Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 21 February, 20:18

Dagens Medicin - 14 feb 20 kl. 07:00

”Rasera inte kvaliteten i specialistutbildningarna”Att vården har en kvalitet i världsklass är inte en tillfällighet, välutbildade sjuksköterskor är en del av den framgångssagan, skriver flera debattörer..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Raserainte , kvaliteteni , specialistutbildningarna
Dagens Medicin - 23 maj 17 kl. 07:30

Utbildningarnas grundare oroade över kvaliteten

De sjuksköterskor som skapat specialistutbildningarna i ambulans- och akutsjukvård vid Sophiahemmet Högskola har nu lämnat lärosätet. Med oro i bröstet..

GöteborgsPosten - 30 aug 17 kl. 15:31

Rasera inte vår unika neuropsykiatri för barn

Jämlik vård borde innebära att man strävar efter att höja kvaliteten där den är låg, inte att bestraffa uppstickare som går före. Men precis så gör nu politikerna i Västra hälso- och sjukvårdsnämnden med barnmottagningarna i Härryda, Mölndal och Partille, skriver barnläkare Mats Reimer..

DI - 10 feb 11 kl. 16:02

Apollos vd: "Att besöka diktaturer bidrar till att rasera dem"

Att turister besöker diktaturer bidrar till att rasera dem, skriver resebyrån Apollos vd i en debattartikel. Det är ingen slump att det sker uppror i just Tunisien och Egypten som är stora resmål, anser han. .

YLE - 05 apr 15 kl. 11:00

Unga vill rasera språkmur i Raseborg

Ungdomsfullmäktige skrev ett politiskt program för bättre kommunikation mellan svenska och finska ungdomar i staden. Skolorna har en viktig funktion och bör satsa på gemensamma aktiviteter som skapar kontakt. Gemensamma evenemang i skolorna och på fritiden kan rasera språkmuren mellan svenska och finska ungdomar i Raseborg.

Nya Wermlands Tidningen - 21 mar 17 kl. 06:00

Unghögern vill rasera välfärden

I unghögerns värld är humanismen villkorad. Försämrade villkor hjälper varken den på flykt eller den som nyss kommit hit. Men det är ett effektivt sätt att rasera den svenska välfärden och lägga grund för ett vi-och-dom-samhälle, skriver Alexander Paulsson..

YA - 16 apr 19 kl. 01:01

Insändare: Bra skolverksamhet går snabbt att rasera

Det tar lång tid att bygga upp en bra skolverksamhet, men det går snabbt att rasera den. Våra politiker måste därför handskas varsamt med skolan. Skolan är ingen kortsiktig kostnad - det är en långsiktig investering..

Länstidningen i Jämtland - 17 okt 19 kl. 07:00

Felix Finnveden: SD vill rasera arbetsmiljöarbetet

Sverigedemokraterna, SD, vill rasera arbetstagarnas makt över arbetsmiljön. I sin skuggbudget....

BT - 01 dec 11 kl. 11:20

Säkra kvaliteten på äldreboenden

Rapporterna som framkommit den senaste tiden om missförhållanden inom äldrevården har skakat och berört oss alla djupt. Rätten till en värdig och trygg ålderdom är en självklarhet. Den som är äldre ska känna sig nöjd med den omsorg som ges och anhöriga ska kunna lita på att deras älskade mamma, pappa eller närstående är väl omhändertagen.

Nyheter 24 - 17 jan 12 kl. 07:32

Björklund sätter ner foten - "Kvaliteten på högskolan är för låg"


Nu ska kvaliteten säkras och "dåliga utbildningar" plockas bort med hjälp av en helt ny myndighet. SVERIGE. Regeringen är med utbildningsminister Jan Björklund (FP) i spetsen ute efter att rensa bland undermåliga utbildningar på högskolor och universitet.?

SmålandsPosten - 04 mar 14 kl. 07:39

Kvaliteten i välfärden avgörande

Kommentar till Sossarna hycklar om vinster av Katarina Brännström den 25 februari. Jag har svårt att förstå Katarina Brännströms upprördhet över att vi social­demokrater vill ha regler för hur våra skatte­medel används av privata­ vårdföretag.
Har inte Brännström läst reportage om hur privat verksamhet satt vinstintressen före omvårdnadsbehoven?

Helsingborgs Dagblad - 06 feb 15 kl. 10:09

"Fokus måste flyttas från offentligt eller privat till kvaliteten."

Precis som påpekas i huvudledaren 18/1 är det viktigt att debatten inte stannar vid om verksamheter utförs offentligt eller privat. Fokus måste flyttas till att handla om kvaliteten på verksamheten. Att inte kvaliteten diskuteras är ett svek mot medborgarna.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Verksamhetschef tveksam till privat förlossning i Karlskoga

Region Örebro län vill rädda förlossningen vid Karlskoga lasarett genom att lägga ut verksamheten på en privat aktör. Gill Kullberg, verksamhetschef för Kvinnokliniken, är tveksam till om det kommer att fungera..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Vakna iva-patienter klarade sig lika bra som lätt sederade

I en skandinavisk studie inom intensivvården sågs ingen skillnad i mortalitet inom 90 dagar mellan patienter som var lätt sövda och patienter som hölls vakna. Rönen publiceras i New England Journal of Medicine..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Astma-app får nej av NT-rådet

Regionerna uppmanas att avvakta med användning av den trådlösa spirometern Asthmatuner med tillhörande mobilapp. Det råder för stor osäkerhet kring informationshanteringen enligt NT-rådet..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

KI:s rektor: Vi riktar ingen ny kritik

Ole Petter Ottersen, som är rektor på Karolinska institutet, anser varken att någon ny kritik riktats mot medförfattarna i omprövningsbesluten i Macchiariniutredningen eller att ribban sätts lågt för vad som är klandervärd forskning..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Beslut om medförfattare står fast – trots felaktighet

Trots att den mest generella kritiken mot medförfattarna var felaktig i den stora  oredlighetsutredningen om Paolo Macchiarinis struptransplantationer ändrar Karolinska institutet inget beslut att fälla eller klandra forskare. I omprövningsbesluten hittar rektor Ole Petter Ottersen nya skäl för kritik..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

De vill bedriva högspecialiserad vård vid ryggmärgsskada

Sex universitetssjukhus har ansökt om att få driva nationell högspecialiserad vård vid förvärvade ryggmärgsskador. Men bara fyra kommer att få uppdraget..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Ingen effekt av läkemedel vid ärftlig alzheimer

Två antikroppar mot ämnet beta-amyloid bromsade inte den kognitiva försämringen vid Alzheimers sjukdom hos patienter med mycket ovanliga sjukdomsframkallande mutationer..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Dagens Medicins chefredaktör slutar

Christina Kennedy byter stol och tar över rollen som chefredaktör för Dagens Samhälle..

Dagens Medicin - 10 timmar sedan

”Alla upplevs som snyggare i den vita regionpyjamasen”

”Åker vi på kurs hittar vi en dammig kavaj längst in i garderoben som katten byggt bo i. När vi får på oss jobbkläderna ser det jämförelsevis fräscht ut för dem som känner oss”, skriver krönikör Susanna Sandberg..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Privatisering är en dödsstöt för palliativ vård”

Valfriheten minskar när enheten Maria Regina tvingas att stänga, skriver Jonas Lindberg, sjukvårdspolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Region Stockholm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.