YA > Lokalt

Wednesday, 19 February, 05:42

YA - 14 feb 20 kl. 08:46

Ystadsbo tror kommunen missförstått kritik mot Polykemiavtalet: ”Handlar inte om vattenkvalitén”Socialdemokratiska kommunpolitikern Lars Toftemar står fast vid sin kritik mot kommunens avtal att sälja vatten till Polykemi för ett lägre pris än den ordinarie va-taxan. Han har svarat på kommunens yttrande till förvaltningsrätten.
Läs mer på YA
Läs mer om:
Polykemiavtalet, Lars Toftemar, Polykemi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ystadsbo, tror, kommunen, missförstått, kritikmot , Polykemiavtalet, Handlarinte , om vattenkvalitén
YLE - 25 sep 14 kl. 04:45

Merituuli-uttalanden blev missförstådda

Samhällstekniska nämndens ordförande i Ingå, Peter Siggberg, beklagar nu uttalanden om den mögeldrabbade Merituulen koulu. Från kommunens sida sade man nyligen att det inte hittats mögel eller fukt under den pågående renoveringen - uttalanden som gav starka reaktioner. Visst har skolan varit möglig, det hela var frågan om missförstånd, säger Siggberg.

Barometern - 20 apr 14 kl. 11:58

Diskokungen: ?Ett missförstånd?

Har ”diskokungen” Torbjörn Blomqvist privatiserat stranden eller bara restaurerat bryggan på gammalt vis? Det ska stadsarkitekten ta ställning till. Torbjörn Blomqvist, känd som ”diskokungen” från Nybro och som slottsherre, har fått problem med strandskyddet på Öland.

Kristianstadsbladet - 29 nov 13 kl. 10:00

"Det måste vara ett missförstånd"

Foto: Tommy Svensson
Specialfastigheter AB vill inte gå i konflikt med kommunen om fängelsetomten i centrala Kristianstad, betonar fastighetschef Torbjörn Blücher med anledning av kommunens irritation över bostadsplanerna.
– Det måste vara ett missförstånd. Vi ser vår begäran om ett planbesked som ett startskott för dialogen med kommunen.

PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 12:13

Analytiker: Missförstått USA-besked om gamblingbolag

Det amerikanska justitiedepartementets (DOJ) utlåtande, som återgavs i amerikansk media på måndagskvällen, om att alla former av onlinespel skulle vara olagligt på federal nivå har överdrivits och delvis blivit missförstått. Men trots allt är förslaget svårtolkat och klargörande information inväntas. Det framgår av kommentarer från gamblinganalytiker Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Skånskan - 20 nov 19 kl. 20:00

Missförstånd ledde till misstänkt utträde

Skurup Sydkustens vattenvårdsförbund har skrivit till kommunen och argumenterat för att kommunen ska stanna kvar i organisationen – i onödan. Kommunen hade aldrig tänkt träda ur.Sydkustens vattenvårdsförbund består av fyra kustkommuner, företag och enskilda som kontrollerar vattenkvaliteten i havet.

Alliansfritt Sverige - 06 sep 14 kl. 11:50

Sundsvallsmoderaterna efter låtstölden: orsaken är ett missförstånd och det är alltid ett missförstånd

Moderaterna i Sundsvall behövde en låt till sin radioreklam, och de hade valt den gamla discodängan "We are family". De verkar ha missat att det krävs ett godkännande från upphovsmännen och de två förlag som äger rättigheterna till låten. Men Sundsvallsmoderaterna hade varken frågat om lov eller betalat för rättigheterna.

Skånskan - 28 nov 18 kl. 10:03

Om barnopera och missförstånd

Kulturdebatt Debattinlägg om Lars-Erik Larssons recension av operan Nä då då som var inför på kultursidan 20 november 2018.Jag är operasångerska och medverkar just nu i barnoperan När då då på Helsingborgs stadsteater. Jag läser sällan recensioner och kommentera har jag aldrig gjort men jag blev ärligt upprymd över den möjlighet Lars Erik Larsson genom sin recension ger oss att diskutera operakonst, i synnerhet barnoperakonst och vanliga missförstånd runt denna.

Helsingborgs Dagblad - 07 dec 15 kl. 19:23

Sveriges röst i världen. Förvirrad, inte missförstådd.

När Israel försvarar sig mot terror beskrivs det av utrikesminister Margot Wallström (S) i termer av "utomrättsliga avrättningar".När Israels regering kritiserar Wallström för detta säger statsminister Stefan Löfven (S) att knivattacker på civila israeler inte är terrorism."Det finns en internationell klassificering när det är, respektive inte är det.

Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 19:23

Sveriges röst i världen. Förvirrad, inte missförstådd.

När Israel försvarar sig mot terror beskrivs det av utrikesminister Margot Wallström (S) i termer av "utomrättsliga avrättningar".När Israels regering kritiserar Wallström för detta säger statsminister Stefan Löfven (S) att knivattacker på civila israeler inte är terrorism."Det finns en internationell klassificering när det är, respektive inte är det.

Cornucopia - 09 dec 16 kl. 11:03

Stackars missförstådda Dan Eliasson

"I don't build the bombs, I only drop them." - The Pilot, DiveKIT har gjort en stor intervju med Polismyndighetens så kallade chef, den kritiserade Dan Eliasson. Han är tydligen grovt missförstådd, allt går som planerat och han har inga som helst planer på att träda åt sidan, även om polisen ska vara hans sista stora offentliga uppdrag.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Polenfärja tagen ur trafik

Unity Lines färja togs på måndagen ur trafik för att läggas på varv..

YA - 13 timmar sedan

Hotade exet att offentliggöra sexfilm

En man i 40-årsåldern hotade med att offentliggöra en sexfilm om kvinnan inte tog tillbaka en polisanmälan. Nu döms han av Ystads tingsrätt till en månads fängelse för övergrepp i rättssak..

YA - 13 timmar sedan

Åtal: Tonåring bar kniv i tingsrätten

I samband med en säkerhetskontroll inför en rättegång hittade säkerhetsvakterna en kniv på en tonårig pojke. Nu åtalas han för brott mot knivlagen..

YA - 14 timmar sedan

Lilla tåget blev Hogwarts Express

Rida på kvastar, göra egna trollstavar och blanda trolldrycker. Det får barn lära sig under Harry Potterdagarna på Ungdomens Hus under sportlovet. .

YA - 14 timmar sedan

Vänstern vill utlysa klimatnödläge

I en motion yrkar Vänsterpartiet på att kommunen ska sluta prata om klimatförändring och utlysa situationen som ett klimatnödläge istället..

YA - 16 timmar sedan

Dom: Ystadbo får böta för mobilprat

Ystadbon körde omkring i sin bil pratande i mobiltelefon. Nu får han böta 1 500 kronor..

YA - Igår: 16:00

Svårt få bort skamkänslan för psoriasis: ”Fler och fler vågar fråga”

Psoriasisvården ser väldigt olika ut i landet visar en utvärdering som Socialstyrelsen gjort. Ystadsborna Suzanne Lindquist och Leif Persson är väldigt nöjda med den hjälp de får. – Jag har fått specialistvård i Malmö och har blivit väl behandlad, säger Suzanne Lindquist..

YA - Igår: 14:42

Lär dig trolla och tvista ballonger på Sportlovet

Under sportlovet ges tillfälle att lära sig konsten att tvista ballong-hundar eller svärd. På Mötesplatsen händer något spännande varje dag i veckan..

YA - Igår: 11:29

Brott: Beväpnad och körkortslös misstänks för rattfylleri

Beväpnad, körkortslös och misstänkt narkotikapåverkad. Mannen som stoppades på väg 19 misstänks för en rad brott..

YA - Igår: 11:13

Stöld: Hjälpsam kvinna bestals på stationen

Ungdomarna ville ha hjälp att hitta, men den hjälpsamma kvinnan blev istället bestulen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.