SR > Vetenskap

Thursday, 20 February, 00:39

SR - 14 feb 20 kl. 06:00

Så påverkas tropiska ormar av den stora groddödenI skogen i Panama har ormar drabbats hårt av att många av de grodor som ormarna äter, har gått under i en för groddjur förödande svampsjukdom. Det visar en studie i tidskriften Science..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Panama, Science

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkas, tropiska, ormarav den stora , groddöden
ÖstersundsPosten - 11 apr 16 kl. 05:59

Emma har fobi för ormar – så lever hon med sin rädsla

Emma vill gärna dela med sig av sin berättelse om hur hennes vardag påverkas av fobin för ormar..

SVT - 19 mar 19 kl. 18:48

Överlevande i Moçambique: ”Slåss mot ormar”

Det tropiska ovädret som dragit över sydöstra Afrika har drabbat mer än 2.6 miljoner människor, och kan vara en av de värsta väderrelaterade katastroferna som uppmäts på det södra halvklotet säger FN-anställda..

BT - 03 jan 11 kl. 08:31

Ormar och krokodiler hotar efter översvämningarna i Australien

Översvämningskatastrofen i nordöstra Australien har skördat ännu ett liv. Samtidigt flyr ormar och giftiga spindlar vattenmassorna och hotar befolkningen. Kroppen efter en 38-årig man hittades på måndagen sedan hans båt sjunkit.

Kristianstadsbladet - 03 apr 13 kl. 05:40

Ministernej till ormar i norska hem


Norska Mattilsynet vill riva upp ett 35 år gammalt förbud om att ha kräldjur som husdjur. Men jordbruksminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) säger nej till ormar i norska hem. - Vi säger nej till att folk ska kunna ha ormar och kräldjur i norska hem.

Vimmerby Tidning - 28 aug 13 kl. 08:30

Tillstånd för ormar krävs i Vimmerby

I lördags blev en 42-årig man i Göteborg biten av sin egen giftiga svartkobra.
Händelsen har satt fokus på kommunernas regelverk för ormar. I Vimmerby krävs tillstånd för att få ha ormar som hushållsdjur.

Kristianstadsbladet - 07 feb 14 kl. 01:30

Rädd granne ville förbjuda ormar


En kvinna i Karlskrona blev förskräckt när hennes granne skaffade en stor orm som husdjur. Då skrev hon ett medborgarförslag till kommunen om ett förbud mot ormar och andra exotiska djur. Visserligen kan en kommun införa tillståndsplikt när det gäller ormar men efter att frågan utretts har kommunen beslutat att avslå förslaget, uppger Blekinge Läns Tidning.

BT - 07 feb 14 kl. 01:34

Rädd granne ville förbjuda ormar

En kvinna i Karlskrona blev förskräckt när hennes granne skaffade en stor orm som husdjur. Då skrev hon ett medborgarförslag till kommunen om ett förbud mot ormar och andra exotiska djur. Visserligen kan en kommun införa tillståndsplikt när det gäller ormar men efter att frågan utretts har kommunen beslutat att avslå förslaget, uppger Blekinge Läns Tidning.

Skånskan - 24 sep 15 kl. 11:20

Väska ”rörde på sig” – hittade ormar i strumpa

Malmö Transportföretagets personal reagerade på att väskan "rörde på sig".
Det visade sig att två ormar gömts i en strumpa. En 35-årig man är nu misstänkt för försök till smuggling, djurplågeri och framkallande av fara för annan.

YLE - 15 apr 17 kl. 16:54

Vårtecken trots kylan: Fåglar, blommor, paddor, ormar

Det kalla vädret till trots har många flyttfåglar redan kommit till Finland. Miljöorganisationen Luonto-Liitto uppger att bland annat lärkor, starar, bofinkar och sädesärlor setts och hörts på många håll i landets södra och mellersta delar. Kylan gör ändå att många vårflyttare väntar ett tag med återkomsten.

Kristianstadsbladet - 11 mar 13 kl. 06:30

Ormar i lägenhet oroar grannar


En fastighetsägare har fått kännedom om att en hyresgäst har fyra ormar i sin lägenhet på 27 kvadratmeter. Ormarna bor i tre terrarier, men hyresgäster har uttryckt oro då de har sett hur ägaren tar ut ormarna och visar upp dem. Även fastighetsskötaren är orolig över att det finns ormar i fastigheten.

Fler nyheter från SR

SR - 16 timmar sedan

Nu siktar rymdturismen ännu högre

I slutet av nästa år kan fyra turister få åka så långt upp i rymden som två till tre gånger avståndet till den internationella rymdstationen ISS..

SR - 18 timmar sedan

Ökat behov av konstsnö riskerar livet i älven

Behovet av att tillverka mer konstsnö på grund av allt kortare snösäsong, kan komma att hota miljön i älvarna nära skidbackarna framöver, enligt Länsstyrelsen i Jämtland..

SR - 18 timmar sedan

Nytt grottfynd av neandertalare

Ett nytt fossilt skelett av en neandertalare har hittats i en grotta i irakiska Kurdistan..

SR - 18 timmar sedan

Så påverkar coronaviruset världens forskning

Det nya coronaviruset sars-cov-2 ställer till stora problem för forskningen. Inte bara i Kina där utbrottet är som värst, utan även i övriga delar av världen skriver tidskriften Science..

SR - Igår: 10:20

Miljontals påverkade av bränderna i Australien

Nästan tre fjärdedelar av Australiens invånare uppskattas ha påverkats, direkt eller indirekt, av den senaste markbrandssäsongen..

SR - Igår: 06:00

Maneterna som bränns utan att du rör dem

Nu kommer en förklaring till varför vissa maneter verkar kunna brännas på avstånd, utan att man ens snuddar vid dem..

SR - Igår: 06:00

Internetbehandling kan hjälpa vid ofrivillig ensamhet

För många ofrivilligt ensamma kan internetbaserad behandling fungera bra, visar en nyligen publicerad vetenskaplig studie från Linköpings universitet..

SR - Igår: 06:00

Skadeangrepp från granbarkborre kan minska

Insekten granbarkborren har inte förökat sig lika framgångsrikt som tidigare, enligt en pågående studie. Det kan tyda på att vi kanske kan vänta oss färre skadeangrepp i år..

SR - I förrgår: 07:00

Insektsbon åldersbestämmer australiska grottmålningar

I Australien har en forskargrupp lyckats datera aboriginmålningar till att vara 12 100 år gamla med ett intervall på bara 600 år med hjälp av en inhemsk art av grävstekel..

SR - I förrgår: 07:52

En person har fått en livmoder från en avliden donator

För första gången i Sverige har det genomförts en transplantation av en livmoder från en avliden donator..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.