Barometern > Nyheter

Wednesday, 19 February, 05:50

Barometern - 14 feb 20 kl. 06:00

Nu inspekteras kollektivtrafiken: ”Inga separata avtal”Arbetsmiljöverket har beslutat sig för att göra en riksomfattande inspektion av 300 arbetsplatser inom kollektivtrafiken. Myndigheten ska kontrollera hur arbetsgivarna förebygger hot och våld..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu inspekteras, kollektivtrafiken, Inga, separata, avtal
NT - 27 aug 16 kl. 16:53

Sophia Jarl: "Fel med separata badhustider."

"Inga separata badhustider för män och kvinnor"..

HBL - 10 apr 13 kl. 16:30

"Höj anslaget för kollektivtrafiken"

Anslaget för kollektivtrafiken i glesbygden borde höjas, anser utredningsmannen som tillsatts av Kommunikationsministeriet. Enligt utredningsmannen Juhani Paajanen behövs en höjning på 10 miljoner euro under de följande tre åren, för att trygga basservicenivån och för att förhindra att skolväsendets eller socialförvaltningens transportkostnader stiger. Om inte kollektivtrafiken stöds blir de dyra, separata transporterna vanligare och kostnaderna stiger.

YLE - 17 maj 16 kl. 15:01

Anne Berner gav inga löften åt Ingåpolitikern Henrik Wickström

Kommunalpolitikern Henrik Wickström (SFP) från Ingå fick inga löften om bättre kollektivtrafik till Ingå eller övriga Västnyland då han på tisdagen (17.5) träffade trafikminister Anne Berner (C). Ministern uppmanade de västnyländska kommunerna att samarbeta för att lösa problemen.

TA - 22 feb 12 kl. 10:29

Inga biltullar i Köpenhamn

De danska regeringspartierna har beslutat att skrota planerna på biltullar i Köpenhamn, rapporterar danska medier. I stället planeras en storsatsning på kollektivtrafiken.
När den nya vänsterregeringen tillträdde i höstas var det med löfte om en betalningsring med trängselavgifter runt Köpenhamn.

YLE - 10 mar 17 kl. 11:17

Eftersnack frågar: Borde kollektivtrafiken vara "gratis"?

Förslaget är gammalt men det dyker alltid upp med jämna mellanrum: gratis kollektivtrafik. Det är lätt att reflexmässigt svara: Ja, det skulle gynna miljön och stävja bilismen i våra städer! Eller: Nej, det finns inga gratisluncher, och varför ska alla tvingas betala?

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 09:56

London skippar specialkorten och kortladdning i kollektivtrafiken

I London behöver man inte längre ha något specialkort för att kunna åka tunnelbana eller buss. Inga laddningar av kort heller. Istället duger det gott och väl med ett kontaktlöst betalkort, inklusive att automatiskt som mest betala för en tjugofyratimmarsbiljett om man åker så mycket.

YLE - 07 jan 17 kl. 13:54

Kollektivtrafiken: Sjundeå kryper upp i en trygg famn men det kostar

Biljettpriserna förändras inte mycket. Men Sjundeå kommuns kostnader för kollektivtrafiken stiger avsevärt. Ett medlemskap garanterar att kollektivtrafiken fortsätter och i bästa fall kan den bli bättre.

Cornucopia - 24 jun 18 kl. 21:34

Oslos lösning för tunnelbanan - inga spärrvakter

I Norge har man löst problematiken kring svindyra IT-system för kollektivtrafiken, genom att helt enkelt struntat i spärrvakterna i deras sk "tunnelbana". Istället kör man enbart med väldigt frekventa kontrollanter i kollektivtrafiken.Spärrvakter i Oslos "tunnelbana".

Skånskan - 04 feb 19 kl. 10:29

Hela Skåne drabbas av nedskärningar i kollektivtrafiken

Skåne Flera busslinjer i Skåne får färre turer i Skånetrafikens sparpaket i år.
I höst sker indragningar på 61 stads- och regionbusslinjer.Skånetrafiken ska spara 72 miljoner varav hälften landar på administrationen.

HBL - 24 dec 13 kl. 16:15

Inga allvarliga olyckor ännu

Vägtrafiken har lugnat sig och lite senare i kväll kommer vägarna att vara så gott som helt tomma på bilar, meddelar Vägtrafikcentralen. Myndigheterna har inte fått kännedom om några allvarliga olyckor i julaftonstrafiken. Kollektivtrafiken slutar också så småningom gå.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Miljarder på spel för Sverige på EU-toppmöte

Statsminister Stefan Löfven (S) åker till Bryssel för att stoppa en kraftig höjning av EU-avgiften. Målet är att hålla nere EU:s utgifter och rädda vad som går av Sveriges avgiftsrabatt..

Barometern - 45 minuter sedan

Många bedragare bakom bilbränder

Tio procent. Så många av alla bilbränder tros vara anlagda för att få ut försäkringspengar, och försäkringsbolagen betalar årligen ut miljoner till bedragarna. Nu storsatsar branschen på att få bukt med problemet..

Barometern - 30 minuter sedan

Rekordfå danska invandrare får bidrag

Mindre "röv till bänk" i danskundervisningen. Ett gynnsamt konjunkturläge. Och ett trepartsavtal mellan regeringen och arbetsmarknadens parter.

Barometern - 30 minuter sedan

Guide: Skidskytte-VM onsdag

Blir det lika mycket bom i herrarnas distanslopp som i damernas? Det skulle i så fall kunna tala för den snabbe åkaren Johannes Thingnes Bø, som hittills inte tagit något individuellt gult under skidskytte-VM i Antholz. Här är det viktigaste du behöver veta inför mästerskapets sjätte tävlingsdag..

Barometern - 45 minuter sedan

"Svårt för en person att fylla hans skor"

Klubbikonen Markus Rosenberg har lagt av. Ska Isaac Kiese Thelin fylla hans skor?.

Barometern - 2 timmar sedan

Två körkortslösa krockade i Västerås

Barometern - 2 timmar sedan

Företag skuldsatt på grund av virus

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.