DN > Utrikes

Saturday, 22 February, 13:35

DN - 14 feb 20 kl. 05:30

Första landet i Europa med gratis kollektivtrafikFrån den 1 mars blir det gratis för invånarna i Luxemburg att åka kollektivt..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Europa, Luxemburg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Första landeti , Europamed , gratis, kollektivtrafik
YLE - 29 sep 15 kl. 07:43

Pekka Poutanen: Gratis kollektivtrafik skulle rädda kranskommunerna

Dyrare biljettpriser och sämre tågförbindelser skadar Kyrkslätt och andra kranskommuner, skriver vår bloggare. Han uppmanar till att våga tänka tanken på att göra kollektivtrafiken gratis. Sötebrödsdagarna för kranskommunerna runt Helsingfors, Esbo och Vanda är förbi.

Cornucopia - 11 aug 15 kl. 14:25

Gratis kollektivtrafik för 65+ i Marks kommun

Medan det på olika håll pratas om att den redan till 50% skattefinanserade kolelktivtrafiken borde vara gratis, så går man på en del håll före. Min hemkommun Marks kommun erbjuder sedan i somras gratis årskort på kollektivtrafik dygnet inom kommunen åt det man kallar seniorer, eller de som fyllt 65+ och gav i sommar bort gratis kollektivtrafik till 15- till 19-åringar.
Marks kommun är en utpräglad landsbygdskommun, med två relativt små centralorter och ett antal större byar utspridda i de kommundelar som slagits samman till en normalstor svensk kommun.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Rösta för gratis kollektivtrafik för pensionärer

”Ingen förståelse finns för att pensionärernas ­ekonomi de senaste åren har försämrats och för många pensionärer är kostnaderna för kollektiv­trafiken inte oväsentliga.” I flera kommuner i Sverige har pensionärer rätt till gratis kollektivtrafik inom sin kommun. En förmån som uppskattas mycket och som ger pensionärer möjlighet att komma ut och för många handlar det om att bryta sin ensamhet genom att man kan transportera sig till kommunernas centrala delar och träffa bekanta, delta i kulturevenemang och mycket annat.

Skånskan - 18 okt 19 kl. 05:30

Gratis kollektivtrafik för äldre – från 2020

ESLÖV Om allt går vägen kan alla som bor i Eslöv och som fyllt 70 år få gratis kollektivtrafik inom kommunen från juni nästa år.Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden beslutade på torsdagen att gå vidare med planerna, som var ett vallöfte från Socialdemokraterna och finns med i S-M-L-majoritetens handlingsprogram för mandatperioden.
Då hette det att ”’äldre” skulle få gratis kollektivtrafik i kommunen.

DN - 22 maj 18 kl. 00:55

Estland vill införa gratis kollektivtrafik för alla

Estland vill införa gratis kollektivtrafik för alla från och med den 1 juli. Landet blir det första i världen att göra detta. Men det finns en stark opinion mot förslaget..

Supermiljöbloggen - 07 sep 14 kl. 17:14

Vänsterpartiet öppnar för gratis kollektivtrafik

Ser stora miljövinster eftersom fler skulle välja bort bilen. Gratis kollektivtrafik på försök i två län, Uppsala och Örebro, det kan bli verklighet om Vänsterpartiet får som de vill. Enligt Sveriges radios Ekot skulle det här bli det första storskaliga försöket med helt avgiftsfri kollektivtrafik.

Trelleborgs Allehanda - 20 dec 19 kl. 05:00

Alla skolelever kan få gratis kollektivtrafik

För snart ett år sedan tog Trelleborgs kommun beslutet att erbjuda alla invånare över 67 år gratis kollektivtrafik. Nu vill styret ta nästa steg och föreslår gratis resor för barn i grundskolan och gymnasiet. Men då vill man att utbudet av linjer och avgångar ökar rejält..

Västerbottens Folkblad - 04 jun 13 kl. 17:35

Gratis kollektivtrafik fick avslag

En person i Umeå ville genom ett medborgarförslag att kommunen skulle genomföra testperioder med gratis kollektivtrafik i Umeå. Förslaget får nu tummen ned av kommunen. [...

Dalarnas tidningar - 16 okt 13 kl. 13:13

Kommunen säger nejtill gratis kollektivtrafik

Det kommer inte att bli någon gratis kollektivtrafik i Falu kommun. ? Att tillhandahålla fria bussresor är inte ekonomiskt genomförbart, säger kommunalrådet Jonny Gahnshag (S)..

DalaDemokraten - 22 nov 13 kl. 18:12

Än finns chans till gratis kollektivtrafik

[kategori]FALUN[/kategori]Falu kommunfullmäktige hade i torsdags i stort sett bara att klubba igenom kommunstyrelsens förslag att gratis kollektivtrafik ska vi inte.

SR - 07 sep 14 kl. 16:28

V vill se gratis kollektivtrafik

Vänsterpartiet går till val på gratis kollektivtrafik på försök i två län, Uppsala och Örebro. Om försöken lyckas vill partiet slopa avgifterna för de som åker kollektivt, säger Jonas Sjöstedt..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Två poliser till sjukhus efter krock

Fyra personer, varav två poliser, har förts till sjukhus efter en trafikolycka på E4 söder om Sundsvall på lördagsmorgonen..

DN - 2 timmar sedan

Johansson Norgren vann svenskkamp i Tjejvasan

Mästaren slog utmanaren. Två svenskor gjorde upp om segern i Tjejvasan och till slut blev det den regerande mästaren Britta Johansson….

DN - 2 timmar sedan

Samsung stänger mobilfabrik efter fall av smitta

En av det sydkoreanska företaget Samsungs mobilfabriker stängs sedan man upptäckt ett fall av det nya coronaviruset..

DN - 3 timmar sedan

Syskonen har flytt 14 gånger – uppväxta i krig

Söker skydd i massflyktens Idlib • Värsta flyktingkrisen sedan kriget bröt ut 2011..

DN - 3 timmar sedan

Ett oavbrutet krig i snart ett decennium

Erik Ohlsson om varför civilbefolkningens lidande bara fortsätter..

DN - 3 timmar sedan

Magnifik museihyllning som mixar gammalt med nytt

Nationalmuseums nya utställning visar hur ikoniska konstverk har inspirerat vår tids konstnärer..

DN - 5 timmar sedan

Sara begravdes på Skogskyrkogården – hennes mamma fick inte närvara

I onsdags begravdes Sara, 37. I ett nästan fullsatt kapell på Skogskyrkogården i Stockholm tog familj och vänner farväl..

DN - 5 timmar sedan

Kajsa Haidl: Så bra är låtarna i fjärde deltävlingen

DN:s Kajsa Haidl bedömer och betygsätter låtarna i den fjärde deltävlingen i Malmö. .

DN - 6 timmar sedan

Rättelse: DN avpublicerar Gymnasiekollen

DN avpublicerar Gymnaisekollen..

DN - 7 timmar sedan

”Vänner” återförenas på HBO Max

Nu är det klart. Efter åratal av spekulationer och förväntningar från fansen kommer hela gänget i succéserien ”Vänner” att återförenas i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.