Skånskan > Nyheter

Friday, 21 February, 21:41

Skånskan - 14 feb 20 kl. 07:00

Existentiell och hjärteknipande film



Recension FILM
La belle epoque
Regi: Nicolas Bedos
Medverkande: Daniel Auteuil, Fanny Ardent, Guillaume Canet med fleraOm vi liknar vandringen mellan vaggan och graven med ett stormigt hav och dess glädjeämnen med små öar här och var som ger andhämtningspauser av skratt och harmoni får vi en pusselbit til franska regissören Nicolas Bedos nya film La belle epoque.
En annan är botaniseringen bland våra val och var vi lägger ribban vid egen och andras förändringar när tidens tand börjar nagga oss. Victor (Daniel Auteuil) har vid 70 års ålder framtiden bakom sig när det gäller att hänga med i vår tids tekniska förändringar. En gång var han en framgångsrik tecknare och illustratör, på den tiden människor läste böcker och tidningar och nätet
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
FILM La, Regi, Bedos Medverkande, Auteuil, Ardent, Canet, Nicolas Bedos, La, Victor, Cannes, Europa, Film La

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Existentielloch , hjärteknipande, film
Kristianstadsbladet - 07 aug 12 kl. 10:13

Inte att missa på Lilla Film-festivalen

I Kristianstad år 1909 föddes den svenska filmen då AB Svenska Biografteatern, som tidigare visat och distribuerat film, började spela in egna filmer. Inte så långt efter att filmkonsten hade uppfunnits 1895 av bröderna Lumiére i Paris och bröderna Skladanovsky i Berlin.
Anna Hofman-Uddgren blev Sveriges första kvinnliga filmregissör, som bland annat gjorde film av August Strindbergs dramer, ?

Dagen - 22 apr 15 kl. 03:05

Människovärdet i fokus på Existentiell filmfestival

Behöver vi lyckliga slut i filmer? Kan filmer göra oss mer empatiska och goda? På Existentiell filmfestival i Falun ställdes de utmanande frågorna om film och liv..

Dalarnas tidningar - 13 apr 16 kl. 12:28

Existentiell Filmfestival uppmuntrar samtalet

Existentiell Filmfestival Dalarna har arrangerats sedan 2003 och i år är det som vanligt på Högskolan Dalarnas Mediehus vid gamla Regementet i Falun man håller till. Festivalens tema är "Jag, vi, de och världen" och det är bland annat filmaren Erik Gandini, journalisterna Johanna Koljonen och Björn af Kleen samt svenska PEN:s ordförande Ola Larsmo som ska delta i diskussionerna och samtal kring film..

DalaDemokraten - 13 apr 16 kl. 12:28

Existentiell Filmfestival uppmuntrar samtalet

Existentiell Filmfestival Dalarna har arrangerats sedan 2003 och i år är det som vanligt på Högskolan Dalarnas Mediehus vid gamla Regementet i Falun man håller till. Festivalens tema är "Jag, vi, de och världen" och det är bland annat filmaren Erik Gandini, journalisterna Johanna Koljonen och Björn af Kleen samt svenska PEN:s ordförande Ola Larsmo som ska delta i diskussionerna och samtal kring film..

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 04:00

Tecknad film flyger högt

Den här veckan är det 20 år sedan Pixars "Toy Story" hade premiär och orsakade en revolution. Nästan över en natt ställde animationsindustrin om från handritat till datorer. Problemet var bara att Pixar också etablerade en stil som få har vågat avvika från.

Sydsvenskan - 23 okt 14 kl. 15:24

Existentiell resa ini Polens sextiotal

Det är ett höstgrått, disigt Polen, filmat i svartvitt med endast autentiskt ljus. Liksom i Roy Anderssons verk förblir kameran stilla, låst i positioner, med undantag för ett par enstaka scener då den följer en av huvudpersonernas rörelser, de yttre såväl som de inre.En stor, sliten, byggnad dominerar den klassiskt skurna bildrutan i öppningsfasen och säger egentligen ingenting om vilket årtionde vi befinner oss i.

Dalarnas tidningar - 13 apr 11 kl. 19:12

De tar film på allvar

[Falun] Existentiell filmfestival är liten, men har lyckats etablera sig och lockar välkända namn. Nu är det dags för den nionde upplagan..

Dalarnas tidningar - 11 apr 14 kl. 16:40

"En bra film skriver oss inte på näsan"

Tidigare ärkebiskopen KG Hammar och filmkritikern Kerstin Gezelius knöt ihop säcken på Existentiell filmfestival och konstaterade att det lyckliga slutet i högsta grad är en tolkningsfråga..

Dagen - 29 mar 11 kl. 03:00

"Djävulen sover aldrig"

Håkan Nesser slog igenom innan deckarvågen blev en tsunami. "Det grovmaskiga nätet" fick Svenska deckarakademins debutantpris 1993. Men Nesser var då ingen fjunig debutant, utan en fyrtiotreårig högstadielärare i Uppsala.

Skånskan - 18 maj 16 kl. 11:47

Intressant Almodóvar på Cannesfestivalen

Film Ingela Brovik rapporterar från filmfestivalen i Cannes som pågår 11 – 22 maj 2016.Julieta (Emma Suarez) bor med sin dotter Antia i Madrid, båda är djupt drabbade av att Julietas make Xoan, far till Antia, omkom i en olycka när flickan var i tioårsåldern. När Anieta fyller 18 år lämnar hon sin mamma och vill inte ha någon som helst kontakt längre.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Schlagerhörnan: Hon borde gå till final

Skånskans schlagerbloggare säger sitt om deltävling 4 i Malmö..

Skånskan - 2 timmar sedan

Körde i fel riktning på E6 – ”Jag höll igen lite”

Malmö I hög fart körde den äldre mannen i fel riktning på E6 mellan Öresundsbron och avfarten mot Klågerup och satte skräck i sina medtrafikanter.
Nu åtalas han för grov vårdslöshet i trafiken.Vid tolvtiden på dagen, förra torsdagen, körde en kvinna på E6 i riktning mot Köpenhamn med sin son i bilen.

Skånskan - 2 timmar sedan

Villatomt i Hurva till ny försäljning

ESLÖV/HURVA Den som står i kommunens tomtkö och är sugen på att bygga en villa i Hurva får en lite oväntad öppning.
Kommunen köpte förra året tillbaka en Hurvatomt som nu går ut till försäljning på nytt.Den aktuella tomten har adress Kärleksbacken 3 i Hurva.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sponsor räddar Ung talang i år

skurup Publikdragaren Ung talang riskerade att ställas in i år.
Men tack vare nya sponsorer arrangeras talangtävlingen som planerat.Ung talang har arrangerats i 16 år.

Skånskan - 2 timmar sedan

Sålde olagliga cigaretter – åtalas

eslöv En butiksinnehavare i Eslöv åtalas för att ha sålt olagliga cigaretter.Det rör sig om 320 cigaretter som han förvarade i sin butik och hade till försäljning, enligt åtalet.
Cigarettpaketen saknade svenska varningstexter och enligt åtalet har de inte genomgått punktskattekontroll.

Skånskan - 3 timmar sedan

Fantasidjuren spred glädje och kramades

MALMÖ Många ville ha kramar men inte alla. Publiken uppmanades att stryka alla medhårs och inte dra någon i svansen.
Annorlunda scener utspelade sig vid Malmö live när minst 500 personer som klätt ut sig till både rävar, björnar, kaniner, och andra djurkaraktärer möttes på en mässa för fantasidjur.

Skånskan - 3 timmar sedan

40-åring ny ägare till radhus i Höör

Höör Lisa Hetherington, 40 år, tidigare boende på Björkgatan i Höör har köpt radhuset på Valhallagatan 26 i Höör av säljaren Sofie och Henric Ferrari. Köpesumman blev 1 995 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i januari 2020. Huset är byggt 1965 och har en boyta på 107 kvadratmeter.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ansluters till Boplats Syd

Svedala Svedalahem har bestämt sig för att ansluta sig till bostadsförmedlingen Boplats Syd.
Anslutningen kommer medföra kostnader för bostadssökande.Från och med den första juni kommer alla befintliga bostadssökande på Svedalahem börja söka lägenheter via Boplats Syds hemsida.

Skånskan - 4 timmar sedan

Ägarbyte för fastigheten på Gissleberga 1020 i Teckomatorp

Teckomatorp Fastigheten på adressen Gissleberga 1020 i Teckomatorp har fått en ny ägare. Mathias Persson, 31 år, har fått fastigheten som gåva av Mats Håkan Pedersen. Överföringen blev klar i december 2019.

Skånskan - 5 timmar sedan

Hus på 92 kvadratmeter från 1964 sålt i Billeberga

Billeberga Annika Inga Desirée och Tomas Jönsson, båda 50 år, har köpt huset på adressen Vattenverksvägen 1 i Billeberga av säljaren Roger och Susanne Andersson. Köpesumman blev 1 920 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i februari 2020. Byggår för huset är 1964 och boarean är 92 kvadratmeter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.