PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 February, 00:13

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 07:14

Så mycket ökade Clas Ohlsons försäljningFörsäljningen i jämförbara enheter i lokal valuta steg med 1 procent under perioden. Clas Ohlsons onlineförsäljning ökade med 30 procent under månaden. Antalet butiker uppgick per den sista januari till 230 stycken, motsvarande en minskning med netto åtta butiker från motsvarande period året innan. I Sverige steg försäljningen med 4 procent. I lokal valuta steg försäljningen i Norge med 2 procent, i Finland var den oförändrad.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Clas Ohlsons, Ohlsons, Sverige, Norge, Finland, Ohlsson, Tyskland, Storbritannien, Norden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , ökade, Clas, Ohlsons, försäljning
PrivataAffärer - 15 jan 19 kl. 07:19

Så mycket ökade Clas Ohlsons försäljning

”Årets julhandel präglades av att den starka starten under ”Black Week” i november följdes av en svagare mellanperiod än förra året men med en starkare slutspurt. De betydande marknadsinvesteringar som Clas Ohlson gör för att stärka kundbasen och därigenom driva försäljning har gett resultat”, heter det i ett pressmeddelande. Försäljningen i jämförbara enheter i lokal valuta var oförändrad.

Affärsvärlden - 15 jan 14 kl. 08:19

Så mycket ökade Clas Ohlsons försäljning

Clas Ohlsons försäljning ökade i december och tio butiker tillkom under månaden..

PrivataAffärer - 05 sep 18 kl. 07:16

Engångsposter tynger Clas Ohlsons resultat

Clas Ohlsons rörelseresultat under det första kvartalet (maj-juli) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 uppgick till 32 miljoner kronor. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 100 miljoner kronor. Rörelseresultatet har påverkats av kostnader om totalt 30 miljoner kronor – kostnader av engångskaraktär, kostnader kopplade till handlingsprogrammet CO100+ samt implementering av affärssystemet Score.

PrivataAffärer - 15 okt 18 kl. 07:20

Clas Ohlsons onlineförsäljning ökar rejält

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 6 procent under september och uppgick till 677 miljoner kr. Den organiska försäljningen ökade 2 procent. Försäljningen i jämförbara enheter i lokal valuta sjönk 2 procent under perioden.

Affärsvärlden - 15 okt 13 kl. 08:06

Clas Ohlsons försäljning under förväntan

Clas Ohlsons totala försäljning ökade med 1 procent under september. I lokala valutor ökade försäljningen med 3 procent..

SvD - 15 maj 14 kl. 08:21

Clas Ohlsons försäljning ökade i april

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 8 procent under april. I lokala valutor ökade försäljningen med 8 procent..

DI - 13 apr 18 kl. 07:03

Clas Ohlsons försäljning ökade med 9 procent

Prylkedjan Clas Ohlsons försäljning ökade med 9 procent jämfört med mars 2017. I lokal valuta låg försäljningsökningen på 7 procent. Enligt SME Direkt hade analytikerna i snitt väntat sig en försäljningsökning på 2,4 procent i kronor och 1,1 procent i lokal valuta.

DI - 15 aug 18 kl. 07:09

Clas Ohlsons totala försäljning ökade 7 procent i juli

Clas Ohlsons totala försäljning steg med 7 procent under juli. I lokala valutor ökade försäljningen med 3 procent..

DI - 15 okt 19 kl. 07:03

Clas Ohlsons försäljning ökade – kraftigt lyft online

Prylkedjan Clas Ohlsons försäljning ökade 1 procent under september jämfört med samma månad året före..

Dagens PS - 15 okt 19 kl. 07:53

Clas Ohlsons uppvisar urstark onlineförsäljning

Hemfixarkedjan Clas Ohlson ökade försäljningen i september med 1 procent till 681 miljoner kronor (677) jämfört med samma månad föregående år. Det motsvarar en organisk försäljningsökning om 1 procent. Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta var 2 procent högre.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Nordea: Överdriven kursnedgång för Catena Media

Det skriver Nordea, med en köprekommendation på aktien sedan tidigare, i en kommentar till affiliatebolagets kursras efter tisdagens vinstvarning. ”Samtidigt som den sekventiella tillväxten inte var så hög som vi hade väntat oss för fjärde kvartalet, så lyckades bolaget att växa i förhållande till det tredje kvartalet”, skriver Nordea. Den justerade ebida-resultatet, exklusive nedskrivningarna som föranledde vinstvarningen, på 11,8 miljoner euro är förvisso under Nordeas estimat om 12,7 miljoner euro, men resultatet var samtidigt, precis som tillväxten, en förbättring jämfört med det tredje kvartalet, konstaterar banken.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Ecomb handelsstoppad

Vid tidpunkten för handelsstoppet hade aktien stigit med över 95 procent för dagen. Det framgår av Infront. Bolaget är verksamt inom effektivisering av förbränningsprocesser inom industrisektorn  .

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Kepler/Swedbank: Styrkebesked från fastighetsbolagen

Det är fastighetsanalytikern Albin Sandberg på Kepler Cheuvreux som gjort analyserna. Han ser att det fanns en oro på marknaden inför rapporterna, eftersom en del fastighetsbolag redovisade fallande nettouthyrning under tredje kvartalet. – Kommer det fler rapportsäsonger som den här blir inte värderingar ett tillräckligt argument för att man ska sälja sektorn, säger han.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Trading Direkt – om börsens bästa teleoperatör

Teknisk analys i tisdagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, KOPPAR, GULD, OLJA, Telia, Tele2, Elisa, Telenor, SSAB, EG7 (fd. Toadman), Azelio, Trelleborg, Tesla, TerraNet, Ferroamp, Astrazeneca, Millicom, Oncopeptides.  .

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Commerzbank: Kinas BNP minskar 2-3 procent varje vecka

Det skriver Commerzbank-ekonomerna Bernd Weidensteiner och Hao Zhou i ett kundbrev. ”Även om detta är möjligt kan ett mindre gynnsamt scenario inte uteslutas”, enligt ekonomerna. De konstaterar att den ekonomiska aktiviteten inte på långa vägar har återvänt till det normala i Kina och att viktiga städer fortfarande är i karantän (vilket direkt påverkar omkring 60 miljoner människor, och 4,5 procent av Kinas BNP).

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Välj svensk mat för en hållbar framtid

Svensk mjölkproduktion är hälften så klimatbelastande som världsgenomsnittet – med andra ord är vi dubbelt så bra! I den här filmen träffar vi Årets Mjölkbonde 2019 som delar med sig av hur de jobbar med hållbarhet på gården och hur de arbetar för att bli ändå bättre. Läs mer om hållbarhetsarbetet inom Växa Sverige här.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Virusvarningar sänker Apple-leverantörer och Samsung

Primärt fanns två faktorer bakom att Apple missade prognosen: Först och främst kommer Iphonetillgången att begränsas tillfälligt av virusutbrottet i Kina. Trots att Apples kinesiska leverantörer inte är belägna i epicentret av utbrottet i Hubeiprovinsen så har återstarten av verksamheten tagit tid och ännu är inte verksamheterna tillbaka i full sving. Den andra faktorn är att Apples butiker hållit eller fortsatt håller stängt, vilket drar ned efterfrågan.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Danske: Coronaviruset ett temporärt hack i konjunkturkurvan

Danske konstaterar förvisso att coronaviruset otvivelaktigt kommer att ha en negativ effekt på tillväxten i världen. ”Särskilt hårt drabbat är givetvis Kina, vars ekonomi utgör en femtedel av global BNP. Än så länge har vi bara sett början på hur storstäder i karantän, nedstängda fabriker och butiker i Kina kommer att påverka globala produktionskedjor och kinesiska konsumenter”, skriver Danske.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Familjen Persson fortsätter att köpa H&M-aktier

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister där affären är registrerad på H&M:s avgående styrelseordförande Stefan Persson. Efter affären äger Stefan Persson med familj 194,4 miljoner A-aktier och drygt 606 miljoner B-aktier, motsvarande 48,4 procent av kapitalet och nästan 75 procent av rösterna. Familjen Persson köpte även aktier mellan den 10 och den 12 februari, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Bahnhof höjer utdelningen

Nettoomsättningen uppgick till 345 miljoner kr (296) och rörelseresultatet blev 39,3 miljoner kr (37,3). Styrelsen föreslår en utdelning om 0,60 kr per aktier (0,55). Bahnhof spår att omsättningen 2020 blir 1,5 miljarder kr och att rörelseresultatet (ebit) landar på 180 miljoner kr.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.