Aftonbladet > Nyheter

Saturday, 22 February, 16:51

Aftonbladet - 14 feb 20 kl. 07:22

Stora problem för Swedbank▸ Svenska kunder verkar ha drabbats av stora betalningsproblem. Sedan i natt ligger Swedbanks app och hemsida nere..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Swedbank, Swedbanks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora problem för Swedbank
Cornucopia - 13 dec 14 kl. 10:10

Swedbank definerar om boindex så fler "har råd att bo"

Swedbank har definierat om sitt boprisindex. Tidigare innebar index 100 att 15% av bruttoinkomsten gick till boendet, men nu har man definierat om indexet till att 30% av disponibel inkomst ska gå till boende i normalläget. Effekten är att acceptabla boendekostnader räknats upp med ca 50% och att Stockholms index gått från negativa 82 till positiva 123, och placeras i mitten trots att Stockholmarna verkar betala högst andel av sin inkomst till boendet.

Cornucopia - 27 mar 19 kl. 11:14

Swedbank skickade svarta ryska pengar till Trumps dömde kampanjchef

Swedbank har nu enligt SVT Nyheter och Uppdrag granskning ertappats med att skickat miljontals kronor till den fängelsdömde före detta kampanjchefen för Donald Trump, Paul Manafort. Det handlar om ryska pengar via den avsatte ukrainske presidenten Janukovytj. Swedbank underlät att underrätta amerikanska myndigheter.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 15:40

Fondförvaltare minskar i Swedbank

Enligt nya uppgifter har banken underlåtit att lämna information om advokatbyrån Mossack Fonseca och dess kunder när amerikanska finansmyndigheter krävde svar av Swedbank. Aktien tappade omkring 5 procent i den inledande handeln, men tog ny fart på nedsidan strax efter klockan 11, då det framkommit att den svenska ekobrottsmyndigheten på onsdagsförmiddagen hade inlett ett tillslag på bankens huvudkontor. Uppgifterna om tillslaget kom från Dagens Industri, och bekräftades strax därefter av ekobrottsmyndigheten, EBM.

BT - 12 dec 11 kl. 12:13

Förundersökning om Swedbank-rykte

Lettisk polis har inlett en förundersökning efter helgens ryktesspridning som fick kunder att plocka ut 130 miljoner kronor ur konton i Swedbank. Enligt svenska myndigheter är ryktena falska.
Den lettiska inrikesministern Rihards Kozlovskis säger enligt lettiska medier att landets säkerhetspolis har inlett en förundersökning med anledning av ryktesspridningen kring Swedbank.

Cornucopia - 12 aug 15 kl. 20:21

Swedbank effektiv på att stoppa kontokortsbedrägerier

Under min signeringsturné i Öresundsregionen fick jag företagskortet skimmat, med 100% sannolikhet i en parkeringsautomat. Swedbank har dock mycket effektiva rutiner för att spärra kort vid försök till obehörig användning och jag led ingen skada.

Företagskortet har ingen kredit, utan är ett renodlat betalkort mot konto, och är via Swedbank Sjuhärad, som med all sannolikhet använder Swedbank för tjänsten eftersom utskickat brev kom från just Swedbank.

Dagens PS - 17 jul 19 kl. 07:44

Swedbank under press – sänker utdelningen

Styrelsen för Swedbank har beslutat sig att ändra utdelningspolicyn, vilket innebär att en mindre del av vinsten kommer att delas ut framöver. Banken har även satt upp flera andra finansiella mål. Swedbank kommer framöver att dela ut 50 procent av vinsten, ned från tidigare 75 procent.

Dagens PS - 11 sep 19 kl. 07:42

EBM: Swedbank kan ha mörkat rapporter

Ordförande Göran Persson pressas nu i den misstänkta penningtvättshärvan. ”Jag håller det för osannolikt att Swedbank har råkat glömma just den här rapporten när man har skickat förteckningen till FI”, säger åklagare Thomas Langrot till SvD, som nu avslöjar att den svenska storbankens tidigare ledning kan ha manipulerat interna dokument om penningtvätt. Tidningen hänvisar till två av varandra oberoende källor och berättar att externa advokatrapporter dessutom inte tros vara äkta, enligt Ekobrottsmyndigheten misstankar.

BT - 30 apr 14 kl. 16:10

Swedbank Sjuhärad får fint bankbetyg

Från tre stycken B med ett plustecken till ett A med minus efter. Nej, det handlar inte om skolbetyg, utan om banker – Swedbank Sjuhärad har fått ett bra kreditbetyg av ratingjätten Standard & Poor's. En god likviditet, en bra kapitaltäckning och en intjäningsförmåga som är bra eller till och med bättre än de storbankerna – det är anledning till att det stora kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's flyttar upp Swedbank Sjuhärad, som enda svenska bank, ett pinnhål upp i kreditvärderingen.

Cornucopia - 14 apr 15 kl. 20:00

Swedbank: All your högre inkomst are belongs to us!

Swedbank har släppt en boindexrapport, som visar på dyrare boende. Men man menar att stockholmarnas hela högre medelinkomster ska gå till Swedbank i form av räntor på dyrare boende. All your högre inkomst are belongs to us!

Dagens PS - 19 mar 19 kl. 08:26

På fredag presenterar Swedbank rapporten

Då offentliggör storbanken slutsatserna i den externa granskningen angående anklagelserna om penningtvätt. SVT:s Uppdrag granskning släppte bomben om att misstänkt penningtvätt förekommit i storskalig omfattning i Swedbanks baltiska verksamhet. Avslöjandet sändes i UG den 20 februari och Swedbank gav efteråt revisions- och konsultfirman EY uppdraget att gå till botten med anklagelserna.

Cornucopia - 28 mar 19 kl. 18:31

Swedbank-aktien kraschar vidare - styrelsen får höjt arvode - VD:n får 21 miljoner i fallskärm - "flytta inte era sparpengar"

Den ryska penningtvättbanken Swedbanks aktie fortsatte krascha idag när handelsstoppet hävts. Samtidigt höjde årsstämman styrelsens arvode och VD:n som sparkades idag får 21 miljoner kronor i tröst via en så kallad fallskärm. Beskedet är annars att man inte behöver flytta sina sparpengar från krisbanken, eftersom insättningsgarantin och investerarskyddet gäller som vanligt.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 4 minuter sedan

Mordmisstänkt premiärminister sjukanmäld

▸ Lesothos premiärminister Thomas Thabane, som misstänks ha varit delaktig i mordet på sin tidigare fru, har beviljats ett….

Aftonbladet - 15 minuter sedan

Skaparen till Legofiguren har dött

▸ Jens Nygaard Knudsen, dansken som skapade Legofiguren, är död. Det säger hans hustru, Marianne Nygaard Knudsen, till….

Aftonbladet - 30 minuter sedan

Stora brister i hantering av utsatta barn

▸ Det finns omfattande brister i kommuners hantering av utsatta barn, konstaterar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) i….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Person sparkad i ansiktet - man gripen

▸ En person har blivit sparkad i ansiktet på Södermalm i Stockholm. Personen ska ha befunnit sig utomhus när han….

Aftonbladet - 45 minuter sedan

Rymling från SIS-hem hittad av polis

▸ Den tonårspojke som fortfarande saknades efter att ha avvikit från SIS ungdmshem i Funbo tidigare i veckan hittades….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Oron efter utbrotten: "Så pandemier beter sig"

▸ Att coronaviruset spridit sig till Italien och Iran ser Björn Olsen, professor vid Uppsala universitet, som en stark….

Aftonbladet - 1 timme sedan

Räddningstjänsten varnar: Håll er hemma – träd faller överallt

▸ Träd dras upp med rötterna och lägger sig över vägarna. Det kraftiga blåsvädret orsakar stora problem i Gävletrakten..

Aftonbladet - 1 timme sedan

Viktig väg i Syrien nu öppen för allmänheten

▸ Vägen M5 mellan Damaskus och Aleppo i Syrien är återigen öppen för allmänheten, rapporterar Reuters..

Aftonbladet - 5 timmar sedan

Tullen bytte ut knarket – en åtalas

▸ 30-åring räknade inte med att få rent mjöl i påsen.

Aftonbladet - 1 timme sedan

Vården får nytt nödlager

▸ Regionen vill förhindra ny kris • Startar i april.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.