YLE > Svenskfinland

Wednesday, 26 February, 01:30

YLE - 14 feb 20 kl. 05:25

Finlands första klimatpotatis kommer från Kristinestad – kompenserar kolavtrycket med att plantera ny skogI många sammanhang har lantbruket pekats ut som en miljöbov då det gäller klimatförändringen. Kristinestadsföretaget Potwell vill bli av med den stämpeln genom att kompensera sitt kolavtryck..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Potwell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandsförsta , klimatpotatiskommer från , Kristinestad, kompenserar, kolavtrycketmed , att plantera ny skog
YLE - 16 aug 16 kl. 07:36

Demonstration mot Finlands flyktingpolitik

På torsdag förmiddag ordnas en fredlig demonstration i Kristinestad mot Finlands flyktingpolitik. Irakiska asylsökande och flyktingvänner i staden vill demonstrera mot Finlands flyktingpolitik och klassificeringen av Irak som ett tryggt land. Initiativtagare är de irakiska asylsökande som bort på flyktingförläggningen i staden.

YLE - 14 sep 12 kl. 13:40

Halva potatisskörden i Kristinestad förstörd

Mer än hälften av potatisskörden i Kristinestad förstördes av sommarens häftiga regn. Redan anmälda skördeskador visar att en tredjedel av potatisen är förstörd. I dag finns reserverat tio miljoner euro i regeringens budgetförslag som ersättning för skördeskador.

YLE - 11 dec 13 kl. 05:13

Kristinestad vill locka Google till stan

Yandex, Rysslands motsvarighet till Google, bygger i Mäntsälä. Facebook har byggt i Luleå i Sverige. Men det finns många andra motsvarande databaser, som söker plats.

YLE - 11 dec 13 kl. 07:03

Kristinestad vill locka serverfarmer till stan

Yandex, Rysslands motsvarighet till Google, bygger i Mäntsälä. Facebook har byggt i Luleå i Sverige. Men det finns många andra motsvarande databaser, som söker plats.

YLE - 11 dec 13 kl. 08:16

Kristinestad vill locka dataföretag till stan

Yandex, Rysslands motsvarighet till Google, bygger i Mäntsälä. Facebook har byggt i Luleå i Sverige. Men det finns många andra motsvarande databaser, som söker plats.

YLE - 18 jun 15 kl. 13:25

Reservkraftverket i Kristinestad stängs

Pohjolan Voima stänger två reservkraftverk, ett i Björneborg och ett i Kristinestad. Enligt vd Petri Hurri går det inte att få lönsamhet i produktionen på grund av stödet till vindkraften. Kolkraftverket i Kristinestad byggdes i början av 1980-talet, men under det senaste året har det bara varit i bruk under kortare perioder som reservkraftverk.

YLE - 19 jun 16 kl. 16:56

Gymnastikfestivalen i Kristinestad avslutad

Gymnastikfestivalen i Kristinestad avslutades på söndag eftermiddag. Över 900 personer deltog i det sista programmet under huvudfesten på Kristinaplan. Festivalen pågick i dagarna tre.

YLE - 14 aug 12 kl. 06:16

Cittaslow har fördubblat turistströmmarna till Kristinestad

Redan förra sommaren väcktes en nyfikenhet på Kristinestad, som just före turistsäsongen blev Finlands första Cittaslowstad. I år mer än dubblades antalet besökare i staden under juli tack vare Cittaslow. Jan Ojanen och Pia Bergman från Västerås besöker Kristinestad varje år.

YLE - 08 sep 14 kl. 12:16

Endast svenska skolor permitterar i Kristinestad - Lärarförbundet upprört

Styrelsen för Finlands Svenska Lärarförbund anser att de svenska eleverna i Kristinestad kränks då permitteringarna endast berör de svenska skolorna. Kristinestad är den första och enda kommunen i Finland som beslutat behandla eleverna i de två språkgrupperna så här olika. - Lärarna i de svenskspråkiga skolorna permitteras i höst under sju arbetsdagar.

YLE - 16 jan 15 kl. 04:52

Inget läktartak- ingen fest i Kristinestad

Lappfjärds gymnastikförening står 2016 värd för Finlands svenska gymnastikförbunds gymnastikfest. Den ordnas i Kristinestad. Eftersom själva huvudfesten ordnas utomhus är kravet att festarenan har en läktare med tak, vilket inte finns i Kristinestad.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Världscupen en viktig morot för Julia Häger – litar på formen trots förkylning efter skrällsilvret: ”Men det är svårt att säga var jag ligger”

I FM-sprinten i Vörå var IF Minkens Julia Häger näst snabbast av alla. Nu får hon ladda upp för säsongens första världscupstävling – där ett distanslopp för första gången står på programmet. Tidigare har det ju varit över på några minuter, säger hon för Yle Sporten..

YLE - 10 timmar sedan

Åländska Harriet Strandvik ser poliser och kravallstaket runt isolerade hotellet på Teneriffa, men håller sig lugn – "Det känns overkligt"

Bland de tusen turister som försatts i karantän på hotellet H10 Costa Adeje Palace på Teneriffa finns Harriet Strandvik från Åland, som sitter inlåst på sitt hotellrum tillsammans med sin man och två barn, samt Lena Smeds-Furu och Peter Furu från Jakobstad. De säger att det råder brist på både information och mat, men att familjerna väntar tålmodigt på att få besked om när de får åka hem..

YLE - 10 timmar sedan

Beredskapen mot coronaviruset god vid de österbottniska centralsjukhusen – infektionsläkare efterlyser snabbare diagnostiseringsmetoder

Vid de österbottniska centralsjukhusen förbereder man sig på att ta emot eventuella smittade av coronavirus. Juha Salonen, infektionsöverläkare på Vasa centralsjukhus, hoppas på effektivare metoder för att diagnostisera misstänkta fall..

YLE - 15 timmar sedan

Soite svarar på kritiken från Kronoby: Vi gör allt vi kan men kan inte tvinga läkare att byta arbetsplats

Kronoby kan räkna med att Soite gör vad man kan för att få läkare till hälsocentralerna i kommunen. Men trots bonus och nya sorts kontrakt är det svårt att få läkare till Kronoby..

YLE - 16 timmar sedan

Efterlysningen 25.2

Bland annat pappersdockor, duschskåp och sidofönster till Fiat 600 efterlystes denna gång. Här hittar du kontaktuppgifterna..

YLE - Igår: 15:34

Glädjebesked för Julia Häger och Andrea Julin – Minkens duo får tävla i världscupen i Lahtis

Julia Häger och Andrea Julin får chansen i världscupen i Lahtis. IF Minken-åkarna finns med i den nationella gruppen i tävlingarna på hemmaplan..

YLE - Igår: 14:52

Fem personer vill bli teaterchef på Wasa Teater

Totalt fem personer har sökt tjänsten som teaterchef för Wasa Teater. I slutet av mars ska styrelsen välja vem som tar över efter Åsa Salvesen..

YLE - Igår: 14:52

Fem personer vill bli teaterchef på Wasa Teater: "Första blicken ser bra ut"

Totalt fem personer har sökt tjänsten som teaterchef för Wasa Teater. Vem som efterträder Åsa Salvesen torde bli klart inom februari månad..

YLE - Igår: 04:39

Den snart 60 år gamla Tegengrenskolan ska äntligen renoveras – ett av Vörås många byggprojekt de närmaste åren

Tegengrenskolan är en i raden av omfattande nybyggen och renoveringar som Vörå kommun har på sin lista de närmaste åren. Skolan är byggd 1964 och någon mer omfattande renovering har inte gjorts under hela tiden..

YLE - Igår: 09:17

Vinteröversvämningar kan bli vanligare och svårare att förutspå – "Gamla bostadsområden och fritidsbostäder kan vara i fara"

Varmare klimat kan dela upp Finlands vintrar i två zoner - den norra med mera snö än tidigare, och den södra med mindre snö och fler översvämningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.