig förstådda..

Sydöstran - 45 minuter sedan

När ska RFSL ställas mot väggen?

I december i fjol fanns trion Jenny Andersson, Jonas Wallin och Andreas Saleskog på en bild i Sydöstran (10/12), där de med en stor tårta, dekorerad med bland annat två regnbågsflaggor, firade den då avslutade HBTQ-utbildningen i normkritik för drygt 2,500 kommunanställda i Karlshamn..

Sydöstran - 45 minuter sedan

”Allt kan hända i de här matcherna”

Nu drar det i gång. Nu är det matcher där det bara handlar om att vinna. Det är dags för playoff 1 till allsvenskt kval för Krif Hockey.

Sydöstran - 45 minuter sedan

Prideflaggans vara eller icke vara

I olika medier talas det om samstyrets i Sölvesborg antagna regler om ny flaggpolicy. Framför allt beskrivs att prideflaggan inte kommer att hissas..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Ny träffpunkt för sjukskrivna och arbetslösa

För att underlätta återgång i arbete, eller bara träffa andra i samma situation, öppnar en ny mötesplats för sjukskrivna och arbetssökande i Kallinge..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Tv-toppen: Melodifestivalen tappar stadigt

Melodifestivalens fjärde deltävling lockade flest men avståndet till tvåan "På spåret" krymper för varje vecka. I övrigt dominerar SVT1 topplistan och skidskytte-VM lockar tittare i mängder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.