PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 21:30

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 07:24

Ambea sänker utdelningenAmbea redovisar ett resultat efter skatt för det fjärde kvartalet 2019 på 36 miljoner kronor (32). Nettoomsättningen steg till 2.804 miljoner kronor (1.550). Den organiska tillväxten uppgick till 1,0 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norge Ambea, Norge

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ambea, sänker, utdelningen
Affärsvärlden - 14 feb 20 kl. 07:13

Ambea sänker utdelningen

Vårdbolaget Ambea redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Vinsten ökar men bolaget drar ner utdelningen..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 13 dec 19 kl. 11:23

Hernhag: Fem bolag jag tror på inför 2020

Tom Raffles: Hej! Har du något tips på fem bolag på Mid Caplistan inför 2020?
Marcus: Hej!

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 10:26

Börsen i dag: Här är vinnarna och förlorarna

Stockholmsbörsen har öppnat nedåt på onsdagen i linje med utvecklingen i Europa. Klockan 10.18 var OMXS30-index ned 0,61 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade backat 0,54 procent.

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 11:22

Hernhag: Fem småbolag för långsiktiga

Anders: Hej Marcus, kan du nämna några bra aktier på Mid och Small Caps för att behålla minst i fem år?
Marcus: Hej! Beijer Alma när vi ser en botten i den här konjunkturavmattningen.

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 11:20

Hernhag: Börsens bästa tillväxtbolag

Anita : Hej! Jag försöker igen för fjärde gången. Vågar man köpa Evolution Gaming?

Dagens PS - 02 okt 19 kl. 08:32

Utdelningsslakt väntar svenska aktieägare

16 storbolag på Stockholmsbörsen spås kapa utdelningen nästa år, visar en Di-genomgång. Sammanställningen bygger på analytikernas prognoser och fastighetsbolaget Klövern är det bolag som proffsen räknar med slopa utdelningen helt under 2020, vilket i klartext betyder noll öre till aktieägarna. I livskasinoföretaget Evolution Gaming väntas utdelningen sänkas 67,9 procent och i vårdbolaget Attendo nästan lika mycket, 66,7 procent.

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 13:12

Intensiv rapportonsdag väntas

Rapporter onsdag 13/2: Ambea (kl 7.00)
Tele2 (kl 7.00)
Sweco (kl 7.

Dagens PS - 15 mar 18 kl. 07:11

Affärsvärlden ger köpråd för Catella och B3IT

Affärsvärlden rekommenderar köp av Catella och B3IT i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Ambea och Cloetta. En spretig struktur har hållit ned både Catellas resultat och aktiens popularitet på börsen.

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Vårdföretag i Österbotten ser fram emot vårdreform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Så påverkas privatekonomin av lägre inflation

Läs även: Danske: Högre sannolikhet för räntesänkning Tröskeln för en sänkning är hög, direktionen har bestämt sig för att inte ha minusränta mer, men risken för att Riksbanken tvingas sänka igen finns, anser Nordnets sparekonom Frida Bratt med anledning av torsdagens inflationssiffror. Ett sätt att fortsätta stimulera ekonomin vore om Riksbanken köpte ännu mer s

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

USA-diplomat: Ericsson och Nokia i nivå med Huawei

USA har sedan tidigare bannlyst Huaweis telekomutrustning och vill att landets allierade gör detsamma. Enligt Robert Strayer är det ”nödvändigt att avmystifiera” uppfattningen att Huawei skulle vara mer avancerat inom 5G. Han sade också att USA uppmuntrar europeiska länder att tänka noga på säkerheten och de ekonomiska konsekvenserna av att rusa framåt med Huaweis teknik.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Insiders fortsätter att agera efter rapporterna

Redan för en vecka sedan publicerade en rad insidertransaktioner i spåren av bolagens bokslutsrapporter. Men sedan dess har Finansinspektionens insynslista fyllts på med en mängd ytterligare transaktioner. Liselotte Højgård Hansen, fru till Invisios vd Lars Höjgård Hansen, har sålt 73 822 aktier i Invisio i tre transaktioner 14-18 februari för sammantaget cirka 10,6 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Danske: Högre sannolikhet för räntesänkning

Danske Bank räknar i sina uppdaterade inflationsprognoser med att KPIF-inflationen sjunker under 1 procent redan i april och att underliggande KPIF exklusive energi går under 1 procent efter sommaren. – Nu prisas det i marknaden in 5 punkters sänkning i år, vilket alltså är 20 procents sannolikhet för att Riksbanken tar tillbaka den senaste höjningen i december. Det borde nog vara lite mer, 5-10 punkter förefaller mer rimligt, säger han.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

260 av H&M:s butiker i Kina är stängda

”Men situationen är osäker, så vi har inte möjlighet att kommentera i detalj”, heter det vidare. Vad gäller försäljningen i Kina var för en dryg vecka sedan 334 av H&M-gruppens totalt 518 butiker i landet tillfälligt stängda. Nu är 260 stängda, enligt bolaget.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

KI: Offentliga finanser ej långsiktigt hållbara

Enligt KI:s basscenario är den offentligfinansiella utvecklingen inte hållbar. ”Utgångsläget med ett negativt primärt sparande i början av 2020-talet och den, för de offentliga finanserna, ogynnsamma demografiska utvecklingen, innebär att det offentliga sparandet förblir negativt fram till 2050”, skriver KI, vars slutsats grundar sig på bibehållet välfärdsåtagande och konstanta skatteregler. Enligt KI skulle en hållbar utveckling exempelvis kunna uppnås om nuvarande överskottsmål uppfylls från 2021 och därefter ersätts med ett balansmål vid nästa översyn 2027.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Konsumentverket: Svårt att jämföra barnförsäkringar

Försäkringarnas innehåll beskrevs på olika sätt, och dessutom var informationen om försäkringarnas begränsningar så luddiga att det blev svårt för föräldrar att jämföra försäkringarna. Just att det har visat sig att det finns en skillnad mellan vad föräldrar tror att barnförsäkringar omfattar och vad som verkligen gäller, är skälet till att Konsumentverket genomförde granskningen. Viktigt med tydlighet I granskningen ingick förköpsinformation, produktfaktablad, avtalsvillkor och marknadsföring.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Inflationen minskade i januari

Väntat enligt Infront Datas prognosenkät var -1,1 respektive 1,6 procent. Riksbankens prognosbana pekade mot en KPIF-inflation på 1,5 procent i januari. I december var KPIF-inflationen 1,7 procent.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Extra kurstillfällen i populära PA-skolan

Samtliga kurser är heldagskurser på lördagar eller söndagar 9-16. Kurserna under vårterminen 2020 hålls på Rålambsvägen 17, DN-skrapan (Marieberg) 112 59 Stockholm. Kurser: Så skapar du en vinnande aktieportfölj (fortsättningskurs aktiekunskap) (14/3 2020) Bli en börsvinnare på att läsa årsredovisningar (15/3 2020) Bli rik på fonder (21/3 2020) Aktier för nybörjare (extrainsatt grundkurs i aktiekunskap) (22/3) Bli ett aktieproffs (fördjupningskurs aktiekunskap) (28/3 2020) Bästa aktiestrategin för dig (5/4 2020) Priset per kurs är 1 195 kr inklusive moms för dig som prenumererar på Privata Affärer eller Placeringsguiden.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Här är onsdagens köprekar och analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.