DI > Ekonomi

Thursday, 20 February, 03:52

DI - 14 feb 20 kl. 06:30

Starkt börsår för aktieägare i SverigeUnder 2019 ökade det totala marknadsvärdet på svenska privatpersoners aktieinnehav med 222 miljarder och under 2010-talet nästan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starkt, börsårför , aktieägarei , Sverige
Dagens PS - 23 okt 17 kl. 09:24

JUST NU: Börsrally i två bolag – grattis aktieägare

Kurserna rusar med 11 respektive 18 procent. Det går bra i dag för Elanders i den inledande börshandeln i Stockholm. Direkt i starten sticker kursen i väg uppåt med hela 11 procent.

Dagens PS - 16 apr 18 kl. 07:01

Börsveckan: Aktieägare bör acceptera budet

Börsveckan rekommenderar köp av norska Arcus och acceptera budet på Wilson Therapeutics i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Swedish Match, Bioinvent, Scandidos och Venue Retail. Norska sprit- och vinbolaget Arcus har haft en ganska svag kursutveckling sedan börsintroduktionen 2016 trots en stabil historik med god tillväxt och med potential att lyfta lönsamheten kommande år.

SvD - 03 feb 17 kl. 05:55

Miljardregn över aktieägare – 10 bolag delar ut 77 miljarder

Storbolagen har tagit analytikerna på sängen med sina generösa utdelningar i årets bokslutssäsong. SvD Näringsliv sammanställning visar att aktieägarna i 10 av landets största bolag kommer att få dela på 77 miljarder kronor – hela 6 miljarder mer än förra året. – Det ser ut att bli ett starkt utdelningsår, säger Christopher Lyrhem, aktiestrateg på SEB..

DN - 15 apr 15 kl. 08:30

Aktieägare rustade för strid på SCA-stämma

Det är bäddat för en rejäl batalj på dagens stämma i SCA. Sverker Martin-Löf, Anders Nyrén och Jan Johansson är tre makthavare vars insatser starkt ifrågasätts. Hårdast i kritiken är Aktiespararna som anser att de inte ska beviljas ansvarsfrihet..

VA - 24 sep 19 kl. 15:02

Nu stämmer aktieägare Tesla för Solarcity-köpet – Musk visste om likviditetsproblem

Solarcity var starkt involverat i Musk-företagen Tesla och SpaceX. Relationen beskrivs som en pyramid med Musk på toppen. .

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 11:21

Hernhag: Ett härligt bolag men en ”sjukt dyr” aktie

Köp Marcus böcker här: Just nu kan du köpa Marcus bok "Att lyckas med aktier" samt boken "Bli rik och fri med aktier" i vår butik.   SE Hörlinge: Mr Marcus! Jag har kompletterat min portfölj med Tomra och Marine Harvest(som byter namn på julafton) Hur ser du på dem båda?

YLE - 04 jul 16 kl. 13:02

Anvias småägare överväger besvär

Föreningen Anvias småägare kan mycket väl komma att besvära sig mot beslutet att sälja Anvia Telecom och den övriga IT-verksamheten till Elisa. Det var vid Anvias extraordinarie bolagsstämma i förra veckan som Anvia sålde ut merparten av sin kärnverksamhet till Elisa. Anvias styrelse förordade affären.

HBL - 27 sep 12 kl. 11:23

Storägare och småsparare har sålt Telia Sonera-aktier

Nordea Fonder har sålt merparten av sina aktier i Telia Sonera, skriver Dagens Nyheter. Skälet är bolagets agerande i omstridda länder. Också småsparare har sålt sina aktier.?

Opinionen.se - 15 maj 13 kl. 10:24

Starkt kvartal av Megafon

Den ryska mobiloperatören Megafon, som delägs av Telia Sonera, redovisar ett starkt första kvartal, höjer sin vinstprognos för helåret 2013 och glädjer sina aktieägare med en generös utdelning. Megafon redovisar en vinst efter skatt på 12,6 miljarder rubel, motsvarande 2,7 miljarder kronor, för första kvartalet 2013. Det är en ökning med 36,5 procent jämfört med vinsten ett år tidigare och klart bättre än väntat.

PrivataAffärer - 23 nov 18 kl. 11:13

Hernhag: En aktie med misstänkt lockande värdering

Marcus tipsar om hur du lyckas med aktier: Att tjäna pengar på aktier behöver inte vara särskilt svårt. Du behöver varken vara aktienörd eller fullfjädrad räknenisse. Det gäller bara att hitta den väg som passar just dig, konstaterade Marcus Hernhag när hans debutbok kom ut för några år sedan.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Toppanalytiker om guldgruvan: Nästan ointagligt försprång

Karri Rinta, Swedish Match-analytiker på Handelsbanken, anser att Zyn har ett närmast ointagligt försprång framför konkurrenterna i USA..

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Han tar över schweiziska jättebanken

Den schweiziska jättebanken UBS kommer att utse ING-vd:n Ralph Hamers till ny vd, rapporterar Financial Times med hänvisning till källor….

DI - 5 timmar sedan

Wall Street: Apple studsar upp efter vinstvarningen

New York-börserna handlades upp på onsdagen där Apple studsade tillbaka efter gårdagens nedgång i kölvattnet av sin coronakopplade….

DI - 6 timmar sedan

C-Rad landade nytt kapital på 108 Mkr i riktad nyemission

Strålterapibolaget C-Rad har genomfört en riktad nyemission om 2,5 miljoner B-aktier, enligt ett beslut som aviserades strax efter….

DI - 6 timmar sedan

Starbreeze har genomfört en riktad nyemission

Starbreeze har genomfört en riktad nyemission av 32,9 miljoner A-aktier vilket tillför bolaget 51,3 miljoner kronor. .

DI - 6 timmar sedan

Fed-protokoll: ”Bör stå fast vid rådande penningpolitik”

Federal Reserve anser att den rådande penningpolitiska inriktningen bör kvarstå..

DI - 6 timmar sedan

SSM sänker marginalmål – slopar mål för räntetäckningsgrad

Bostadsutvecklaren SSM sänker sitt rörelsemarginalmål från större än 20 procent till större än 10 procent..

DI - 7 timmar sedan

Mer börskrut kvar i årets bankvinnare

Alla sex nordiska storbanker har inlett börsåret starkt. När rapporterna för fjärde kvartalet summeras är det tydligt vilken bank som har….

DI - 7 timmar sedan

Hoist har emitterat primärkapitaltillskott på 40 Mkr

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har emitterat 40 miljoner euro i primärkapitaltillskott (AT1)..

DI - 7 timmar sedan

ASTG: Ebitda-resultatet blev 0,5 Mkr 4 kvartalet

NGM-listade antennbolaget ASTG, Advanced Stabilized Technologies, redovisar ett ebitda-resultat på 0,5 miljoner kronor (-3,1) för det….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.