Barometern > Nyheter

Monday, 17 February, 11:37

Barometern - 14 feb 20 kl. 06:00

Tuffare jargong - men Kalmar förskonat från våld



Busschaufförer och tågvärdar är särskilt utsatta för hot och våld på jobbet. Bengt Petersson märker av ett tuffare klimat men samtidigt finns få allvarliga incidenter i länet..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Kalmar, Petersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuffare, jargongmen , Kalmar, förskonatfrån , våld
Barometern - 27 jul 13 kl. 11:12

Medelålders män toppar drunkningsstatistiken

Drunkningar och framför allt badolyckor har ökat i år. Kalmar län har varit relativt förskonat. Medelålders män är starkt överrepresenterade i statistiken.

Barometern - 07 aug 14 kl. 11:55

2277 utryckningar till bränder i länet

Räddningstjänsterna i Kalmar län har ryckt ut till mark- och skogsbränder 2277 gånger mellan 1998 och 2013. I antal utryckningar räknat motsvarar det en tolfte placering bland Sveriges 21 län. Mest utryckningar har Stockholms län haft, 14 798, men går man ner på kommunnivå så är det en som sticker ut i särklass – Göteborg med 5 137 utryckningar där totalt 644 hektar blivit avbränt.

Barometern - 06 dec 13 kl. 13:47

Långt tågstopp efter Sven

Tågen står fortsatt stilla och några bilar har halkat av vägen, men några större olyckor har inte rapporterats i stormens framfart. Natten till fredag slog vinden om och det var kallare vindar som drog fram. Tidigt på morgonen var det fortfarande såpass starka vindar att man valde att avråda fordon med släp, tvåhjulingar, bussar och andra vindkänsliga fordon från att köra över Ölandsbron.

Barometern - 15 nov 16 kl. 13:50

Inga fall av vinterkräksjuka i länet

Vinterkräksjukan börjar nu spridas över Sverige. Men Kalmar län är än så länge förskonat. Ytterst få, om ens något, fall har registrerats..

LV - 23 nov 17 kl. 18:30

Ledande centerpolitiker ryter ifrån:

Nu sveper svallvågorna av #metoo in över politiken i Kalmar län. Nio ledande politiker i centern slår i ett upprop fast att det egna partiet inte är förskonat på något sätt, men att det måste ta slut – nu! Därför utmanar de också andra politiska partier att våga rannsaka sig och våga ta tag i problemen..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Bensinstölder: 14 slangningar på samma gata

Tjuvarna nöjde sig inte med att tömma bensin från en bil på gatan. Gärningsmännen slangade 14 olika fordon på samma gata. – Självklart ett systematiskt tillvägagångssätt, säger Robert Loeffel på polisen..

Barometern - 15 minuter sedan

Vädret hotar spektakulära etappen

Sträckan mellan svenska Storlien och norska Meråker är tänkt att bli Ski Tours paradnummer. Men etappen kan komma att ställas in..

Barometern - 15 minuter sedan

Fängelse – våldtog medan kompisen filmade

Barometern - 15 minuter sedan

Gick till kyrkan – dödades i blodig attack

Barometern - 30 minuter sedan

Klæbo fortsätter – trots brutet finger

Barometern - 30 minuter sedan

Kris i skidbacken – hämtar snö med helikopter

Jobbtillfällen och barnens sportlov är i fara. Det hävdar en fransk skidort som anser det vara rimligt att flyga in snö med helikopter till backarna – vilket har fått miljövänner att se rött..

Barometern - 15 minuter sedan

Förstörde skog för miljarder – ska bekämpas

En minimal insekt, som orsakar maximal skada. Efter de rekordstora angreppen på svenska skogar av granbarkborre förra året skärper nu Skogsstyrelsen åtgärderna mot skadedjuret..

Barometern - 30 minuter sedan

Promenaden en mysig start på dagen

Att promenera i skogen och samtidigt svara på kluriga frågor är ett populärt helgnöje. SOK Viljans tipspromenader lockar hundratals deltagare varje gång. .

Barometern - 30 minuter sedan

Corona-rea på fastigheter

Mäklarfirman China Evergrande erbjuder 25 procent rabatt för alla fastigheter som finns till försäljning i Kina under resten av februari. Fastighetsrean kommer fortsätta i mars också, men då minskar rabatten till 22 procent..



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.