PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 05:41

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 08:18

Bättre än väntat för Leo VegasI det resultatet ingår jämförelsestörande om totalt +,3 miljoner euro. Dels handlar det om omstruktureringskostnader om totalt 6,1 miljoner euro kopplade till Storbritannien och Malta, dels en reavinst om 11,4 miljoner euro från försäljningen av dotterbolaget Authentic Gaming i oktober. Det justerade ebitda-resultatet, rensat för dessa jämförelsestörande poster, var 9,2 miljoner euro. Väntat var 9,9 miljoner enligt Bloombergs sammanställning av fyra analytikers estimat. Det är oklart vilka engångsposter som ingick i denna siffra.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Leo Vegas, Storbritannien, Malta, Authentic Gaming, Bloombergs, Bloomberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bättre än, väntatför , Leo, Vegas
PrivataAffärer - 08 maj 19 kl. 16:15

Ilija Batljan tankar Leo Vegas

Baserat på en snittkurs om 28:60 kronor i aktien under april har han köpt aktier för cirka 3,3 miljoner kronor i bettingbolaget. Han ägde inga aktier i Leo Vegas sedan tidigare. Leo Vegas har varit pressat på börsen under en längre tid och nedgången sedan årsskiftet är 21 procent.

SvD - 09 nov 16 kl. 10:41

Leo Vegas spelar hem högre vinst än väntat

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 9,8 miljoner euro för det tredje kvartalet 2016. Väntat var 1,7 miljoner enligt SME Direkt..

Affärsvärlden - 15 feb 17 kl. 08:19

Bättre än väntat för Leo Vegas

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 10,0 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2016. Väntat var 6,9 miljoner enligt SME Direkt..

DI - 03 maj 17 kl. 08:07

Bättre än väntat för Leo Vegas

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 6 miljoner euro för det första kvartalet 2017. Väntat var 4,7 miljoner enligt SME Direkt..

PrivataAffärer - 07 feb 18 kl. 08:09

Sämre resultat än väntat för Leo Vegas

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 6,1 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2017. Väntat var 7,8 miljoner enligt SME Direkt....

DI - 13 mar 16 kl. 16:40

Högt spel i Leo Vegas

Det är dags för ytterligare en notering av ett spelbolag. Mobilkasinobolaget Leo Vegas ska till First North och teckning pågår fram till 15 mars. Att döma av det stora intresset pekar allt på att det kommer att bli en lyckad notering.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 10:40

Analytiker: Kursfallet skapar köptillfälle i Leo Vegas

Det menar DNB Markets analytiker Martin Arnell i sin inledande analys av bolaget med köprekommendation och riktkurs 70 kr. ”Konsensusförväntningarna för tillväxten för det andra halvåret i år har kapats rejält och aktien är ned runt 40 procent i år. Vår positiva syn bygger på Leo Vegas konkurrenskraftiga styrkor och förmågan att hantera de kommande spelskatterna” skriver banken och pekar bland annat på stordriftsfördelar och minskade marknadsföringskostnader.

PrivataAffärer - 12 apr 19 kl. 10:50

Kepler: Betydande uppsida i Leo Vegas

Många bedömare menar att Leo Vegas med en förhållandevis stor exponering mot den nyligen omreglerade svenska marknaden, kommer att påverkas mer av den skakiga inledningen, jämfört med konkurrenterna. Kepler Cheuvreux menar dock i en analys daterad den 12 april att Sverige-oron är väl återspeglad i aktiekursen, som sedan toppen i januari 2018 har rasat omkring 70 procent, och att det därför finns en betydande uppsida från dagens nivåer kring drygt 30 kronor. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen sänker banken sin riktkurs till 62 kronor från tidigare 66 kronor, men upprepar samtidigt sin köprekommendation.

PrivataAffärer - 10 aug 16 kl. 08:09

Oväntad förlust för Leo Vegas

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar oväntat en förlust för det andra kvartalet. Inte heller intäkterna nådde upp till analytikernas förväntningar....

SvD - 10 aug 16 kl. 08:24

Minussiffror för Leo Vegas

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på -2,5 miljoner euro för det andra kvartalet 2016. Väntat var 1,0 miljoner enligt SME Direkt..

DI - 15 feb 17 kl. 08:11

Leo Vegas klår analytikerna

Mobilspelbolaget Leo Vegas redovisar ett ebitda-resultat på 10,0 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2016. Väntat var 6,9 miljoner enligt SME Direkt..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pictet överviktar guld

Återhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Premiepensionens förvalsalternativ kan stöpas om rejält

Förslaget kommer ursprungligen från utredningen ”Förvalsalternativet inom premiepensionen” som utredaren Mats Langensjö lämnade till Finansdepartementet i somras. Grundtanken är att ”minimera risken för dåliga pensionsutfall och maximera förutsättningarna för bra pensionsutfall”. Dagens förvalsalternativ AP7 Såfa består av två byggstenar i form av AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Akobo Minerals påträffar mycket höga guldhalter

Fakta: Teckningstid: 27 januari 2020 – 21 februari 2020 (förlängd med en vecka) Emissionsbelopp: 8,3 miljoner kronor Teckningskurs: 0,20 kr per aktie Företräde: Befintliga aktieägare i Bolaget har företräde. Teckningsanmälan och mer information: https://eminova.se/uppdrag/akobo-minerals-ab/ eller http://www.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Återhämtning i Hudya efter katastrofstarten

Teckningskursen på 13,75 kr per aktie i nyemissionen värderade Hudya till 401 miljoner kr före kapitaltillskottet. Nyemissionen på 70 miljoner kr inför noteringen tecknades bara till cirka 18 procent av allmänheten medan emissionsgaranterna fick teckna återstående cirka 83 procent. När handeln med aktien inleddes i fredags blev det något av en kollaps.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Leo Vegas ett värdecase”

Det skriver Carnegie i en analys och höjer, som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen, riktkursen till 40 kr (36). ”En viktig fördel med Leo Vegas ligger i den geografiska exponeringen med låga intäkter från de oförutsägbara marknaderna i Norge och Nederländerna”, skriver Carnegie som vidare menar att den positiva trenden i den hårt konkurrensutsatta svenska marknaden bekräftar att bolaget har en konkurrenskraftig produkt. På måndagsmorgonen vid klockan 9.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Lägsta elpriset på över tio år

Myndigheten konstaterar att medelspotpriset för elområde SE3 sjönk med 34 procent under januari månad till 25 öre/kWh jämfört med månaden innan. Det är det lägsta elpriset januari har noterat sedan år 2007. ”En ovanligt mild januari bidrog till att vi använde mindre el vilket pressade elpriset nedåt.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Carnegie stuvar om i fondutbudet

CF Korträntefond fusioneras med Carnegie Likviditetsfond den 23 april 2020. Konsekvenserna för andelsägarna i CF Korträntefond bedöms som relativt begränsade. Samtidigt kommer CF Ryssland fusioneras med Carnegie Rysslandsfond.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av Addnode med rekommendation köp. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Tre heta köptips

Med höga ambitioner och en duktig ledning på plats ser värderingen i teknikkonsulten Rejlers attraktiv trots kursuppgången anser Börsveckan och upprepar sitt köpråd för aktien efter bokslutet. Fastighetsbolaget Nyfosa accelererade transaktionsnivån under 2019 och den höga takten ser ut att bestå i år. Tror man på vd Jens Engwalls förmåga att skapa aktieägarvärde har aktien mer att ge, skriver tidningen och behåller sitt köpråd för Nyfosa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.