PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 February, 04:14

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 06:42

Haldex anmäler största aktieägaren till EU-kommissionenKnorr-Bremses aktieinnehav begränsar konkurrensen i strid med EU-lagstiftningen, enligt Haldex. ”Det kan verka märkligt att ett bolag har åsikter om vem deras största aktieägare är, men vi kan konstatera att vår nuvarande ägarstruktur försvårar för oss att driva och introducera innovativa lösningar inom bromssystembranschen”, säger Haldex styrelseordförande Jörgen Durban. ”Även potentiella investerare är skeptiska till att engagera sig i Haldex på grund av vår största ägare. Vi tror därmed att situationen snedvrider konkurrensen i branschen”. Knorr-Bremse äger 10 procent av aktierna i Haldex.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, bremses, Haldex, Jörgen Durban, bremse, Knorr-Bremse

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Haldex, anmälerstörsta , aktieägarentill , EU-kommissionen
DI - 13 feb 20 kl. 22:36

Haldex anmäler storägaren till EU-kommissionen

Haldex anmäler sin största aktieägare, tyska bromssystemtillverkaren Knorr-Bremse, till EU-kommissionens generaldirektorat för konkurrens..

Affärsvärlden - 14 feb 20 kl. 14:20

Haldex anmäler största aktieägaren till EU-kommissionen

Haldex anmäler sin största aktieägare, tyska bromssystemtillverkaren Knorr-Bremse, till EU-kommissionens generaldirektorat för konkurrens..

Helsingborgs Dagblad - 17 feb 20 kl. 13:32

Haldex anmäler storägaren till EU-kommissionen

”Situationen snedvrider konkurrensen”..

Sydsvenskan - 17 feb 20 kl. 13:32

Haldex anmäler storägaren till EU-kommissionen

”Situationen snedvrider konkurrensen”..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Här är aktierna som står emot börsraset

Bostadsutvecklaren SSM hade vid halvettiden stigit hela 15,95 procent. Därmed fortsatte uppgångstrenden i aktien efter förra veckans besked att SBB via dotterbolag avtalat om ett köp av 29,6 procent av aktierna i SSM. Coronaoron har fått guldpriset att stiga då investerare söker säkra hamnar.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Sparekonomerna: Inte förvånande att börsen störtdyker

– Med tanke på att coronaviruset har fortsatt att spridas med oförminskad styrka, samtidigt som det blivit allt mer tydligt att viruset kommer slå mot tillväxt och ge produktions- och försäljningsstörningar så har många väntat på att bakslaget skulle kunna komma. Och nu kom det, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt som också menar att effekterna av corona har underskattats vilket tydligt visar sig på måndagen. Inte heller hennes kollega Johanna Kull på Avanza är speciellt förvånad över raset.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Elpriset i februari det lägsta på 20 år ​​​​​​​

Ett så lågt elpris är bra för villaägarna, men betydligt kärvare för vindkraftsbolagen som förlorar pengar på att elcertifikatspriserna är låga. Priset för en kilowattimmes, 14 öre, kan jämföras med priset i februari i fjol, 48 öre. Det är det milda, blöta och blåsiga vädret i kombination med att den svenska vindkraften har byggts ut kraftigt som gör att vi har ovanligt låga elpriser och stundtals till och med negativa.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Rekordhöga nivåer av blankning av kinesiska aktier

Under februari har ökningen i blankningspositioner varit markant och gått från omkring 10 miljarder yuan till nära 15 miljarder, motsvarande 21 miljarder kr. Det är ett nytt rekordhögsta i spåren av coronaviruset. Det tidigare rekordet sattes vid nyåret, men efter en tids börsfall minskade värdet av de korta positionerna under januari från 13,8 miljarder yuan till runt 10 miljarder yuan, för att sedermera alltså sätta ny fart.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Så påverkas pensionen om du jobbar längre

I år går många födda i mitten på 50-talet i pension. Enligt Swedbank får de flesta av dessa räkna med att få en pension motsvarande 60 procent av slutlönen. Men genom att jobba lite längre kan man höja pensionen rejält.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Lyxprodukter: Nedåt för märkesbolagen

Bland de aktier som drabbades fanns LVMH, som klockan 9.25 hade tappat 4,2 procent i Paris, och Burberry som sjönk 5 procent i London. Christian Dior var ned drygt 4 procent och Richemont sjönk nära 6 procent.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Här är måndagens köprekar

Morgan Stanley återupptar bevakningen av Electrolux med rekommendationen jämvikt. Riktkursen är 240 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Tre heta köptips

Budfirman Jetpak, som är listat på First North, har gjort ett intressant förvärv i Danmark som kommer ge ”stark tillväxt” under innevarande år. Börsveckan gillar också att värderingen är låg och att direktavkastningen motsvarar cirka 6 procent. ”Vi ser potential upp till 90 kr på tolv månaders sikt”, skriver Börsveckan om aktien Jetpak som stängde på 70 kronor i fredags.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Förbättrat resultat för Lucara Diamond

Lucara Diamond redovisar ett resultat efter skatt på 8,7 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2019 (-6,2). Resultatet per aktie uppgick till 0:02 dollar (-0:02). Den nettoomsättning som bokas i kvartalet uppgick till 56,0 miljoner dollar (40,6).

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

DI: Hexatronic välpositionerat inför fiberrevolutionen

På minussidan pekar tidningen på risker som kinesisk prispress och att Hexatronic är beroende av få kunder, men menar samtidigt att det är risker värda att ta. ”Fiberrevolutionen har börjat att ta fart utomlands och lilla förvärvsglada Hexatronic är bra positionerat”, skriver DI. Hexatronic är en systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.