Barometern > Nyheter

Sunday, 23 February, 00:02

Barometern - 14 feb 20 kl. 06:10

”Öka resurserna till sjukvården i glesbygd”Sjukvårdspolitik ”Alla behöver vi någon gång i livet sjukvård och ändå finns det för lite resurser till vården. Framförallt gäller det länen med stora avstånd och låg befolkningstäthet.”.
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Alla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öka, resursernatill , sjukvårdeni , glesbygd
BT - 11 sep 14 kl. 15:33

Lita på personalen i sjukvården

Hälso- och sjukvården är en av de mest kunskapsintensiva branscherna. Personalen är välutbildad, ytterst professionell och vill konstant jobba med att förbättra resultaten för patienterna. Om vi även fortsatt ska ha en sjukvård i världsklass måste vi använda personalen kompetens rätt och ledning och styrning av sjukvården förändras.

Cornucopia - 22 jul 19 kl. 06:47

Sjukvården i glesbygden hotas av vårdmomsen

Sedan första juli måste vårdföretagare betala icke avdragsgill moms på inhyrd personal, medan landstingets sjukvård slipper detta. Konsekvensen ser ut att bli att sjukvården på främst landsbygd och glesbygd tvingas lägga ner, då de inte kan ta kostnadsökningen för personal på 25%.
För vänsterpartiet är det viktigare att det inte sker vård i privat regi, än att sjuka får vård alls.

YA - 23 okt 12 kl. 06:29

Allas ansvar för sjukvården

YA anser: Sjukvård är inte gratis. Den som inte kommer till sin bokade tid tar resurser från andra.Alla vill vi ha en frisk kropp och ett klart sinne.

BT - 11 aug 14 kl. 09:43

Sjukvården förtjänar att placeras främst

Slutreplik. Svar till Andersson (S), Losman (MP) och Kviberg (V), BT 19/7. I Västra Götalandsregionen är vårdköerna långa liksom väntetiderna på akuten, och överbeläggningarna på avdelningarna har blivit vardagsmat.

Barometern - 26 okt 13 kl. 12:43

Sjukvården: våra resurser går till helt fel saker

Jag har varit inlagd i knappt två dygn på hjärtavdelningen vid Länssjukhuset i Kalmar och fått uppleva hur det går till i verkligheten. Att landstinget tvingas höja skatten har numera min fulla förståelse. Vad jag också förstår är att skattehöjningen orsakas, inte av de reella behoven, utan av en grav misshushållning med resurserna.

Länstidningen i Jämtland - 13 okt 15 kl. 12:59

Sjukvården höjer beredskapen på grund av flyktingsituationen

Beslutet att sätta hälso- och sjukvården i stabsläge innebär att beredskapen höjs för att samordna och stärka resurserna samt att sjukvården samverkar med andra myndigheter för att hålla situationen och behoven under uppsikt på dagsbasis..

Barometern - 22 apr 14 kl. 07:22

Satsa mer pengar på sjukvården

"Vi tror inte på tankarna om att samhället bara ska bekosta den basala eller grundläggande sjukvården för medborgarna. Vår uppfattning är att länets tre sjukhus ska fortsätta vara en del av landstingets gemensamma sjukvård." Vi socialdemokrater har visat att det spelar roll vilka politiska värderingar som styr hälso- och sjukvården.

Barometern - 08 sep 14 kl. 07:41

Sjukvården får högt betyg

”Även om det fortfarande finns utmaningar med tillgängligheten så har landstinget i Kalmar län i dag Sveriges kortaste vårdköer och de nöjdaste patienterna enligt den nationella patientenkäten.” Befolkningen blir allt nöjdare med sjukvården i Kalmar län. Enligt en ny väljarundersökning gjord bland 2 000 länsbor tycker över 74 procent att sjukvården går att rätt håll i landstinget.

SmålandsPosten - 05 maj 14 kl. 06:50

Mer resurser till hälso- och sjukvården

Vi socialdemokrater vill stärka svensk sjukvård med två miljarder kronor nästa år. Pengarna ska fördelas till landstingen och användas där de behövs som mest i respektive landsting. Behoven varierar över landet men bristen på personal är ett genomgående problem, skriver Magdalena Andersson (S), finanspolitisk talesperson, Lena Hallengren (S), sjukvårdspolitisk talesperson och Anna Fransson (S), landstingsråd Landstinget Kronoberg.

BT - 10 okt 13 kl. 13:55

Stora utmaningar för sjukvården

Tidsbristen inom vården får konsekvenser. Antalet anmälda fall av allvarliga skador eller händelse med för risk för allvarliga skador har ökat med cirka 40 procent sedan 2006. Det duger inte, skriver Phia Andersson och Helen Eliasson.

Barometern - 07 mar 14 kl. 07:13

Nöjda patienter misstror sjukvården trots allt

Häromdagen presenterades den nationella patientenkäten för 2014. Varje tidning värd namnet publicerade patienternas rankinglistor över vårdcentralerna i det egna landstinget. Mönstret är tydligt.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Begränsad framkomlighet efter singelolycka

Sent på lördagskvällen ska en singelolycka med personbil ha inträffat på riksväg 23/34 i Hultsfred..

Barometern - 1 timme sedan

Deusser satte svenska trion på plats

Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann brukar ha framgångar tillsammans. Stadiga medlemmar i hopplandslaget som de är. I Scandinavium gick de en fajt mot varandra om segern i GP-hoppningen.

Barometern - 1 timme sedan

”Programledarna känns som desperata telefonförsäljare”

Nöjets Frida Lindström oroar sig inför andra chansen som går av stapeln nästa vecka – men det är inte de tävlande bidragen som håller henne vaken om nätterna..

Barometern - 1 timme sedan

Hanna Ferm: Har drömt om det här

Victor Crone och Hanna Ferm går direkt till finalen från Melodifestivalens fjärde deltävling i Malmö. – Jag är så glad att jag gav av mig själv och att folk tyckte om det, säger en rörd Hanna Ferm till TT..

Barometern - 1 timme sedan

Drama: Hundratals svenskar fast i sandstorm

Hundratals svenskar är strandsatta sedan en kraftig sandstorm har svept in över Kanarieöarna. Stormen pågår och flygtrafiken ligger nere under natten..

Barometern - 2 timmar sedan

Ken Sema skadad och utbytt i Udinese

Barometern - 2 timmar sedan

Konservativa går framåt i Iranvalet

När mer än hälften av rösterna räknats efter fredagens val i Iran ser de konservativa ut att ha tagit ledningen –delvis till följd av det låga valdeltagandet..

Barometern - 2 timmar sedan

BILDER: Runt 500 spelfantaster på konvent i Kalmar

I drygt två dygn är Jenny Nyströmskolan i Kalmar en enda stor spelhåla. På plats finns närmare 500 personer som spelar alla tänkbara spel under CalCon Kalmars spelkonvent 2020..

Barometern - 2 timmar sedan

Djurgården slog ut AIK efter maratonmatch

Djurgården är vidare till semifinal i damernas SM-slutspel i ishockey efter att ha slagit ut Stockholmsrivalen AIK med 2–0 i matcher. Nu väntar seriesuveränen HV71..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.