Nyteknik > Teknik

Sunday, 23 February, 09:21

Nyteknik - 14 feb 20 kl. 08:44

Nytt värmerekord i Antarktis – för första gången över 20 graderEtt nytt värmerekord har noterats i Antarktis. För första gången har temperaturer på över 20 grader Celsius uppmätts. Det skedde den 9 februari då forskare från Brasilien noterade plus 20,75 grader Celsius på ön Seymour..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Antarktis, Celsius, Brasilien, Seymour

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, värmerekordi , Antarktisför första , gångenöver 20 , grader
Aftonbladet - 13 feb 20 kl. 22:26

Nytt värmerekord i Antarktis

▸ Ett nytt värmerekord har noterats i Antarktis. För första gången har temperaturer på över 20 grader Celsius uppmätts..

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 20 kl. 22:26

Nytt värmerekord i Antarktis

Ett nytt värmerekord har noterats i Antarktis. För första gången har temperaturer på över 20 grader Celsius uppmätts. Det skedde den 9 februari då forskare från Brasilien noterade plus 20,75 grader Celsius på ön Seymour.

GöteborgsPosten - 13 feb 20 kl. 22:28

Nytt värmerekord i Antarktis

Ett nytt värmerekord har noterats i Antarktis. För första gången har temperaturer på över 20 grader Celsius uppmätts. Det skedde den 9 februari då forskare från Brasilien noterade plus 20,75 grader Celsius på ön Seymour..

Sydsvenskan - 13 feb 20 kl. 22:26

Nytt värmerekord i Antarktis

För första gången har temperaturer på över 20 grader Celsius uppmätts..

Expressen - 17 dec 15 kl. 21:32

Efter klimatmötet – nytt värmerekord

2014 var varmt. 2015 slår värmerekord – november månad blev den varmaste på 136 år, enligt den statliga amerikanska vädertjänsten NOAA. Och 2016 kommer troligen bli ännu varmare.

YLE - 30 jul 12 kl. 14:03

Nytt värmerekord - fler åskväder väntas

Temperaturen steg i dag över 30 graders strecket för första gången den här sommaren, meddelar Meteorologiska institutet. Det här skedde i byn Kemie i Karelen där det som mest var 30,5 grader varmt. Nu driver det in kallare luft över Finland från sydväst.

SR - 06 maj 14 kl. 06:00

Fågelinfluensa hos pingviner i Antarktis

Fågelinfluensa har upptäckts hos pingviner på Antarktis. Viruset är antagligen inte nytt, men det är första gången som forskare har upptäckt levande influensavirus hos antarktiska pingviner..

BT - 03 aug 13 kl. 15:51

Rekordvärme i Ängelholm

På lördagen uppnåddes nytt värmerekord för i år. Årets högsta temperatur hittills noterades i Ängelholm - 31 grader. Över hela landet rådde höga temperaturer kring 30 grader.

Kristianstadsbladet - 03 aug 13 kl. 15:49

Rekordvärme i Ängelholm

På lördagen uppnåddes nytt värmerekord för i år. Årets högsta temperatur hittills noterades i Ängelholm - 31 grader. Över hela landet rådde höga temperaturer kring 30 grader.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Melldahl designar BMW:s framtidsbilar: ”Ingen motorkille”

Inte bara en låda för transport. Bilens funktion håller på att förändras och en av dem som ligger bakom BMW:s transformation är svenske Erik Melldahl..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så får du idéerna att blomstra på jobbet

Forskaren Izabelle Bäckström har under fem år följt ett globalt it-bolag som satsat på medarbetardriven innovation. Hennes avhandling visar att modellen kan få idéer att blomstra, men för att medarbetare ska bli engagerade gäller det att cheferna är aktiva, uppmuntrar till kreativt arbete och ger feedback..

Nyteknik - Igår: 07:11

Zero Motorcycles nya elhoj har 32 mils räckvidd

Rejält med räckvidd, prestanda samt en körupplevelse som en privatjet. Zero Motorcycles nya elhoj ska råda bot på räckviddsångest och kunna kryssa fram i 200 km/h..

Nyteknik - Igår: 17:08

USA:s nästa steg mot Huawei: Bjuder in till 5g-konferens

Trumpregeringen planerar att arrangera en 5g-konferens om någon månad, där USA:s president Donald Trump kommer närvara. På gästlistan står företag som Samsung Electronics, uppger Larry Kudlow, Trumps ekonomiska rådgivare..

Nyteknik - Igår: 15:48

Sverige skrotar utsläppsrätter motsvarande alla svenska bilar och lastbilar

Regeringen kasserar 11,7 miljoner utsläppsenheter i stället för att sälja dem till andra länder. ”Svenska folkets klimatansträngningar ska inte vara förgäves”, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP)..

Nyteknik - Igår: 15:29

Visionen bakom hemliga projektet – Noll utsläpp, noll olyckor, noll trafikstockning

Ingen var förberedd på att Jaguar Land Rover skulle presentera en helt ny plattform för autonoma elbilar. Nu avslöjas detaljer kring hemliga Project Vector..

Nyteknik - Igår: 14:59

Genombrottet: Forskare har hittat syrgasmolekyler i främmande galax

För första gången har forskare hittat syrgasmolekyler bortom Vintergatan. Det öppnar för ny kunskap om vilken roll syre har spelat för universums utveckling..

Nyteknik - Igår: 13:59

Volvo och Scania till virusmöte hos regeringen

Coronavirusets eventuella konsekvenser på svensk ekonomi får nu regeringen att agera. En rad svenska företag, bland annat Volvo och Scania, kallas till möte hos näringsminister Ibrahim Baylan (S)..

Nyteknik - Igår: 13:18

Teslas teknik sex år före konkurrenterna

Upptäckten lär få konkurrenterna att skruva på sig. För enligt en ny rapport från Nikkei Asian Review ligger Tesla en hel teknikgeneration före den övriga bilindustrin. ”Vi kan inte göra det här”, säger en japansk bilingenjör till tidningen..

Nyteknik - Igår: 13:07

Hopp om effektiva alzheimermediciner grusat

Två nya läkemedelskandidater som prövats mot en form av Alzheimers sjukdom har inte gett önskad effekt. Vare sig minnesförsämringen eller den kognitiva förmågan påverkades. För 41-åriga Marty Reiswig kom beskedet som en chock..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.