Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 27 February, 09:49

Cornucopia - 14 feb 20 kl. 08:45

Den svarta coronasvanen - flera läsarrapporter om uteblivna leveranser hos svenska företagKonsekvenserna av uteblivna leveranser från Kina är ännu oöverblickbara, men det blir allt tydligare att effekterna på ekonomin inte kommer stanna hos den kinesiska ekonomin. Flera läsare rapporterar om omfattande störningar, rent av kritiska uteblivna leveranser till svenska företag.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Kina, Hos, , IT, Nedan, Vår, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den svarta, coronasvanenflera , läsarrapporterom , uteblivna, leveranser, hos, svenska företag
Sydsvenskan - 05 feb 12 kl. 00:38

Länken mellan vita och svarta Malmö

Foto: Åsa Sjöström
Svartjobbare, falska fakturor och mord. Bakom finns en lågpriskultur som göder kriminaliteten.
För många är lågpriskulturen en charmig del av Malmö.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 11:20

Svarta listan: Här är värsta branscherna

115 ärenden rör banker, rapporterar SVT Nyheter. I 16 fall ledde det till att bankerna blev fällda, framgår det. Det handlar alltså om konsumenttidningen Råd & Röns svarta lista, som publiceras två gånger varje år och där syftet är att varna allmänheten för företag som inte följer Allmänna reklamationsnämndens (ARN:s) rekommendationer.

SVT - 14 feb 14 kl. 18:24

Svarta skidrubriker i Norge

Rubrikerna i Norge i dag vittnar om ett land i desperation.  Vad är det som händer? Hur kan detta ske?

Västerbottens Folkblad - 06 sep 14 kl. 09:00

Flygbolagens svarta lista

Inställda flyg, uteblivna ersättningar och dåligt bemötande - här är flygbolagen du ska akta dig för..

GöteborgsPosten - 06 sep 14 kl. 09:00

Flygbolagens svarta lista

Inställda flyg, uteblivna ersättningar och dåligt bemötande - här är flygbolagen du ska akta dig för..

NT - 26 aug 17 kl. 11:39

Anställda vittnar om uteblivna löner och fusk

Svarta löner..

BT - 05 aug 14 kl. 09:08

Ta krafttag mot cigarettsmugglingen

Den illegala tobaken flödar i landet och utgör byggstenar åt den organiserade brottsligheten. Borås är en av orterna som har drabbats hårt av smugglarnas aktiviteter som riktar sig till våra ungdomar. Nu kräver servicehandeln och företagarrepresentanter ökad kontroll och medvetenhet om vad den olagliga handeln med tobak innebär för branschens seriösa handlare som vågar trotsa de kriminella nätverken.

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Så ska svartjobb stoppas

Efter Sydsvenskans avslöjande ska Malmö stad nu stävja den svarta arbetsmarknaden.
Sydsvenskans granskning visade att Malmös svarta ekonomi kostar samhället runt 5,7 miljarder kronor varje år i uteblivna skatteintäkter. Ungefär hälften av miljardsvinnet kommer från svartarbete.

Kristianstadsbladet - 01 dec 12 kl. 04:05

Alla vinnare på rut-avdrag

Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

YA - 01 dec 12 kl. 04:00

Lyx ingen rut-fråga

YA anser: Det är fel att se rött när rut bli bättre.
Rut-avdraget har varit en framgång sedan det infördes av regeringen Reinfeldt i juli 2007. Nya arbetstillfällen har skapats och svarta jobb har blivit vita.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Nedåt i Asien och USA - men tech upp

På morgonen faller börserna i Asien, och följer därmed efter nedgångarna i USA igår kväll. De amerikanska börserna var dock splittrade och tech i form av Nasdaq-börsen steg. Microsoft vinstvarnade på grund av coronaviruset och Tysklands folkhälsominister varnade för början på en epidemi.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Försvarsmaktens CBRN-kompani och Akademiska i Uppsala har genomfört lyckad coronaövning

Försvarsmaktens CBRN-kompani i Umeå har i tysthet genomfört en lyckad coronaövning tillsammans med Akademiska sjukhuset i Uppsala. Kompaniet omgrupperade sitt mobila biologiska laboratorie till Uppsala och man arbetade tillsammans på mindre än ett dygn fram lyckad arbetsgång för att låta Försvarsmakten stödja den civila sjukvården.
Gamla hederliga SkyddsR F Stab, från min militärtjänstgöring och 170 timmars utbildning i CBRN (hette ABC på den tiden), i egenskap av stabschef på ett pansarskyttekompani.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Vad behövs i matväg för att preppa för flera veckors karantän eller sjukdom?

Vid långvarig sjukdom - i synnerhet om man också är belagd med karantän - eller avstängning av ett område, bostad eller påtvingad hemkarantän på grund av Covid-19, så krävs det rejält med prepps. Antagligen är det rätt få som är förberedda på detta, och vad är lämpligt att ha hemma om du själv eller anhöriga kommer vara sjuka i flera veckor? Och har du mat till husdjuren?

Cornucopia - 18 timmar sedan

Gästinlägg: SAS och en missnöjd kund

Nedanstående är ett gästinlägg signerat författarkollegan Dan Buthler (aktuell med romanen En perfekt storm tillsammans med Leffe Grimwalker), som fastnat på Gran Canaria på grund av sandstormen.

Jag och sonen åkte till Gran Canaria med SAS den 15:e februari, med planerad hemresa den 22:e. När vi anlände till flygplatsen för att åka tillbaka till Arlanda var det, förståeligt nog, kaotiskt.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Oro för och myndighetsåtgärder mot Covid-19 lamslår turistnäringen - det kommer konkurser

Oron för viruset och  myndighetsåtgärder mot viruset SARS-CoV-2 och sjukdomen Covid-19 kommer slå stenhårt mot turistnäringen världen runt, och det har redan börjat.  Det kommer bli konkurser hos allt från researrangörer, flygbolag, hotell och fastighetsägare om hysterin och överreaktionerna fortsätter eskalera.
Teneriffa.

Cornucopia - Igår: 08:33

Översvämning på väg bort från hemförsäkringen i utsatta områden - inte "plötslig oförutsedd skada"

I spåren av klimatförändringar har försäkringsbolaget fortsatt tröttna på de förutsägbara översvämningarna. Det är inte en "plötslig oförutsedd skada" när ett hus i ett översvämningsområde översvämmas, och ska således inte täckas av försäkring. Det finns tydliga karteringar om var det är översvämningsrisk, och det ska helt enkelt inte byggas där.

Cornucopia - Igår: 07:06

Rött över hela linjen - fortsatta nedgångar i Asien - årets uppgång utplånad

Det är rött i indexen över hela linjen såväl i Europa, USA igår kväll och Asien nu på morgonen. För de flesta index är årets uppgång utplånad. Även marknadsräntorna steg och sänkte obligationsfonder, och guldet föll tillbaka, de senare två förvisso mindre nedgångar än börsen.

Cornucopia - Igår: 15:42

Folkhälsomyndigheten skärper riskbedömningen om covid-19 i Sverige

Folkhälsomyndigheten skärper sin riskbedömning kring fall av coronaviruset och tillhörande sjukdomen Covid-19 i Sverige till hög, motsvarande en fyra på en femgradig skala. Bland annat beror detta på de många milda fallen av sjukdomen, vilket kan innebära att smittspridning inte upptäcks direkt. Risk för allmän spridning förblir låg, eller en tvåa på en femgradig skala.

Cornucopia - Igår: 13:59

Dagens Nyheter visar att tågresor i Europa är för kreditvärdig medelklass - inte för vanligt folk

Dagens Nyheter har i mediakrisens spår diversifierat sig till att sälja lyxresor till kreditvärdig trendkänslig medelklass, som vill bränna stora summor pengar på att resa tåg istället för att flyga. I all välmening lyckas DN bara visa att vanligt folk inte har råd med detta, plus att vanligt folk inte bryr sig eftersom man inte konstruerat resor för dem.
Wien.

Cornucopia - Igår: 10:20

Är välfärden bäst och orättvisorna lägst i Dorotea kommun?

Sveriges regeringschef Stefan Löfven (S) hävdar att allt som är fel i Sverige idag beror på den så kallade Alliansens skattesänkningar. Aftonbladets ledarsidor hänger på. Om de har rätt att lägre skatt leder till sämre välfärd och ökade orättvisor, så måste således Dorotea kommun med sina 35.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.