Barometern > Nyheter

Thursday, 20 February, 09:51

Barometern - 14 feb 20 kl. 06:00

Stäng inte bassängen som hjälper så mångaMan kan inte bara ta bort rehabbassängen på länssjukhuset, även om det är för en period och att man planerar att bygga en ny. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stänginte , bassängensom , hjälper, många
Sydsvenskan - 16 dec 14 kl. 04:00

Bassängen hjälper på så många sätt att det inte går att mäta i pengar

Varje steg jag tar på land gör ont. Men i vattnet får jag lindring. Varmbassängen på reumatologen är rent magisk för oss som lever med kronisk sjukdom, smärta och stelhet.

UT - 27 jun 13 kl. 08:32

Vana i vattnet ger flyt i bassängen

Årets simskola för nybörjare går mot sitt slut och på fredag firas barnens bedrifter med fika och baddarmärken. Tropisk luftfuktighet och ett rullande ljud av vatten som silas ner genom avrinningsbrunnar fyller Sim- och sporthallen i Ulricehamn. För deltagarna i årets simskola är det tredje och sista veckan av träning, och koncentrationsnivån är hög.

YLE - 11 nov 12 kl. 08:28

Beväringar hjälper till i Talvivaara

Vid gruvan Talvivaara i Sotkamo har man fortsatt arbetet med hindra att giftigt avfallsvatten rinner ut i naturen. I går kväll skickades 25 beväringar från Kajanalands Brigad till gruvan för att hjälpa till med att fylla säckar med stenmjöl som behövs för att stoppa flödet. Vid gruvan tror man att läckan inte kan tätas förrän på måndag.

Kristianstadsbladet - 07 okt 14 kl. 08:00

De hjälper patienter tillbaka

Foto: Bosse Nilsson
När livet plötsligt förändras av en skada, sjukdom eller efter en operation krävs stöd och träning. På Somatisk rehab på Hässleholms sjukhus arbetar man för att patienterna ska återfå en så fungerande och aktiv vardag som möjligt.
– Vi jobbar utifrån patientens egna intressen och behov, säger Anna Lauritzson, arbetsterapeut på Somatisk rehab.

DN - 13 aug 18 kl. 06:00

Labradoren hjälper Reichard att sikta på medaljerna

Labradoren Snövit tvingas stanna i entrén när Maja Reichard flyter fram i bassängen.  – Hon får inte vara med även om Snövit älskar att bada, det är det bästa hon vet, skrattar Maja..

HBL - 10 apr 13 kl. 06:26

Propp i hålet dämpar inte oro i Talvivaara

Läckan i Talvivaara är tilltäppt, men gruvbolaget får jobba vidare med att återvinna lokalbefolkningens förlorade förtroende. Samma sak gäller för miljömyndigheten.SOTKAMO Det är som att återvända till sjuttiotalet.

Magazin24 - 31 jul 12 kl. 16:57

"Det är svårt att förebygga"

I helgen fick Krillanbadet lov att hålla stängt på grund av att det var avföring i vattnet, men badet kunde öppna på söndag. Under måndagen var det dags igen. I fredags tvingades personalen på Kristinelundsbadet att stänga badet på grund av att det hamnat avföring i den stora bassängen.

YLE - 26 jul 17 kl. 17:22

Funktionshinder får synas och höras

Då Förbundet De Utvecklingsstördas Väl (FDUV) har läger i Högsand i Lappvik i Hangö får deltagarna veta hur de kan påverka sin egen vardag. På plats finns nämligen också föreningen Steg för steg som arbetar för och tillsammans med personer med utvecklingsstörning. Från Rovaniemi till Högsand 42-årige Matti Hokkanen kommer från Helsingfors men är sedan ett drygt år tillbaka bosatt i Rovaniemi.

YLE - 09 dec 14 kl. 15:08

Simma i öppet vatten

Ett triathlon börjar alltid med simning och simsträckan avverkas i regel i havet, i en sjö eller en å. Simningen är rent tekniskt den mest utmanande delen av ett triathlon. Många upplever simningen som lite skrämmande, mycket för att man inte utövat simning aktivt och är orolig för att simma i öppet vatten där man inte riktigt har kontroll.

YLE - 09 apr 15 kl. 18:29

Lappi ska äntligen på cirkus

Tänk att uppträda för första gången på en cirkus! Så är det för sjölejonet Lappi. Han gör sin debut på Sirkus Finlandias premiär i Ekenäs den 10 april.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Bra vård – men dålig tillgänglighet

För sjätte året i rad minskar andelen patienter som får en planerad operation inom 90 dagar, det vill säga inom vårdgarantins bortre tidsgräns. Tillgängligheten inom den svenska sjukvården har försämrats, enligt Socialstyrelsen..

Barometern - 5 minuter sedan

Happy Jankell i nytt ungdomsdrama på Viaplay

Barometern - 15 minuter sedan

Öland: Personal knäade dement på boende

En anställd på ett demensboende i Mörbylånga kommun knäade en brukare. Händelsen har anmälts av kommunen som allvarligt missförhållande till Ivo..

Barometern - 15 minuter sedan

Politiker: ”Öronmärk välfärdsmiljonerna till äldreomsorg och skola”

De nästan sju miljoner kronor som Mönsterås kommun kommer att få extra när det generella statsbidraget utökas, bör användas till förstärkningar inom omsorg och skola, anser Kristdemokraterna som vill öronmärka varje krona..

Barometern - 45 minuter sedan

Länet: Kvinna smög in på återvinningen

En kvinna i 40-årsåldern är dubbelt brottsmisstänkt efter att ha upptäckts inne på återvinningscentralen i Högsby tidigt på torsdagsmorgonen. .

Barometern - 30 minuter sedan

M, KD och V överens om arbetskraftsinvandring

Barometern - 30 minuter sedan

Husbrand i Högsby – två till sjukhus

Barometern - 1 timme sedan

De kan få pris för årets museum

Barometern - 1 timme sedan

Oscar Properties sålde noll lägenheter

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.