Nyteknik > Teknik

Thursday, 27 February, 09:03

Nyteknik - 14 feb 20 kl. 06:51

”Alla kugghjul i maskineriet måste vara välsmorda”SLUTREPLIK. Sverige behöver mer samarbete mellan industri, akademi och institut. Men för att ett institut som RISE ska kunna vara en relevant och kvalificerad samarbetspart krävs högre basanslag, enligt Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Slutreplik, RISE, Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla kugghjuli , maskinerietmåste vara , välsmorda

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Klartecken till provborrning av vanadin – trots markägarens nej

Mot markägarnas vilja har företaget Scandivanadium fått klartecken till provborrningar efter metallen vanadin på Österlen, rapporterar Ystads Allehanda..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nyupptäckt ö i Antarktis: ”Kan ge oss viktig kunskap”

Forskare ombord på ett fartyg i Västantarktis har upptäckt en hittills okänd ö. Nu hoppas forskarna att ön ska ge ledtrådar om det öde som väntar kontinentens viktiga glaciärer..

Nyteknik - 1 timme sedan

Forskare: Inte kört för den med långvarig fetma

Det spelar ingen roll hur länge en person varit fet – hälsoeffekterna av en fetmaoperation är desamma oavsett hur länge man lidit av övervikten, visar ny forskning..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så kan elbilar stå för halva effektbehovet

Om 6 av 10 bilar i Sverige är laddbara bilar kan deras batterier bidra med hälften av Sveriges effektbehov när det är som störst. Men än är tekniken vehicle to grid är långt från marknaden..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Flerkärnig processor – klockren för industri

Beckhoff lanserar tre nya modeller av ultrakompakta industridatorer utrustade med flerkärniga processorer. ”Det är samarbetet med kunderna som tar tekniken framåt”, säger Nelly Sällqvist, Product Specialist Industrial PC..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Världens främsta experter till Stockholm i höst

I höst samlas världens främsta experter inom elektroteknisk standardisering i Stockholm för IEC General Meeting 2020. Värd är SEK Svensk Elstandard som hoppas att mötet leder till internationella samarbeten och kunskapsutbyte..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så möter de utmaningar i livsmedelstillverkning

På FlexLink utvecklas ständigt nya och innovativa lösningar för livsmedelsproduktion – en industri som har höga krav på både effektivitet och hygien. Vid tillverkning av bageriprodukter krävs speciellt smarta tillvägagångsätt – och här ligger bolaget ständigt i framkant..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Digitaliseringens möjligheter

Edig är en kunskapsplattform med syfte att höja digitaliseringskompetensen i svensk industri. I edig kan medarbetare i svenska industriföretag och utbildningsaktörer ta del av både inspiration och fördjupad information..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Hårfager kalv kan ge skalliga hopp

En lurvig, blågrå tjurkalv som nyligen föddes på Björketorps gård i Ronneby har väckt forskares intresse. Hemligheten bakom den ovanligt långa och tjocka pälsen skulle kunna ge nya rön om hur man förebygger håravfall och skallighet..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Digitalt hållbarhetspass för batteritillverkning kan bli klart 2022

Hur mycket utsläpp av växthusgaser ska ett hållbart producerat batteri få ge upphov till? Det försöker nu Global Battery Alliance, där Volvo Group ingår, att ge svar på..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.