Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 27 February, 08:25

Affärsvärlden - 14 feb 20 kl. 07:32

Maximalt perspektivVad avslöjar affärslitteraturen om vår tid? Lyssna på nya Bokpodden, ett samarbete mellan Affärsvärlden och Lendify..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Bokpodden, Affärsvärlden, Lendify

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Maximalt, perspektiv
Skånskan - 09 feb 19 kl. 15:00

Klimatet beskrivs ur best case-perspektiv

Det är tveksamt om vi får en rättvisande bild av klimatkrisen. Tråkigt nog är det i nuläget inte mycket som tyder på att vi klarar målet om en temperaturhöjning på maximalt 1.5 grader.

Cornucopia - 13 jul 17 kl. 10:35

Läsare om ensam vårdnad: Fördröjde dagis maximalt

En läsare skriver till bloggen att metoden med ensam vårdnad för att runda de sk pappamånadernas socialistiska tvång fungerar utmärkt. Genom att använda ensam vårdnad kunde introduktionen till uppfostringsanstalten dagis fördröjas maximalt.

Läsaren skriver bland annat följande om metoden att sätta ensam vårdnad för att runda pappamånadernas socialistiska tvång:"Fungerar utmärkt!

Sydsvenskan - 27 feb 15 kl. 14:25

Per Grankvist: "Dumt av stora svenska bolag att inte spegla de perspektiv som deras kunder har även i styrelserummet."

Att SVT förtjänade kritik efter att deras granskning av mångfalden i toppbolagens styrelser i huvudsak byggde på att se till hudfärgen är tydligt. Mångfald låter sig inte reduceras till variationen av pigment eller efternamn hos individerna i en grupp. Som indikationer på misstänkt enfald fungerar de däremot utmärkt.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 15 kl. 14:25

Per Grankvist: "Dumt av stora svenska bolag att inte spegla de perspektiv som deras kunder har även i styrelserummet."

Att SVT förtjänade kritik efter att deras granskning av mångfalden i toppbolagens styrelser i huvudsak byggde på att se till hudfärgen är tydligt. Mångfald låter sig inte reduceras till variationen av pigment eller efternamn hos individerna i en grupp. Som indikationer på misstänkt enfald fungerar de däremot utmärkt.

Sydsvenskan - 23 feb 15 kl. 17:44

”Svenska kyrkan kan ta del av palestinskt-kristna perspektiv utan att förlora andra perspektiv.”

Det skriver kyrkoherden och kontraktsprosten Anders Ekhem som ett svar på Anna Ekströms inlägg under Med andra ord den 20 februari.Redan i söndagsskolan fick jag lära mig att Jesus var jude boende i det område som kallades Palestina och som vid den tiden var ockuperat av Rom. För mig är det självklart att den hebreiska Bibeln är det judiska folkets historia, på samma sätt som Nya testamentet berättar om formandet av den kristna kyrkan.

Sydsvenskan - 04 mar 12 kl. 10:51

Hon vil göra allt maximalt

Foto: Lars Brundin
Josephine Traberg stortrivs i det hon själv kallar en fantasivärld.
? Jag är här för min familjs pengar, men vi ser det som en investering till att nå college, säger den 18-åriga skandinaviska basketspelaren.

Expressen - 09 feb 13 kl. 07:20

Zlatan: "Jag vill göra maximalt antal mål"

Zlatan Ibrahimovic gjorde i går sitt 17:e raka straffmål. Han gick in från bänken och fick ett trögstartat PSG att vakna till liv. - Jag vill göra maximalt antal mål, säger Zlatan efter 3-1-segern mot Bastia..

HBL - 26 mar 13 kl. 14:43

Hangöskola vill utnyttja tomter maximalt

Evangeliska folkhögskolan har få studerande och slitna byggnader. Nu vill skolan ha så stor byggrätt som möjligt på sitt område vid Esplanaden för att ha råd med en eventuell renovering.Enligt rektor Kristian Sjöbacka är till exempel det gamla bönehuset i stort behov av renovering.

BT - 05 aug 14 kl. 20:23

Räddningschef i Borås: "Måste utnyttja resurserna maximalt"

Sven-Åke Josefsson är räddningschef i Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund (Särf). Hur jobbar ni om det skulle brinna som i Sala? – Det är samverkan som gäller för att klara den här typen av exceptionella händelser.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Tog ut sig maximalt – blev sexa i disco-EM

Åmålsdansarna Clara Lindblom och Elin Elgh slutade på en fin sjätte plats i pardans vid disco-EM i Örebro. Tjejerna tog ut sig maximalt och passerade nålsöga efter nålsöga på fredagen..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Zalando över förväntan

Den Kinnevikdelägda nätmodehandlaren Zalando omsatte 1.986 miljoner euro under årets fjärde kvartal, motsvarande en försäljningstillväxt på 19,5 procent..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Balder ökar förvaltningsresultatet

Fastighetsbolaget Balder ökade substansvärdet, hyresintäkterna och förvaltningsresultatet i det fjärde kvartalet..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Stigande omsättning och förlust för Bioinvent

Läkemedelsbolaget Bioinvent redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar en ökad förlust..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Skanska tar sjukhuskontrakt för 2 miljarder

Skanska ska bygga en ny sjukhusbyggnad i Uleåborg, Finland och bolagets andel av kontraktet är värd cirka 2,0 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det första kvartalet 2020..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Breda nedgångar på Asienbörserna

De asiatiska börserna backade överlag på torsdagen, med de fastlandskinesiska börserna som undantag..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Powercell ökar förlusten

Powercell minskade omsättningen och ökade förlusten i det fjärde kvartalet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Uppgifter: Nokia överväger försäljningar och fusioner

Nokia utvärderar flera "strategiska alternativ" för att kunna hantera den hårda konkurrens som råder. Det rapporterar Bloomberg News, med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Efter börsfallet - Fear & Greed-index indikerar extrem rädsla i marknaden

Efter de senaste dagarnas börsnedgång har humöret bland investerarna blivit rejält negativt. Fear & Greed Index har nu tappat till 22, efter att ha varit uppe i nästan 100 i början av året, och indikerar nu extrem rädsla i marknaden..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Osannolik vändning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen bjöd på en närmast osannolik vändning på onsdagseftermiddagen när index vände från årslägsta och en nedgång på som mest 3,4 procent till en uppgång med en rad tunga verkstadsjättar i förarsätet..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Bäst betalda får mest

De bäst betalda är årets privatekonomiska vinnare. Studenter och arbetslösa går däremot i många fall minus jämfört med fjolåret, visar nya beräkningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.