Barometern > Nyheter

Tuesday, 25 February, 07:12

Barometern - 14 feb 20 kl. 06:00

Replik: Det handlar inte om att öka köttproduktion och matsvinnKan vi omvandla det biologiska avfallet till drivmedel har vi gjort en stor satsning för miljön, skriver Hannele Johansson, Biogas Sydost, i ett genmäle till ledarsidan..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Hannele Johansson, Sydost

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ReplikDet , handlarinte om att , öka, köttproduktionoch , matsvinn
Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 15:43

Trasslig kedja bakom köttproduktion

Kött från sex slakterier från fyra olika länder ? i en och samma hamburgare.
Att två barn i Västerås smittades med ehec var bara den senaste i raden av skandaler där köttets kvalitet hamnat i fokus.

Nya Wermlands Tidningen - 23 mar 13 kl. 15:10

Igenväxta marker öppnas för köttproduktion

En omvandlingsprocess har satts i gång i Klarälvdalen. Det handlar om igenväxta marker som röjs upp för att ge plats åt betesdjur så att man kan erbjuda lokalproducerat kött..

Cornucopia - 28 apr 19 kl. 14:56

Därför behövs kött - hållbart jordbruk och mer mat - förutsättning för vegetarisk produktion

Köttproduktion är en nödvändighet i ett hållbart jordbruk, som inte utarmar jorden och mänsklighetens långsiktiga överlevnad, och gör också att det produceras mer kalorier och mat än utan köttproduktion - inte mindre. Nedan följer en lång rad anledningar till detta.
Svenskt jordbruk.

Nerikes Allehanda - 26 sep 15 kl. 05:15

Vad är det värsta som kan hända?

Klippet som delas flitigt i sociala medier är nästan fem minuter långt. En ung bonde sitter och pratar in i mobilkameran. Han pratar om veganer och djurrättsaktivister när han säger: ”De tror de är så jävla häftiga för de tror de vet allting.

DN - 08 feb 16 kl. 16:55

”Djurhållning, miljö och antibiotikaresistens viktiga aspekter”

REPLIK. Det är synd att Car B Hamilton (DN Debatt 8/2) i sin iver att diskutera köttproduktion helt missar aspekterna kring djurhållning, miljö och antibiotikaresistens. Ska vi klara av att ha en hållbar livsmedelsproduktion framöver så kan vi inte bara blint kolla på prislappen i köttdisken för verkligheten är mer komplicerad än vad Hamilton ger sken av, skriver Eskil Erlandsson (C)..

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Kort och lång krishantering

Centerpartiet och Kristdemokraterna har båda kommit med förslag på ytterligare åtgärder för det krisande jordbruket. Det finns absolut inslag av ”allt till alla”, som oppositionspartier kan kosta på sig eftersom de inte står för notan, men också bra, konkreta förslag. Det handlar om pengar, men också om ren administration.

BT - 22 okt 12 kl. 09:08

Otto visste vad han talade om

Någon har målat om en fläskfilé till en oxfilé. Det låter som en konstinstallation, men det var bara veckans märkligaste nyhet från köttindustrin.
I Ungern sitter det tydligen någon stackare och färgar griskött så att det ska gå att sälja som oxkött.

Cornucopia - 24 nov 17 kl. 14:29

Joakim Alm: Nya lägenheter veritabla krutdurkar

Alm Equities VD Joakim Alm skräder inte på orden i dagens kvartalsrapport från bolaget. Det handlar om att inte förneka kraschen i efterfrågan på bostadsrätter, men samtidigt snacka upp bolagets aktiekurs genom att mena att man till skillnad från Oscar Properties är finansierad med eget kapital och framför allt kan ställa om till hyresrättproduktion istället för bostadsrätter. Baserat på aktiekursen fungerar snacket och kursfallet har stoppats.

YLE - 26 okt 12 kl. 18:35

Kanava-priset till Elina Lappalainen

Elina Lappalainens bok "Syötäväksi kasvatetut", ungefär "Uppfödda för att ätas" handlar om såväl mjölk- som köttproduktion. Boken tar också upp ekoproduktionen. I prismotiveringarna heter det att Lappalainens bok belyser den finländska djurhushållningens goda och dåliga sidor på ett mer ingående sätt än något annat verk tidigare.

YLE - 23 maj 13 kl. 08:30

Soppkött säljs som entrecote

Det står entrecote på förpackningarna men inuti finns biffar skurna från olika ställen på djuret. Segheten på köttet varierar men det saftiga priset är det samma. ?

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 45 minuter sedan

Volvo Cars: Allvarlig situation i Kina

Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset..

Barometern - 45 minuter sedan

Bemström matchhjälte i jämn rysare

Två svenskar stod i centrum i slutskedet av matchen mellan Columbus och Ottawa i NHL-ishockeyn. Ottawa-målvakten Marcus Högberg hade gjort 41 räddningar i en rafflande match. Men med 25 sekunder kvar av förlängningen överlistades han av Columbus-rookien Emil Bemström..

Barometern - 30 minuter sedan

Kvinna påkörd av buss i Kalmar

Tidigt på tisdagsmorgonen blev en kvinna påkörd av en buss på Torsåsgatan. Hon har förts till sjukhus med okända skador..

Barometern - 30 minuter sedan

Bordtennis-VM i Sydkorea skjuts upp

Barometern - 30 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Kronoberg eller Kalmar län..

Barometern - 30 minuter sedan

Samhällskontraktet kan påverkas av vårdkriser

Köer, långa väntetider och sjukvårdspersonal som protesterar, samtidigt som både vårdresultat och effektivitet ligger i topp. Hur ser egentligen vår bild av vården ut, och vad händer då vårdkriserna upprepas?.

Barometern - 1 timme sedan

Manlig regi i åtta av tio biofilmer

Barometern - 1 timme sedan

”Flygplatserna livsviktiga i klimatarbetet”

”2020 är ett kritiskt år för klimatet och utsläppen måste börja minska nu. Ändå präglas miljödebatten av förvillande många halvsanningar, missförstånd och direkta felaktigheter.”.

Barometern - 1 timme sedan

Özz Nûjen firar 20 år som komiker

Barometern - 1 timme sedan

”Areskoug gör EU björntjänst”

Replik på debattinlägg om EU:s budgetarbete, publicerad 20 februari. ”Ordförande för EU-kommissionens kontor i Sverige, Katarina Areskoug Mascarenhas, påpekar i Barometern olika fördelar Sverige har, och får, genom EU-medlemskapet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.