PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 28 February, 15:22

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 07:28

5 procents rabatt i Teslas emissionOm uppgifterna stämmer kommer kursen i emissionen vara omkring 5 procent lägre än den senast betalade kursen på torsdagen, då aktien stängde på 804 dollar, efter att ha stigit just 5 procent efter att initialt ha handlats ned i den tidiga handeln. Tesla lät meddela emission av aktier till ett värde av omkring 3 miljarder dollar, något som enligt flera bedömare är ett sätt att utnyttja den mastiga kursrusning aktien företagit sig de senaste månaderna. Sedan årsskiftet är aktien upp 75 procent. Så sent som för runt två veckor sedan var vd Elon Musk, som kommer teckna aktier till ett värde av 10 miljoner dollar, ute och hävdade att det var orimligt att Tesla skulle ta in mer pengar givet det positiva kassaflöde som bolaget uppnått. Nettolikviden från emissionen, upp t
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Teslas, Elon Musk, Tesla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 5 procents, rabatti , Teslas, emission
DI - 13 dec 18 kl. 08:16

Superentreprenören laddar om igen: Fram tar in 40 Mkr till 25 procents rabatt

Vietnambaserade Fram, med Christopher Brinkeborn Beselin som huvudägare och ordförande, emitterar nya aktier för 40 miljoner kronor till 25 procents rabatt, varav 15 miljoner från Lennart Skoglund..

DI - 24 maj 19 kl. 08:13

Storägarnas aktier i börsraketen såldes med 10 procents rabatt

Carnegie och Pareto har nu genofört försäljningen av flera storägares aktier i börsraketen Powercell. Försäljningen genomfördes med 10 procents rabatt mot gårdagens stängningskurs..

DI - 04 jun 19 kl. 14:07

Förvaltaren: Fyra aktier du ska äga i sommar – ”ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt”

Sparare bör vara mer försiktiga på börsen inför hösten, men det finns flera lockande sommaraktier att köpa, enligt Jonas Olavi, nordisk allokeringsansvarig på Alfred Berg. ”Ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt. Den är billig på alla multiplar”, säger han om en av sina rekommendationer..

DI - 25 jan 19 kl. 07:03

46 procents rabatt i Next Biometrics riktade emission

Kursen i den riktade emission om totalt 160 miljoner norska kronor som det norska biometribolaget Next aviserade på torsdagseftermiddagen landade på 8 kronor. .

DI - 30 jan 20 kl. 07:00

10 procents rabatt i Cellinks emission – tillförs 377 miljoner

Den emission som bioteknikbolaget Cellink aviserade efter börsstängning på onsdagen gjordes till kurs 97 kronor per….

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 08:52

Nordic Capital sålde storpost i Munters med 10 procents rabatt

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen. Det innebär en rabatt på 10 procent jämfört med onsdagens stängningskurs vid 48:98 kronor. Efter försäljningen av aktierna, som utgjorde 13,6 procent av Munters totala antal aktier, äger Nordic Capital-bolaget Cidron 36,5 procent av Munters aktiekapital.

Affärsvärlden - 29 jun 18 kl. 08:24

Camurus gör riktad emission

Camurus gör en riktad emission för kursen 93 kronor. Det motsvarar 9 procents rabatt..

DI - 15 maj 19 kl. 17:12

Prebona genomför en riktad emission om en miljon

Nanoteknikbolaget Prebona, vars aktie handlas på Spotlight, har beslutat om en riktad emission på 1 miljon kronor som tecknades av Capmate. Teckningskursen i emissionen var 2:95 kronor per aktie, motsvarande 12 procents rabatt jämfört med den genomsnittliga kursen för aktien under den period på tio handelsdagar som slutade den 13 maj 2019..

DI - 06 feb 15 kl. 09:07

46 procents rabatt i Eniros emission

I Eniros föreslagna nyemission av stamaktier på cirka 458 miljoner kronor berättigar varje stamaktie till tre teckningsrätter. En teckningsrätt berättigar till teckning av en ny stamaktie..

DI - 12 jul 19 kl. 11:53

Brighter genomför riktad emission på 5 miljoner kronor

Vårdutvecklaren Brighter, vars aktie handlas på First North, har beslutat om att genomföra ytterligare en riktad nyemission. Den här gången är beloppet 5 miljoner kronor. Teckningskursen är 9:63 kronor, vilket innebär 10 procents rabatt gentemot stängningskursen den 10 juli, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nordea: Viruset borde slå mot kronan

”Vi är kronnegativa. Det här är en miljö som är bra för säkra hamnar, inte för kronan. Som en liten valuta i en högbetaekonomi borde kronan försvagas”, säger han.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Trading Direkt: Teknisk analys på febriga flygbolag

  Teknisk analys i dagens avsnitt: SAS, Finnair, Air France-KLM, IAG, Wizz Air, Easyjet, Ryanair, Norwegian, Sweco, Lundin Gold, Scandion Oncology, Immunicum, NCAB, Nvidia, Eniro, Nobina.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Hernhag: Tre bra bolag med chans till uppstuds när det vänder

Anna: Vilka aktier skulle du köpa i dag om du hade 200 000 kr? Eller skulle du avvakta?
Marcus: En idé är att köpa Investor som bottenplatta och sen Bure som topplock.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Chefsekonomen: Bind inte boräntan

KPIF-inflationen kom in på 1,2 procent i januari, långt under Riksbankens mål. I första hand är det varmt väder och låga energipriser som drar ned inflationen och Annika Winsth tycker att Riksbanken egentligen borde kunna bortse från energipriserna. Men så lätt är det inte.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

LKAB dubblar innehavet i SSAB

Enligt ägardatatjänsten Holdings uppgick LKAB:s innehav till 5,1 procent per den sista januari i år. LKAB uppger också självt att innehavet i SSAB ökar med 5,4 procentenheter. LKAB och SSAB har sedan tidigare en omfattande affärsrelation och gemensamma samarbetsprojekt, där Hybrit är ett exempel, uppger LKAB.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

EU-beslut sänker Assa Abloys intäktsestimat

EU-kommissionen godkände på torsdagskvällen Assa Abloys köp av schweiziska Agta Record. Godkännandet är dock villkorat att Assa Abloy säljer delar av Agta som motsvarar cirka 20 procent av den förvärvade omsättningen. Bland annat på stora marknader som Frankrike och Storbritannien.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Februari: Privatspararna köper defensiva aktier

”Sitt still i båten” var inte ett ledord för varken Nordnets eller Avanzas kunder under februari månad. I stället präglades handeln av mycket stor aktivitet hos båda nätmäklarna, dels under rapportperioden, dels i samband med att coronafrossan skakade börsen från och med den 24 februari. – Spararna prioriterade att köpa in sig i defensiva aktier under månaden.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Swedbank: Räkna med negativ corona-chock för industrin

I dagsläget bedömer banken att det mest troliga scenariot är en större och okontrollerad spridning av coronaviruset även i andra regioner utanför Östra Asien. Detta skulle i så fall innebära en ökad osäkerhet åtminstone fram tills sommaren, med större exportförluster och global osäkerhet än i ett mildare scenario där effekterna begränsas till Kina. ”I detta scenario skulle Sveriges industri se en mer långvarig nedgång, som till viss mån även skulle spridas till andra sektorer än industrin, genom industrirelaterade tjänster och effekter på arbetsmarknaden”, skriver Swedbank.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Coronaepidemin får Finnair att vinstvarna

Det framgår av ett pressmeddelande. ”På grund av lägre efterfrågan på flygresor orsakat av coronavirussituationen förväntas Finnairs jämförbara operativa resultat under första kvartalet 2020 bli lägre än under första kvartalet 2019”, skriver bolaget. Även intäkterna för det andra kvartalet 2020 väntas påverkas negativt av virussituationen.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Swedbank: Fortsatt bra köpkraft på bomarknaden

Boindex för riket som helhet låg kvar på 117 under det fjärde kvartalet. Hushållen lägger i genomsnitt fortsatt 26 procent av sin disponibla inkomst på boendet. Det råder dock en stor variation i köpkraft mellan olika grupper i samhället och på olika orter runt om i landet, påpekar Swedbank.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.