Nyan > Svenskfinland

Thursday, 27 February, 08:06

Nyan - 14 feb 20 kl. 08:00

Utökad jakttid på mårdhund under häckningLandskapsregeringen har fastställt riktlinjer för jakt med hund på häckningsskär. Under 1 mars till 15 april får hund användas vid jakt på räv, mårdhund, grävling och mink på holmar och skär som saknar förbindelse, fast eller med färja. Specialtränad hund ska användas vid jakten för att störa annat vilt minimalt, skriver landskapsregeringen. Jägaren bör avbryta jakten om sjöfåglarna inlett sin häckning och ska framförallt visa hänsyn till havsörnen som är mycket känslig för störningar under häckningen som överlappar jakten. Jägaren ska undvika att röra sig närmare än hundra meter från örnbon och vara extra försiktiga om ett bo påträffas.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utökad, jakttid, mårdhundunder , häckning
Nyan - 10 apr 16 kl. 17:24

Jakt med hund på häckningsskär

Flera åländska jägare har fått tillstånd att jaga med hund på häckningsskär med hundförbud under tiden strax före fåglarnas häckningstid. Jakten är riktad främst mot mårdhund och mink. Varför ger man tillstånd för jakt med hund på häckningsskär med hundförbud?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 minuter sedan

Sten Eriksson blir byråchef

Landskapsregeringen har utnämnt Sten Eriksson till byråchef vid Infrastrukturavdelningens allmänna byrå från och med den 1 mars. Detta efter att Eriksson varit anställd under en prövotid på sex månader. (ms)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 2 timmar sedan

Svidande kritik från datainspektionens chef

Den åländska Datainspektionens avgående chef Joakim Söderberg lämnar sin tjänst med kraftig kritik mot landskapsregeringen. .

Nyan - 13 timmar sedan

Coronaviruset: Röda zoner är ganska ”extremt”

Om det skulle upptäckas coronavirus fall på Åland så är det mycket osannolikt att hela landskapet skulle bli en så kallad ”röd zon”. .

Nyan - 16 timmar sedan

Rörig upptakt till huvudförhandling i boxarmål

En av fakturorna godkänns och en bestrids. Bland annat detta stod klart sedan parterna i målet mellan boxaren Robert Helenius och två eventföretag gått igenom sina yrkanden på sammanfattningen. .

Nyan - 16 timmar sedan

Bemöter kritiken: ”Inte för få anställda på Trobergshemmet”

Ett anhörigråd och en ny tjänst som ska avlasta närvårdarna: det är två åtgärder som Conny Nylund (Ob), ordförande i socialnämnden, vill se för att förbättra äldrevården i Mariehamn. Här bemöter han kritiken som Leije Portnoj riktade mot vården på Trobergshemmet i Nya Åland i tisdags. .

Nyan - 18 timmar sedan

”Bullen” åt nästan en köttbulle med skruv i

Tom Ylander var på promenad i Finström när hans hund, Bullen, hittade en farlig köttbulle. .

Nyan - 20 timmar sedan

Peter Ellqvist ny direktör för ÅGK

Peter Ellqvist blir ny direktör för Ålands golfklubb. Peter Ellqvist har tidigare varit verksam inom svenska Golfförbundet. Han har också varit klubbdirektör för tre svenska golfklubbar och för golfresearrangörerna VingGolf och Solresor Golf.

Nyan - 22 timmar sedan

Äppelodlare får 135 000 för lagersatsning

Karl Ers frukt i Finström Tjudö får 134 806,20 euro i stöd av landskapet för att bygga ett nytt fruktlager i anslutning till sitt packeri. Cirka 50 000 av stödet är andel från EU. Lagret ska inrymma tre så kallade ULO-rum som rymmer cirka 200 ton frukt.

Nyan - 22 timmar sedan

ÅU:s matcher sänds i Ruutu

FOTBOLL. Damernas liga och Nelonen Media har skrivit ett flerårigt avtal, som innebär att samtliga matcher i ligan kommer att direktsändas på Ruutu. .

Nyan - 22 timmar sedan

Fyra fall av coronavirus på Teneriffahotellet

På hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa, där bland annat ålänningar befinner sig, finns nu fyra konstaterade fall av coronaviruset Drygt tusen personerna sitter i karantän på hotellet. Det var på måndagen en italiensk läkare insjuknade i viruset. Mannen vistades på Teneriffa som turist och bodde på det nämnda hotellet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.