Expressen > Opinion

Tuesday, 25 February, 15:53

Expressen - 14 feb 20 kl. 06:15

Därför ska du äta mer ultraprocessad matFrågan om vilken mat vi bör äta för att må bra är ständigt aktuell. Ofta heter det att vi ska undvika ”processad mat”.Det finns inget som tyder på att ultraprocessade livsmedel är sämre för oss – i stället borde vi äta mer, skriver Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Andreas Håkansson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför ska du äta, mer, ultraprocessad, mat
SmålandsPosten - 17 feb 18 kl. 09:24

”I vår del av världen är mat mer än mat”

Fyll tallriken av råvaror och sluta stressa över maten. – I vår del av världen är mat mer än mat. Mat är ett sätt att uppleva glädje och visa kärlek, säger nutritionist Cecilia Soto Thompson.

YLE - 03 nov 16 kl. 06:54

Sömnbrist får oss att äta mer fet mat

En för kort nattsömn får människor att äta mer än normalt, visar en färsk undersökning. I fall det här pågår en längre tid kan det också innebära en ökad risk för fetma. Forskningsresultaten visar att de som sovit för lite äter ungefär 400 kilokalorier mer än normalt.

SVT - 16 jan 17 kl. 21:48

Mer svensk mat ska produceras

Sverige ska producera mer svensk mat. Det har regeringen, Alliansen och Vänsterpartiet kommit överens om i en nationell livsmedelsstrategi. Men det handlar inte om att ge folk pekpinnar, enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) – även i fortsättningen ska vi ha både svensk och utländsk mat på bordet, anser han..

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 11 kl. 10:43

Mer ekologisk mat på Sandlyckeskolan

Sedan sportlovet får skolbarnen i Torekov äta mer ekologisk mat än vanligt. Mjölk, fisk och grönsaker är några exempel på de nya ekologiska råvarorna..

SvD - 25 mar 16 kl. 11:41

Ny mätning: Sju av tio vill köpa mer eko-mat

Sju av tio svenskar vill äta mer ekologisk mat, enligt en undersökning av Schibsted/Inizio. Problemet är att efterfrågan är större än utbudet och i vissa butiker gapar ekohyllorna tomma. — Tillgången på ekoprodukter är den stora utmaningen, säger Maria Smith, miljöchef på Ica..

NT - 30 mar 16 kl. 09:00

Vill ha mer vegetarisk mat

Införa mer vegetarisk mat på förskolor, skolor, och äldreboenden..

Trelleborgs Allehanda - 23 jan 17 kl. 03:00

Nya mål för mer svenskproducerad mat och fler jobb

I förra veckan presenterade Centerpartiet och övriga allianspartier tillsammans med regeringen, nya livsmedelspolitiska mål fram till 2030. Det är glädjande att det finns en bred uppslutning för svensk livsmedelsproduktion och bra med mål om att den ska öka. Det ger förutsättningar för mer svenskproducerad mat och fler jobb och tillväxt i hela landet..

SmålandsPosten - 28 mar 18 kl. 07:02

Så blir det mer lokal mat på de offentliga tallrikarna

Skapa mötesplatser för lokala producenter och offentliga upphandlare. Då kan det bli mer lokal mat på tallrikarna som serveras i de offentliga restaurangerna. .

NSD - 15 feb 19 kl. 09:10

Singelmingel i butiken: "Ta med mer än mat hem;)"

Det är oklart hur många som gick ut med mer än mat i påsarna men under torsdagskvällen ville Ica Kvantum i Piteå slå ett slag för romantiken med sin singelmingelkväll..

Barometern - 11 maj 19 kl. 15:39

Kommunen vill handla mer lokal mat

Inför nästa stora livsmedelsupphandling år 2020 vill kommunen kunna köpa in mer lokal mat. Förberedelserna har redan börjat. .

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Med SD:s äldrevård blir det lägre bemanning

I SD-styrda Sölvesborg släpper man in den ökända vårdkoncernen Frösunda. Där blir det lägre bemanning och sämre anställningsvillkor.Privata företag borde inte få ta ut vinster från våra gemensamma skattepengar, skriver Viveka Söderdahl och Bo Persson från Vänsterpartiet i Sölvesborg..

Expressen - 9 timmar sedan

Det är er flathet som gör att barnen rånas

Direkta motsägelser mellan vad en statsminister säger och vad en statsminister gör skadar demokratin. Det blir en obegriplig paradox att sänka skatten och sedan säga att skattesänkningar skapar förnedringsrån.Sanningen är en annan: Om ett samhälle daltar med individer som begår vidriga gärningar, då blir det så här, skriver Jan Emanuel Johansson..

Expressen - 23 timmar sedan

Läkarens corona-varning: Vår beredskap räcker inte

I Sverige finns enbart 510 intensivvårdsplatser. I dagsläget har våra sjukhus redan nu stora problem att ta emot och vårda akut sjuka patienter. Varför sprider regeringen desinformation om vår beredskap?

Expressen - Igår: 06:15

Så kan Håkan Juholt rädda S ur avgrunden

Håkan Juholt är den sista stora ideologiska agitatorn socialdemokratin har. För partiets bästa – och förhoppningen om en rimligare värld – bör han återvända från exilen på Island, skriver statsvetaren Mike Enocksson (S)..

Expressen - I förrgår: 07:15

Lägg ner slöjförbudet, SD – ni står inte över lagen

När kommunpolitiker förbjuder rektorer att berätta för sina elever om svenska lagar och regler bryter det mot både lagar och demokratins grundvalar. Kommunpolitiker som tycker lagar är till för att brytas borde hitta ett annat yrke, skriver flera C-politiker om slöjförbudet i Skurup..

Expressen - 22 feb 20 kl. 07:15

Redan 2008 skrev jag sanningen om ”apatiska” barnen

När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret.I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - 21 feb 20 kl. 15:24

Se till att EU sätter stopp för stöldligorna, Löfven

Stefan Löfven och regeringen har misslyckats med att upprätthålla lag och ordning här hemma, och öppnat för en mer generös invandringspolitik. Dessa misstag får nu inte upprepas i budgetförhandlingarna inom EU. Svenska intressen måste värnas, skriver Moderaternas Elisabeth Svantesson, Jessika Roswall och Tomas Tobé..

Expressen - 21 feb 20 kl. 06:15

Agera mot den nya hemlösheten, Bolund

Det är dags att inse att vi har ett nytt Sverige som breder ut sig. Hyresgästföreningen kräver att bostadsminister Per Bolund tar taktpinnen och engagerar Morgan Johansson och Lena Hallengren i arbetet för att säkra rätten till en bostad för en rimlig kostnad, skriver Marie Linder..

Expressen - 20 feb 20 kl. 16:17

Höj skatten och sluta upp med tönterierna

Det är värt att påminna om att Liberalerna sitter i riksdagen på väljarnas nåder. Om de går till val på en skattepolitik som inriktar sig helt på att försvara den rikaste procenten är risken stor att de åker ur riksdagen, skriver Philip Botström, SSU i en replik till Luf:s Romina Pourmokhtari..

Expressen - 20 feb 20 kl. 09:01

Återta kontrollen – stryp arbetskraftsinvandringen

Den kraftigt ökade arbetskraftsinvandringen till Sverige har skapat en grogrund för undanträngning, lönedumpning, fusk och arbetslivskriminalitet.Nu behövs en kraftfull åtstramning av ett av världens mest oreglerade system för arbetskraftsinvandring.Jobb i framför allt LO-yrken ska i första hand gå till arbetslösa som redan bor i Sverige, skriver Daniel Färm och Martin Rynoson från tankesmedjan Tiden.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.